H πιο νόστιμη Χριστουγεννιάτικη σουπίτσα

Νικολέττα Ράλλη
H πιο νόστιμη Χριστουγεννιάτικη σουπίτσα

Για να φτάσει η θαλπωρή στο maximum

Nikoletta soup

Καλή σας εβδομάδα κορίτσια μου!!! Το Σαββατοκύριακο μου, ήταν γεμάτο όμορφες Χριστουγεννιάτικες στιγμές, με την σημαντικότερη από όλες, εκείνη που έκανα για πρώτη φορά στην ζωή μου πατινάζ στον πάγο!!! Τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο, είναι για όλους, ακόμη και να μην καταφέρουμε εκείνο το τριπλό αξελ ή το τετραπλό τολουπ, που περιέγραφε με την μαγική φωνή του ο Αλέξης Κωστάλας.

Στο σημερινό μου post θα μοιραστώ μαζί σας, μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που είναι ότι πρέπει για τα κρύα βράδια των γιορτών. Κουτάλα, κατσαρόλα λοιπόν και καλή επιτυχία!!!

Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Υλικά για την σούπα
1,5 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κομματάκια
100 γρ. βούτυρο
1 μεσαίο κρεμμυδι ξερό
1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
1 πατάτα
1/2 ποτήρι κρασιού, λευκό κρασί
500ml ζωμό λαχανικών
αλάτι

Για το γαρνίρισμα
Κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στραγγιστό
Καπνιστή πάπρικα ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή
Σε μέτρια φωτιά βάζουμε την κατσαρόλα μας και το βούτυρο να λιώσει. Όταν αρχίσει να καίει ελαφρώς, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, και κάθε δυο λεπτά με σειρά, το πράσο σε ροδέλες, την πατάτα και την κολοκύθα. Αφού τα σοτάρουμε για 5 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 500 ml βραστό νερό και ένα κύβο λαχανικών και στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά μας. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 με 40 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και με έναν πολυκόφτη χειρός κάνουμε την σουπίτσα μας βελουτέ. Την αφήνουμε στο μάτι για δυο λεπτά και μετά την απομακρύνουμε.
Σερβίρουμε με ζεστή κρέμα γάλακτος (αν έχετε aeroccino για cappuccino φτιάξτε την εκεί) ή με μια κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι. Λίγο καπνιστή πάπρικα ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ή και τα δυο) και Καλή σας όρεξη!!!

photo-5

Επικοινωνείτε μαζί μου στο facebook.

Με ακολουθείτε στο twitter.

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο instagram.