Τα επτά χαρακτηριστικά που έχουν οι επιτυχημένες γυναίκες και θέλεις να ακολουθήσεις

Τα επτά χαρακτηριστικά που έχουν οι επιτυχημένες γυναίκες και θέλεις να ακολουθήσεις

Είτε ονειρευόσουν από μικρή να γίνεις career woman όταν μεγαλώσεις, είτε όχι, είναι βέβαιο πως θέλεις να αισθάνεσαι και να είσαι επιτυχημένη.

Τι κάνει μια γυναίκα επιτυχημένη στην καριέρα της; Τώρα που και ο κόσμος της εργασίας αγκαλιάζει την ισότητα και τη συμπερίληψη – αν και υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να διανύσουμε ακόμη – θέλεις να είσαι πανέτοιμη να ανελιχθείς και να εκπληρώνεις τους στόχους σου έναν έναν.

Είτε ονειρευόσουν από μικρή να γίνεις career woman όταν μεγαλώσεις, είτε όχι, είναι βέβαιο πως θέλεις να αισθάνεσαι και να είσαι επιτυχημένη. Δες λοιπόν παρακάτω τα επτά χαρακτηριστικά που αναπτύσσουν και καλλιεργούν όλες οι επιτυχημένες γυναίκες στην καριέρα τους, ανεξαρτήτως του τομέα στον οποίο εργάζονται.

#1 Έχουν στην ομάδα τους θετικούς ανθρώπους

Όλοι έχουμε ακούσει για τη σημασία που έχει το να περιβάλλεσαι από θετικούς ανθρώπους και οι επιτυχημένες γυναίκες «ορκίζονται» πως παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Συνήθως μάλιστα, θεωρούν αδιαπραγμάτευτο όρο το να έχουν μαζί τους συνεργάτες με θετική διάθεση, εκείνους που η πρώτη τους αντίδραση στο επόμενο μεγάλο project που αναλαμβάνεται δεν είναι: «Όχι», «αυτό δεν γίνεται», «δεν μπορούμε να το κάνουμε».

#2 Εμπιστεύονται το ένστικτό τους

Ως άνθρωποι, είμαστε προετοιμασμένοι να αμφισβητούμε τον εαυτό μας και την κρίση μας. Τις περισσότερες φορές, όμως, το ένστικτό μας «ξέρει» τι μας λέει και οι επιτυχημένες γυναίκες δεν φοβούνται να το ακούσουν. Με πιο απλά λόγια, σκέψου το εξής: Μια επιτυχημένη γυναίκα δεν μπορεί ποτέ να φτάσει σε μια υψηλή θέση αν δεν ακούσει τα θέλω της την ώρα των πιο κρίσιμων αποφάσεων. Να εμπιστεύεσαι αυτό που λέει η καρδιά σου και να παίρνεις το ρίσκο και την ευθύνη του – είναι, πράγματι, ο μόνος δρόμος να προχωρήσεις.

high-angle-business-meeting-with-females.jpg

#3 Δεν το…. παρα-σκέφτονται

Η αναποφασιστικότητα, με λίγα λόγια, δεν βοηθάει. Επομένως, ένα άλλο κοινό στοιχείο που έχουν οι επιτυχημένες γυναίκες είναι το γεγονός ότι δεν σκέφτονται υπερβολικά τα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν παγιδευτεί ποτέ σε αυτόν τον φαύλο κύκλο—είναι άνθρωποι, φυσικά — αλλά όταν έρθει η ώρα να… βρέξουν τα πόδια τους, θα βουτήξουν αμέσως, παρά τον δισταγμό ή και τον φόβο τους. Τώρα, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ακολουθούν μια προσέγγιση όλα ή τίποτα. Σημαίνει όμως, ότι όταν πρέπει να γίνει κάτι, πρέπει να γίνεται. Ή και όχι.

