Οι δέκα κορυφαίες απορίες του Έλληνα στη Google του 2016

Οι δέκα κορυφαίες απορίες του Έλληνα στη Google του 2016

Όλα είναι λέξεις και όλα κρύβονται μέσα σε αυτές -όλα. Όχι ότι περιμέναμε κάποιον να μας το υπενθυμίσει αλλά η μηχανή αναζήτησης της Google έκανε την υποχρέωση της αποκαλύπτοντας όλα όσα απασχόλησαν τον μέσο Έλληνα χρήστη του 2017. 

Ως ανασκόπηση και τέλος γιατί το 2017 δεν περιμένει, αυτές είναι οι δέκα πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων στη Google.

Πρώτη σε δημοφιλία απορία "τι σημαίνει το annus horribilis" -νομίζω κάποιοι θεώρησαν ότι έχει να κάνει με σεξ, κάτι που θα πρέπει να ξεχαστεί ως έχει. Αυτές είναι οι απορίες που μας ταλαιπώρησαν. Παραθέτουμε τις απαντήσεις τους για να κλέψουμε την γοητεία της Google που τα ξέρει όλα.

1. Τι σημαίνει Annus horribilis

Σημαίνει, σε ελεύθερη μετάφραση από τα λατινικά, “φρικτό έτος”. Ο όρος καθιερώθηκε το το 1891 και αναφερόταν στο φρικτό 1870, όπου για πρώτη φορά στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ορίζεται σε Σύνοδο το Αλάθητο του Πάπα. Στον 20ο αιώνα χρησιμοποιήθηκε ξανά από τη Βασίλισσα της Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ Β' στη βασιλική ομιλία της το 1992. Με αφορμή τη συμπλήρωση της 40ης επετείου της ανόδου της στον Θρόνο, η Βασίλισσα αναφέρθηκε στο 1992 ως “Annus Horribilis” για την ίδια και την οικογένειά της (είχε χωρίσει ο Άντριου, πολύ δράμα). Φέτος το “φρικτό έτος” 2016 απασχόλησε τον Έλληνα χρήστη της Google για προφανείς λόγους.

2. Τι σημαίνει Brexit

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr