Η Νικολέττα και οι Απόκριες... (Μέρος Α')

Νικολέττα Ράλλη
Η Νικολέττα και οι Απόκριες... (Μέρος Α')

"Το πάρτι"

Καλή εβδομάδα και καλές Απόκριες!!!

Όσο περνάνε τα χρόνια, συμπεραίνω το εξής: Τις Απόκριες τις "ζεις" είτε με την καλή, είτε με την κακή την έννοια (γιατί είναι και κάποιοι που τις μισούν, κακοί άνθρωποι, μην τους εμπιστεύεστε) στα σχολικά σου χρόνια, στα φοιτητικά και φυσικά όταν είσαι γονιός. Κοινός παρονομαστής το παιδί, είτε είσαι εσύ, είτε είναι αυτό που κρύβεις μέσα σου, είτε είναι το δικό σου. Επειδή δεν ανήκω σε καμία κατηγορία, παρότι "αιώνια" φοιτήτρια (θα γινουν πάλι της μόδας είπε ο νέος Υπουργός Παιδείας), αποφάσισα να διοργανώσω ένα μασκέ πάρτυ και είστε όλοι καλεσμένοι... Οι παλαιότεροι θα "ταξιδέψουν" και οι νεότεροι ή θα μείνουν ή θα φύγουν να πάνε αλλού.

4-5 ετών "Τα παπάκια, τα γατάκια, τα σκυλάκια..."

(Ακούς αυτό το τραγουδι)
Ίσως και η πιο αθώα ηλικία για ένα παιδί, για το πώς αντιλαμβάνεται τις Απόκριες. Θα ντυθεί παπάκι, πασχαλίτσα, φραουλίτσα, σκυλάκι και ό,τι άλλο του αγοράσει η μαμά ή το φτιάξει μόνη της πάντα με πολλή αγάπη, φροντίδα και στοργή:) Τα καλέσματα λίγα και καλά. Στον παιδικό σταθμό, στο πάρτι της ξαδέρφης , άντε και στο σπίτι της φίλης της μαμάς, που η κόρη της η Ελενίτσα έχει την ίδια ηλικία με εσένα. Στις ηλικίες αυτές, σπάνια θα ακουστεί η ερώτηση "Τι ντύθηκες;" ενώ στην "πορεία" της διασκέδασης/χοροπηδητό έχεις πέταξει από πάνω σου αυτιά, ουρές κτλ και έχεις μείνει με τα πολιτικά (που ευτυχώς είχε φροντίσει η μανούλα να φοράς από μέσα, μην τύχον και πουντιάσεις).

pashalitsa 1a

7-10 ετών "Βάλε στα κουνέλια φαγητό!"

(Ακούς αυτο το τραγούδι)
'Οχι όχι όχι!!!Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, μια δεσποινίδα που σέβεται τον εαυτό της να ντυθεί κουνελάκι, απλά θα το χορέψει... Θα ντυθεί βασίλισσα, ούτε καν πριγκίπισσα. Οι επιλογές πολλές, γιατί για έναν παράξενο μέχρι και σήμερα λόγο, δεν υπήρχε μια απλή στολή π.χ. της βασίλισσας Ελισάβετ, όοοοχι, υπήρχε αυτή της βασίλισσας του Χιονιού, της Άνοιξης, της Νύχτας, των Λουλουδιών, του Δάσους, της Ισπανίας (Σπανιόλα!) και άλλες πολλές. Κοινό στοιχείο της αμφίεσης αυτής, πέρα από το σκήπτρο και το στέμμα, το σύρμα στο μέσο της φούστας. Όσο μεγαλύτερη ήταν η περιφέρεια του κύκλου που σχημάτιζε το σύρμα, τόσο πιο εντυπωσιακό το φόρεμα (φήμες λένε οτι η τύχη του αγνοείται σήμερα). Ήξερες ότι είσαι η πιο όμορφη και η πιο εντυπωσιακή, ένα πράγμα σε απασχολούσε μόνο, ΜΗΝ με την φόρα της χαράς και της νιότης, καθόσουν πάνω στο σύρμα και έβλεπε όλο το πάρτι το βρακί σου.

me

11-12 ετών


(Ακούς αυτο το τραγούδι)
Στην ηλικία αυτή τα πράγματα είναι κάπως πιο χαλαρά, με έναν διακριτικό ενθουσιασμό για τις Απόκριες. Ακόμα ανυπομονείς για το πάρτι της Παρασκευής στο προαύλιο του σχολείου, κυρίως όμως για να χάσεις μάθημα αλλά και για να σε δει στολισμένη ο Θανασάκης... Να τα μας!!! Μεγάλωσες πια (έτσι νομίζεις τουλάχιστον). Του χρόνου θα πας Γυμνάσιο και αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά για μια κοπέλα στην ηλικία σου. Αυτό που δεν γνωρίζεις όμως, είναι, ότι είναι η τελευταία χρονιά που θα λάβεις πρόσκληση για πάρτι, που στην ώρα θα αναγράφεται "μέχρι τις 21:00". Yei!!!


υγ: Σιγοτραγουδάς καρναβαλίστικα τραγούδια και συνεχίζεις να υποκρίνεσαι ότι ξέρεις τα λόγια "Ποροπόμ πομ ποροπορο ποπερομ πορο", "Αμόρε ντι σα μορε" κ.α.


Συνεχίζεται...


Τόσο το Α' μέρος, όσο και το Β' που θα ακολουθήσει είναι αφιερωμένα στον αγαπημένο μου φίλο Νεοκλή, που μας "άφησε" πολύ νωρίς... Θα σε θυμόμαστε για πάντα και αυτές τις καρναβαλίστικες μέρες, λίγο παραπάνω...

Επικοινωνείτε μαζι μου στο facebook

Με ακολουθείτε στο twitter

Θαυμαζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Ιnstagram