Τι γίνεται όταν δεν σου έρχεται το φόρεμα που έχεις παραγγείλει online;

Ερμιόνη Σαρρή
Τι γίνεται όταν δεν σου έρχεται το φόρεμα που έχεις παραγγείλει online;

Πόσα κλικ έχεις πατήσει στο site για να δεις το delivery status του; 

Σε μία άλλη ζωή θα μπορούσα να μένω σε ένα διαμέρισμα σαν αυτό που αγόρασε ο Mr. Big στην Carrie όχι λόγω θέας ή τοποθεσίας απλά και μόνο για αυτό το δωμάτιο γκαρνταρόμπα. Είμαι shopacholic, ξεσπάω στα ψώνια και πραγματικά είμαι από τα κορίτσια που ποτέ δεν έχει κάτι να φορέσει ενώ ταυτόχρονα η ντουλάπα του δεν έχει ούτε μία ίντσα ελεύθερη για νέο κομμάτι. Αυτό όμως το θέμα θα το αναλύσουμε μία άλλη μέρα καθώς δεν είναι της παρούσης.

Ως γνήσια, λοιπόν, shop addicted καταλαβαίνεις πως έχω περιηγηθεί σε online καταστήματα σε κάθε cm όχι μόνο της δικής μας ηπείρου αλλά και της Κίνας ή της Αυστραλίας. Είμαι η μόνη; Εννοείται, πως όχι! Συχνά πυκνά πρέπει να εμφανίζονται και σε εσένα διάφορες διαφημίσεις στα social media με καταστήματα (και ιδιαίτερα του εξωτερικού).

«Το φόρεμα που έψαχνα εδώ και ένα μήνα το βρήκα από ένα κινέζικο site μόνο 9,90. Το παίρνω ασυζητητί». Και πριν καλά καλά ολοκληρώσω την πρότασή μου στην διπλανή και τίμια συνάδελφο Διονυσία είχα πατήσει ήδη το κουμπάκι του «add to cart». Ήταν 4 Οκτωβρίου του 2017. Σήμερα που σου γράφω είναι 6 Φεβρουαρίου του 2018 και το φόρεμα ούτε το είδα, ούτε κατάλαβα αν είναι 30% cotton και φυσικά δεν μπορώ να σου πω αν μου πηγαίνει ή όχι. Πολύ απλά το πλήρωσα, διέδωσα τα νέα στις φίλες μου (περήφανη σου λέει για αυτήν μου την αγορά) και είμαι πλέον πεπεισμένη πως δεν θα το φορέσω πουθενά.

Πέρα από την στεναχώρια μου για αυτό το velvet dress που χάθηκε μεταξύ Κίνας – Ελλάδας ή δεν στάλθηκε ποτέ, μετά από δύο μήνες στο μυαλουδάκι μου έμπαιναν και υποψίες περί «κλοπής» προσωπικών στοιχείων από την κάρτα μου. Και πήγαινε τώρα στην τράπεζα Ερμιόνη, και ακύρωνε την κάρτα σου, και περίμενε τη νέα και μάθε το pin. Και όλα αυτά για να μην παραγγείλω το φόρεμα από ένα αξιόπιστο site με λίγα χρήματα παραπάνω. Μάθημα το λες; Πάθημα σου απαντώ εγώ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο θέλησα να μοιραστώ μαζί σου αυτήν την ιστορία. Στις online αγορές σου να είσαι αρκετά προσεκτική για να μην αναρωτιέσαι πού πήγε το φόρεμα και για να μην σπαταλάς για μήνες το χρόνο σου πληκτρολογώντας κωδικούς για να δεις την ‘’διαδρομή του δέματός’’ σου (aka delivery status). Να αγοράζεις από online shops έμπιστα και δοκιμασμένα.

Διάβασε επίσης:

Smart Shopping: Δύο εύκολοι τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα ενώ ψωνίζεις online