#4 Διατηρούν τον έλεγχο των οικονομικών τους

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιτυχία και τα χρήματα είναι συνήθως αλληλένδετα. Αυτός είναι ο λόγος που οι επιτυχημένες γυναίκες έχουν μια υγιή σχέση με τα οικονομικά τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πόσα χρήματα κερδίζεις και πόσα ξοδεύεις μηνιαίως, ώστε να μπορέσεις να κάνεις κάθε φορά τον καλύτερο σχεδιασμό για το μέλλον σου. Καλό είναι επίσης να ξεκινήσεις εγκαίρως να χτίζεις ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης και να προσαρμόζεις τον προϋπολογισμό σου ανάλογα με όσα πραγματικά χρειάζεσαι.

#5 Αναλαμβάνουν την ευθύνη

Οι επιτυχημένες γυναίκες γνωρίζουν ότι παρά τα παραμύθια με τον πρίγκιπα με τα οποία έχουμε όλες μεγαλώσει και τις κοινωνικές παρωχημένες προκαταλήψεις περί δυνατού αρσενικού και ανίσχυρης γυναίκας, οι ίδιες είναι οι μόνες που μπορούν να σώσουν τον εαυτό τους. Θα αντιμετωπίσεις και τη στενοχώρια και την απώλεια και τη θλίψη, όμως έχοντας αυτό στον νου σου, δεν θα περιμένεις άπραγη κανέναν για πολύ. Αντίθετα, θα παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου, όπως κάνουν οι επιτυχημένες γυναίκες, θα αναλαμβάνεις την ευθύνη και θα είσαι κάθε φορά ο ήρωας της δικής σου ιστορίας.

TQ_picture-1.jpg

#6 Δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν

Σε αντίθεση με οποιονδήποτε με μεγάλο, εύθραυστο «εγώ», οι επιτυχημένες γυναίκες δεν φοβούνται να το παραδεχτούν όταν δεν γνωρίζουν κάτι. Ως εκ τούτου, εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να μάθουν περισσότερα και να εξελιχθούν περισσότερο, ειδικά όσον αφορά στην καριέρα τους. Η ζωή είναι ένα ατελείωτο ταξίδι και η διεύρυνση των γνώσεών σου ισοδυναμεί με περισσότερες ευκαιρίες να προχωρήσεις ακόμα πιο ψηλά – και επαγγελματικά και προσωπικά, για το δικό σου επαγγελματικό επίπεδο!

#7 Ξέρουν την αξία τους και ζητούν αυτό που τους αξίζει

Λένε ότι δεν πρέπει να συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζεις. Δυστυχώς, όπως και η ίδια μπορεί ήδη να γνωρίζεις, οι γυναίκες πολύ συχνά αναγκάζονται να συμβιβαστούν στα επαγγελματικά τους για να «επιβιώσουν» στον χώρο εργασίας τους. Όμως, οι επιτυχημένες γυναίκες, ακόμα και αν έχει χρειαστεί να συμβιβαστούν στη ζωή τους, γνωρίζουν τι αξίζουν και το διεκδικούν. Με μετριοφροσύνη, σοβαρότητα και υπευθυνότητα ζητά και παίρνει αυτό που θέλει, γιατί το αξίζει.

Group of young cheerful women with laptop happily looking in cam
Group of young cheerful women with laptop happily looking in camera spending time together at work. Beautiful stylish girls joyfully working in modern cozy office

Η καριέρα για τη γυναίκα δεν ήταν ποτέ μια εύκολη υπόθεση. Οι σύγχρονες επιτυχημένες γυναίκες έχουν σίγουρα να σου διηγηθούν πόσο δύσκολα πέρασαν, σε κάποιες φάσεις της επαγγελματικής ζωής τους. Όπως επίσης, πρέπει να γνωρίζεις πως δεν υπάρχει «μυστικό της επιτυχίας», υπάρχει άφθονη σκληρή δουλειά και ατέλειωτη προσπάθεια. Υπάρχουν όμως και τα παραπάνω χαρακτηριστικά, που μπορούν να γίνουν ο οδηγός σου για να ξεκινήσεις ή να αλλάξεις σήμερα, όσα πίστευες για εσένα και το αντικείμενό σου. Αρκεί να θέλεις πραγματικά να γίνεις μια επιτυχημένη γυναίκα!