Φρεσκάδα εξωτικής γεύσης κατευθείαν από το ντουλάπι

Νικολέττα Ράλλη
Φρεσκάδα εξωτικής γεύσης κατευθείαν από το ντουλάπι

Συνταγή δροσιάς για απολαυστικό κοκτέηλ με ανανά...

Δεν έχω ιδέα πότε και πώς άρχισε να γράφεται η πολυσέλιδη ιστορία των κοκτέιλ. Το μόνο που είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι ότι μια σημαντική... σελίδα της πολύτομης αυτής ιστορίας φιλοξενεί μέσα συνταγές χωρίς αλκοόλ που ελάχιστα φρούτα μεταξύ των οποίων και ο ανανάς μπορεί να τις «αποκαταστήσει» στη συνείδηση των φίλων των αλκοολούχων κοκτέηλ καθώς δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε φρεσκάδα, γεύση και σπιρτάδα από τα κλασικά μίγματα διαφορετικών ποτών (coquetel σημαίνει μίγμα ποτών στα γαλλικά).

Για μένα προσωπικά μου φτάνει και μου περισσεύει να έχει το κοκτέηλ μου μέσα ανανά. Ένα υπέροχο φρούτο, φιλικό στον ουρανίσκο και εχθρικό στον καύσωνα που έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για το πιο δροσιστικό, φρουτένιο κοκτέιλ ανανά με φρούτα κατευθείαν από το ντουλάπι σας και πιο συγκεκριμένα αυτά της αγαπημένης μου εταιρείας, Del Monte. Ισως δεν γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, από το 1892 οπότε ξεκίνησε να συσκευάζει φρούτα, λαχανικά και χυμούς, είναι συνώνυμη με τον ανανά καθώς «πρωτοστάτησε» στη διαδικασία της κονσερβοποίησης του τροπικού φρούτου από τη Βραζιλία... ή τη Βολιβία ή την Παραγουάη. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας της Del Monte ώστε να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια τα σκήπτρα στην αγορά του ανανά; Ότι κατάφερε να φυλακίσει στη συσκευασία του όλα τα γευστικά συστατικά, το διακριτικό του άρωμα και την έντονη ξινή και γλυκιά του γεύση διατηρώντας τη δροσιά και φρεσκάδα του εξωτικού αυτού φρούτου.
Αλλά και τη διατροφική του αξία μιας και ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α και C, που είναι αντιοξειδωτικά. Επίσης περιέχει μια σειρά από βιταμίνες και στοιχεία – που κάνουν το κοκτέηλ, εκτός από ευχάριστο και εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό - ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο, θειαμίνη, νάτριο, κάλιο, ζάχαρη φρούτων (σακχαρόζη), και το ένζυμο βρομελίνη. Όλα αυτά λοιπόν μαζί συν τα υλικά που σας προτείνω σήμερα μας κάνουν ένα θεσπέσιο μίγμα, ένα απίθανο εξωτικό κοκτέηλ για τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού.

eyeemfiltered1469132799831

Εξωτικό κοκτέιλ με ανανά

Τι θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία Del Monde κομμάτια ανανά σε χυμό ανανά (όχι σε σιρόπι)
1 λεμόνι
Γάλα καρύδας
Φύλλα Μέντας για το γαρνίρισμα

Σε ένα μικρό σέικερ, ανακατέψτε 2 φλιτζάνια από τον χυμό ανανά που θα βρείτε στη συσκευασία, ¼ φλ. χυμό λεμονιού και ¼ φλ. γάλα καρύδας. Χτυπήστε καλά μαζί με παγάκια και σερβίρετέ το, σε 4 ποτήρια κοκτέιλ, ή σε ένα μεγάλο αν το "ζείτε" μόνες σας, όπως εγώ. Στην συνέχεια προσθέστε μέσα στο cocktail και μερικά κομμάτια από τις φέτες ανανά για να έχετε και το σνακ σας!

IMG 20160720 162702 1

Καλή σας απόλαυση

Επικοινωνείτε μαζί μου στο Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikoletta-Ralli/268690299831566?ref=bookmarks

Με ακολουθείτε στο Twitter στο: https://twitter.com/nikolettaralli

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram: http://instagram.com/nikolettaralli

Tip

Ένας καλός τρόπος να παγώνουμε τα ποτήρια μας, όταν δεν μπορούμε να τα έχουμε στο ψυγείο, είναι να τα γεμίζουμε με πάγο και νερό και να τα αδειάζουμε ακριβώς πριν σερβίρουμε σε αυτά το κοκτέιλ μας.