«O χαρταετός και η ιστορία του δικού μου Μακεδονικού Χαλβά»

Νικολέττα Ράλλη
«O χαρταετός και η ιστορία του δικού μου Μακεδονικού Χαλβά»

Γλυκές αναμνήσεις από την Καθαρά Δευτέρα

Αγαπημένες μου αναγνώστριες καλή εβδομάδα! Η Δευτέρα είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα στη ζωή μας! Είναι η πρώτη μέρα της εβδομάδας και η αρχή ενός νέου κύκλου ημερολογιακά. Είναι η μέρα που λέμε, πάντα, ότι θα ξεκινήσουμε δίαιτα, θα κόψουμε το τσιγάρο ή θα πάμε γυμναστήριο. Είναι η μέρα που, μαζί με την Παρασκευή, αν πέσει κάποια αργία, ξεκλέβουμε χρόνο για κάποιο ονειρικό τριήμερο – γενικά, μπορώ να σας βρω δεκάδες λόγους γιατί αγαπάμε τόσο τη μέρα αυτή!

Σε μια εβδομάδα από σήμερα έχουμε Καθαρά Δευτέρα και αυτή η συγκεκριμένη μέρα μου ξυπνάει τόσες μα τόσες αναμνήσεις! Ο λόγος που θέλω να τις μοιραστώ από σήμερα μαζί σας και δεν θέλω να περιμένω μέχρι τότε, είναι επειδή θέλω να εκθέσω τον εαυτό μου δημοσίως για κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ μέχρι σήμερα και ευελπιστώ να κάνω, επιτέλους, φέτος: δεν έχω πετάξει ποτέ χαρταετό! Ναι, καλά διαβάσατε - έχω φτάσει αισίως τα 30 και δεν έχω κάνει κάτι τόσο απλό και διασκεδαστικό!

kite 6ef45

Από μικρό παιδί, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σήμαινε πολλά για μένα. Ήταν οι μέρες εκείνες που είχα την τελευταία ευκαιρία για να μασκαρευτώ, με grand finale την εμφάνισή μου στο λόφο του Φιλοπάππου το πρωί της Καθαράς Δευτέρας. Δεκάδες κόσμου, οικογένειες, παιδάκια, καρνάβαλοι με καλάθια πικ νικ, καρό τραπεζομάντηλα και κάθε λογής νηστίσιμες λιχουδιές σχημάτιζαν παρέες μεταξύ πεύκων και συνεργείων της ΕΡΤ και ξεκινούσαν το δικό τους γλέντι. Πέρα από το χαμό και το όλο πανηγύρι, αυτό που με έχει σημαδέψει και δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι η πρώτη φορά που έφαγα ταραμά και λαγάνα και φυσικά η πρώτη (και σίγουρα όχι η τελευταία) φορά που δοκίμασα το Μακεδονικό Χαλβά με Κακάο. Οι γονείς μου, βέβαια, έτρωγαν (και τρώνε) χαλβά όλο το χρόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στη γεύση Βανίλια και στο Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλα. Είχαν προσπαθήσει άπειρες φορές να μας τον "περάσουν" στην διατροφή μας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, λόγω της τόσο σημαντικής θρεπτικής του αξίας, αφού παράγεται από ταχίνι (δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι) και περιέχει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και άλλων πολύτιμων βιταμινών και ιχνοστοιχείων, με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας. Αλλά εμείς... πού μυαλό! Εφόσον δεν είχε χρώμα και δεν μύριζε φράουλα, ούτε συζήτηση.

Έτσι λοιπόν, εντελώς τυχαία (αν και το αποκλείω!) ένα πρωί στον λόφο Φιλοπάππου, μεταξύ λαγάνας και ντολμά, άνοιξε το μαγικό χάρτινο κουτάκι του Μακεδονικού Χαλβά με Κακάο και έκανα και εγώ την πρώτη μου γευστική δοκιμή! Ο έρωτας ήρθε με την πρώτη δαγκωνιά και από τότε έχω να σας πω ότι πλέον όλες οι γεύσεις Μακεδονικού Χαλβά είναι αγαπημένες μου (βέβαια, ο Μακεδονικός Χαλβάς με Κακάο παραμένει η μεγάλη μου αδυναμία!).

χαλβασ 719d1

Η Καθαρά Δευτέρα είναι για μένα, λοιπόν, μια γιορτινή μέρα, γεμάτη αναμνήσεις, όμορφες στιγμές και τη γνωστή αγαπημένη γεύση του Μακεδονικού Χαλβά που για ακόμη μια χρονιά θα πρωταγωνιστήσει στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας! Μιας μέρας που, όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα περάσω με καλούς νέους και παλιούς φίλους, γύρω από το γιορτινό τραπέζι με τα νηστίσιμα μεζεδάκια και με τη μόνη διαφορά ότι φέτος θα τον πετάξω το χαρταετό!!!

candy 60ee8

Σου τρέχουν τα σάλια!!!

Περιμένω και τις δικές σας γλυκές, γευστικές αναμνήσεις με τον αγαπημένο μας Μακεδονικό Χαλβά!

Επικοινωνείτε μαζι μου στο facebook

Με ακολουθείτε στο twitter

Θαυμαζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram