Πώς να παραμείνεις ξύπνια στο γραφείο σου, χωρίς να χρειαστείς καθόλου καφέ

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πώς να παραμείνεις ξύπνια στο γραφείο σου, χωρίς να χρειαστείς καθόλου καφέ

Πες αντίο στην υπνηλία με απλά tricks

Αν και είναι αρκετά δύσκολο να το παραδεχτείς στο αφεντικό σου, το να παραμείνεις ξύπνια και σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στο γραφείο είναι πραγματικά μια πρόκληση. Σε αυτήν την κοινωνία πολλών ταχυτήτων πλέον, είναι σχεδόν αδύνατο το να είσαι μέσα στην ενέργεια όλη μέρα, κάθε μέρα.

Πλέον τα ωράρια δεν είναι πάντα το κλασικό 9 με 5, αφού οι υπερωρίες είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σε κάθε δουλειά. Οπότε είσαι τυχερή που μπορείς έστω να κοιμηθείς μια λογική ποσότητα ύπνου, μεταξύ της δουλειάς, της προπόνησης σου και του χρόνου που πρέπει να μοιραστείς με την οικογένεια σου.

Αν θέλεις λοιπόν από εδώ και στο εξής να μην κουτουλάς στο γραφείο τις ώρες που βρίσκεσαι εκεί, υπάρχει τρόπος και φυσικά δεν εννοούμε να βάζεις καφέ κάθε τρεις και λίγο για να μένεις σε εγρήγορση.

  • Φάε ένα ισορροπημένο πρωινό
    Ξέρεις πολύ καλά πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, οπότε το να ξεκινάς τρώγοντας ένα πλήρες γεύμα, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις.
  • Να τι μπορείς να φας:
    Άγλυκο πλιγούρι βρώμης με καρύδια και φρούτα.
    Ένα smoothie φρούτων με καρύδια, φυστικοβούτυρο, tofu, βούτυρο καρύδας, ή αβοκάντο.
    Πρόσθεσε σκόνη πρωτεΐνης στη βρώμη σου ή στο smoothie σου για επιπλέον πρόσληψη πρωτεϊνών.
  • Κοιμήσου καλά το βράδυ
    Εάν το βράδυ που κοιμάσαι ο ύπνος σου είναι ανήσυχος και περιστρέφεσαι συνεχώς στο κρεββάτι, την επόμενη μέρα για να τα βγάλεις πέρα στο γραφείο θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ, αφού θα νιώθεις σαν να έδινες κάποια μάχη όλο το βράδυ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας καλός ύπνος είναι αυτό που χρειάζεσαι για να είσαι ξεκούραστη την επόμενη μέρα και να μην χρειάζεται να καταναλώνεις λίτρα καφέ.
  • Φτιάξε υγιεινά snacks
    Το να σηκώνεσαι και να πηγαίνεις στο αυτόματο μηχάνημα για snack κάθε τρεις και λίγο που γουργουρίζει το στομάχι σου ή απλά να το αγνοείς, δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Γι’ αυτό οι ειδικοί προτείνουν να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με υγιεινά σνακ που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου στο σπίτι.
  • Μπορείς να έχεις λοιπόν μαζί σου: κρακεράκια ολικής άλεσης, φυστικοβούτυρο και μπανάνα ή εναλλακτικά ένα γιαούρτιμε κομμένα αμύγδαλα και φράουλες (ή φρούτο εποχής). Απέφυγε τα επεξεργασμένα σνακ και τα γλυκά και κυρίως φάε όσο χρειάζεται για να καλύψεις και να ικανοποιήσεις την πείνα σου. Αν το παρακάνεις θα πετύχεις ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.
  • Μην ξεχνάς φυσικά να γυμνάζεσαι, γιατί η ενδυνάμωση του σώματος είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να παραμένεις σε φόρμα, αλλά και alert κατά τη διάρκεια της δουλειάς.