Summer in the city

Νικολέττα Ράλλη
Summer in the city

Γιατί ο Αύγουστος μπορεί να είναι ο καλύτερος μήνας στην πόλη!

Καταρχάς να εξηγηθώ! Το συγκεκριμένο άρθρο ναι μεν γράφεται από την ξαπλώστρα κάποιας παράλιας, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό και γεμάτο συναισθήματα. Εκτός του ότι είμαι παιδί της πόλης, είμαι και ένας άνθρωπος που δεν έχω τρέλα με την εποχή που ονομάζεται καλοκαίρι, αλλά ούτε και με την θάλασσα. Εκ του ασφαλούς σας γραφώ για το πως θα μπορούσατε να ζήσετε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού στην πόλη, μέσα από την δική μου εμπειρία και του πολλούς Αυγουστους, που έζησα καθήμενη στην βεράντα, του σπιτιού μου, χωρίς να με νοιάζει και καθόλου.

IMG 20160722 162939

Οι λόγοι εκείνοι που θα σας κάνουν να λατρέψετε την Αθήνα (και γενικότερα τις μεγαλουπόλεις), ανεξαρτήτως αν μείνατε πίσω λόγω οικονομικών θεμάτων, βαρεμάρας, δουλειάς ή ψυχολογικών προβλημάτων, είναι οι εξής:

• Οι άδειοι δρόμοι και οι θέσεις για παρκάρισμα που τον χειμώνα έψαχνες για 40 ολόκληρα λεπτά #truestory. Να προσθέσω εδώ, ότι σε περίπτωση που έχετε πάρει δίπλωμα οδήγησης και δεν το εχετε εξασκήσει ακόμα, είναι η ιδανική περίοδος να βγείτε στους δρόμους. Προτιμείστε γυναικεία παρέα για στήριξη, μιας και ένας άντρας μπορεί να σας αγχώσει.

αδεια πολη

• 'Ηθελα να το βάλω πρώτο, αλλά θα ήμουν γραφική. Το θερινό σινεμά, ειναι εκείνη η εμπειρία που θα κάνει τα Αυγουστιάτικα βράδια, πιο ρομαντικά. Το γλυκό δροσερό αερακι που θα σε γαργαλήσει σε όποιο θερίνο επιλέξεις να πας, το ποτάκι και το τσιγάρο που κανένας χειμερινός κινηματογράφος δεν σου το επιτρέπει, αλλά και τα σουβλάκια πακέτο απο την διπλανή ταβέρνα θα είναι ο τέλειος συνδυάσμος, για μια βραδινή καλοκαιρινή έξοδο με τα όλα της. Αγαπημένο μου, το Cine Paris στην Πλάκα.

IMG 20160808 WA0007

Cine Paris

st 101 102 unit 1198 r crop

• Αν ανήκεις σε αυτούς που όλο τον χρόνο γκρινιάζουν, για το πως προλαβαίνουν οι φίλοι τους να βλέπουν σειρές, ήρθε η ώρα να πάρεις το αίμα σου πίσω. Όσον αφορά τις τηλεοπτικές επιλογές για ατελείωτο λιώσιμο στον καναπέ, σου επιβάλω μαραθώνιο Game of Thrones (αν σου φαντάζει δύσκολο, πίστεψε με μετα το 2ο επεισόδιο, δεν θα σηκώνεσαι ούτε για τουαλέτα), ενώ από καινούργιες σειρές σου συνιστώ ανεπιφύλακτα το μεταφυσικό Stranger Things. Αν θέλεις να κάτσεις όλο το μήνα μπροστά από την TV για πολύ αίμα, δάκρυα και ιδρώτα προτίμησε τους 11 κύκλους, των 24 επεισοδιων του Greys Anatomy.

Stranger Things! Ναι παίζει και η Γουαιόνα Ράιντερ

Κεφάλαιο 4: Τουρίστας στην πόλη σου
Όσοι είμαστε από την Αθηνά, λόγω του ότι την έχουμε δεδομένη είναι πολλά πράγματα και μυστικά της πόλης μας που μας διαφεύγουν. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν ήμουνα φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Αθηνών, οι συμφοιτητές μου από την περιφέρεια, ήξεραν μέρη και στέκια που εγώ δεν ήξερα καν το όνομα τους, μιας και αυτοί είχαν «ψαχτεί». Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε πάει Ακρόπολη, πλανητάριο κ.α. μέσα από σχολικές εκδρομές στο Δημοτικό! και μέχρι εκεί. Με το ατυχές παράδειγμα «Άλλο να δεις το Dirty Dancing στα 11 και άλλο στα 23» σας προτρέπω να επισκεφτείτε ξανά μανά, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, αγορές και να εξερευνήσετε μια από τις πιο αρχαίες και με λαμπρή ιστορία πόλεις του κόσμου. Την δική μας πόλη την Αθηνά!

IMG 20160719 203822

Τουρίστας συνέχεια...
Και φυσικά καλό το sightseeing, αλλά να μην βγεις και για ένα δροσερό κοκτέιλ; Προτιμήστε ταράτσες καταστημάτων και κρυφούς κήπους, σαν αυτούς που συναντάς στην Πανόρμου, Γκάζι, κέντρο Αθηνά. Να μην ξεχάσω και τα μπάνια σου! Καταγάλανα νερά και εξωτικές παράλιες σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, σε περιμένουν να απλώσεις την πετσετούλα σου και να διαβάσεις Χρυσηίδα Δημουλιδου.

IMG 20160808 180553

Shopping
Σχεδόν μόνη σου με το αιρκοντίσιον στο φουλ, τα πολυκαταστήματα τις πόλης σε περιμένουν με τα καλυτέρα κομμάτια των εκπτώσεων που ανανεώνονται καθημερινά, να γίνουν δικά σου. Δεν θα χρειαστεί να γίνεις stalker της κοπέλας που περιμένει στο δοκιμαστήριο με ένα μεταξωτό λουλουδένιο φόρεμα στα χέρια της, που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε δικό σου, ούτε να ψάχνεις σε ορόφους το άλλο μισό από το ζευγάρι σανδάλια που δεν πρόκειται να φύγεις χωρίς αυτά. Θα είναι όλα τακτοποιημένα και στην θέση τους!

Σου έδωσα την έμπνευση και αφήνω την έρευνα σε εσένα! Να περάσεις φανταστικά και να πιείς και ένα κοκτέιλ και για εμένα:)

Επικοινωνείτε μαζί μου στο Facebook

Με ακολουθείτε στο Twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram