Αν κάνεις αυτά τα 3 πράγματα στη δουλειά, θα γίνεις πραγματικά επιτυχημένη

Γωγώ Φούντα
Αν κάνεις αυτά τα 3 πράγματα στη δουλειά, θα γίνεις πραγματικά επιτυχημένη

Mε τη μέθοδο δεν έχασε ποτέ κανείς

Δεν είσαι η μόνη: Είναι πάντα αυτό το συναίσθημα της ανεπάρκειας που νιώθεις το οποίο είναι ικανό να σου χαλάσει τη διάθεση και την καθημερινότητα. Κάτι δεν κάνεις καλά, ή θα μπορούσες να κάνεις κάτι περισσότερο. Κι όμως, οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι, κάνουν τα 3 παρακάτω πράγματα τα οποία είναι ίσως πιο απλά από όσο φαντάζεσαι.

Ψάχνουν πάντα τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να κάνουν κάτι

To μυστικό είναι να θέτεις ερωτήματα. «Γιατί συμβαίνει αυτό ή πώς θα μπορούσε να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα όσο το δυνατόν πιο εύκολα και απλά;». Ή ακόμα καλύτερα: «Ας πάμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή με έναν εντελώς νέο τρόπο». Με τον τρόπο αυτό η σκέψη σου είναι πιο συνδυαστική και κάνεις μονίμως νέα πράγματα, κάτι που φυσικά βοηθάει και στην εξέλιξη της δουλειάς σου.

Ξέρουν ακριβώς τι θέλουν, όχι μόνο στα επαγγελματικά τους

Οι πετυχημένοι επαγγελματίες, συνήθως έχουν και πετυχημένες προσωπικές ζωές. Όπως ακριβώς ξέρουν τι θέλουν από τη ζωή τους, ξέρουν και τι θέλουν από τα επαγγελματικά τους. Θέλω να συνεργάζομαι με τον άνθρωπο αυτό; Είναι αυτό το μέλλον που θέλω για μένα; Φαντάζομαι έτσι τον εαυτό μου σε λίγα χρόνια; Ερωτήσεις βασικές, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με την προσωπική μας ζωή.

Είναι ανοιχτοί στην αποτυχία

Μία αποτυχία για τους ανθρώπους αυτούς, δεν είναι σε καμία περίπτωση συνώνυμο της καταστροφής. Μέσα από τα λάθη, προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι, να μαθαίνουν και φυσικά να μην τα επαναλαμβάνουν. Αν είσαι από εκείνους που μία αποτυχία τους αποθαρρύνει, τότε μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις να αλλάζεις τακτική.