Είσαι έτοιμη να μείνεις μόνη σου;

Νικολέττα Ράλλη
Είσαι έτοιμη να μείνεις μόνη σου;

Μετακόμιση τώρα

 

Πόσες πατήσατε αυτό το link, επειδή νομίζατε ότι θα αναφέρετε σε προσωπικές σχέσεις; Όχι, σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με άντρες, ούτε καν με την συγκατοίκηση μαζί τους, αλλά με εκείνους τους λόγους που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μόνη σου σε ένα καινούργιο σπιτικό, μακριά από την ασφάλεια και την θαλπωρή της οικογένειας. Αν ψάχνεις για αλλαγές, σημαντικές και ουσιαστικές, σου προτείνω την καλύτερη. Είσαι έτοιμη;

Ας δούμε αρχικά εκείνους του λόγους, που πρέπει να το κάνεις:

• Θες να αφήσεις το κρεβάτι ξέστρωτο, να κατεβάσεις όλα τα χειμωνιάτικα στο πάτωμα και να ασχοληθείς μαζί τους την επόμενη μέρα, ΜΠΟΡΕΙΣ!

bed o 3ddf0

• Θες να κάτσεις στον καναπέ και να δεις το "Όσα παίρνει ο άνεμος", χωρίς καμία παρεμβολή, με ένα κιλό παγωτό, φορώντας τα πιο άνετα απαίσια ρούχα σου ή ακόμα και μόνο με τα εσώρουχα σου ΜΠΟΡΕΙΣ!

gone-with-the-wind-1939-010-vivien-leigh-clark-gable-kiss-1000x750 554ed

• Τοσα χρόνια μάζευες σουβενίρ, σπάνια αντικείμενα, κάρτες, και έλεγες, ότι όλα αυτά μια μέρα θα τα συγκεντρώσεις σε μια ραφιέρα στο δικό σου σπίτι. Ας είναι και πάγκος που μάζεψες από τα σκουπίδια και τον επισκεύασες μόνη σου.

• Θα νιώσεις υπεύθυνη. Λογαριασμούς, κοινόχρηστα, καθαριότητα, σίτιση κ.α. Όλα πλέον θα πρέπει να τα κάνεις μόνη σου.

• Θα καλείς τις φίλες σου, για girls night, μαγειρική και πολύ κουτσομπολιό, χωρίς αδιάκριτα αυτιά και μάτια.

girls d6d7f

• Θα μπορέσεις να καλέσεις το αγόρι σου, στην έδρα σου, χωρίς να χρειάζεται να δώσεις πουθενά καμία αναφορά και να προετοιμάσεις για εσάς το απόλυτο σκηνικό.

• Θα τσακώνεσαι με το αγόρι σου, στο τηλέφωνο, "ελεύθερα"και χωρίς παρεμβολές. Χωρίς να έχεις την μάνα σου στημένη με το αυτί πίσω από την πόρτα, λέγοντας πολύ αργότερα και καλά στο άσχετο "πρόσεχε", "το νου σου" κ.α. και να σου ζητάει και τον λόγο.

• Θα βρίσκεις πάντα τα πράγματα σου, γιατί απλά δεν υπάρχει κάποιος άλλος για να στα μετακινήσει.

• Θα έχεις την ησυχία σου και την απόλυτη ηρεμία σου, όποτε εσύ το επιθυμείς.

bath 92d2f

• Θα ακούς το αγαπημένο σου συγκρότημα στη διαπασών κάνοντας γενική καθαριότητα ή χορεύοντας κάτι που συνδυάζει RnB, με latin και twerking!

dancing-home-alone fnu on couch ff034

• Θα κάνεις πολλά πειράματα μαγειρικής στην κουζίνα του σπιτιού σου, αδιαφορώντας για τον χαμό που θα αφήσεις στον νεροχύτη και κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις.

kitcen e3f27

• Όπως το έχει περιγράψει πολύ σωστά και η κολλητή μου η Μαρία: "Όταν επιστέφω στο σπίτι, από μια κουραστική μέρα και μόνο που βάζω το κλειδί στην πόρτα μου, μου έρχεται να βάλω τα κλάματα".

Πριν αρχίσεις να ψάχνεις την Χρυσή Ευκαιρία, επειδή έχεις κατενθουσιαστεί και μόνο στην ιδέα του να μένεις μόνη σου, καλό θα ήταν να κάνεις τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σου, για να δεις το κατά πόσο πραγματικά είσαι έτοιμη στην πράξη και όχι μόνο στην θεωρία.

Το οικονομικό
Εισαι σε θέση να τα βγάλεις πέρα οικονομικά και να συντηρήσεις ένα νέο νοικοκυριό; Όλα ακούγονται πολύ όμορφα και ιδανικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι μέχρι να μείνεις για πρώτη φορά μόνη σου, δεν έχεις φανταστεί ούτε υπολογίσει ποτέ τα έξοδα που θα έχεις. Περα από το ενοίκιο που θα τρέχει κάθε μήνα, πρόσθεσε τα εξής: επίπλωση σπιτιού, ηλεκτρικά, κουζινικά, λευκά είδη κ.α. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κοινόχρηστα, σουπερ μάρκετ και βάλε και άλλες ανάγκες που μπορούν να προκύψουν.

save 7c378

Διαβάστε επίσης:

Για προσωπική μου ευχαρίστηση. Για εμένα!

Επικοινωνείτε μαζί μου στο Facebook

Με ακολουθείτε στο Twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram