Νηστεύετε δεν νηστεύετε, αυτές είναι οι πιο νόστιμες φακές που έχετε φάει ποτέ

Νικολέττα Ράλλη
Νηστεύετε δεν νηστεύετε, αυτές είναι οι πιο νόστιμες φακές που έχετε φάει ποτέ

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φακές

Καλημέρα φίλες μου! Πώς μου είστε; Θα ήθελα να ξεκινήσω λίγο ανάποδα σήμερα και να σας πω το εξής: άντρας που δεν θεωρεί τα μακαρόνια με κιμά και τις φακές, αγαπημένα του φαγητά, δεν είναι για σπίτι. Αστειεύομαι φυσικά, αλλά προσέξτε με... λίγο!

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για φακές, όπως μου προέκυψαν εχθές, μαζί με κάποια tips της κολλητής μου, της Μαρίας που γενικά «το έχει» πολύ με την μαγειρική. Πριν σας πως τα υλικά και το πώς θα τις μαγειρέψετε, να σας ενημερώσω ότι δεν θα έχουν ντομάτα χυμό, όπως οι κλασικές φακές σούπα, ενώ γίνεται ιδανικό πιάτο ακόμα και αν σερβιριστεί κρύο ως σαλάτα.

Θα χρειαστείτε:
1 σακουλάκι φακές 500γρ
2 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο σε ροδέλες
6 μπαλάκια μπαχάρι
μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
βρασμένο νερό
μπαλσάμικο
αλάτι και πιπέρι

IMG 6411 Facetune 14 03 2018 22 31 55

Η ώρα της μαγειρικής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και στην πρώτη βράση, αδειάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά. Μετά τη δεύτερη βράση, τοποθετούμε τις φακές μας (σουρωμένες από το νερό) σε ένα μπολ. Στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε το λαδάκι και επειδή θα καίει ήδη το μάτι, προσθέτουμε σχεδόν αμέσως το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μετά από περίπου δύο λεπτά ρίχνουμε τα μπαχάρια και τα φύλλα δάφνης. Τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με μπαλσάμικο, με την ποσότητα που επιθυμούμε. Προσθέτουμε τις φακές, ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια τοποθετούμε βραστό νερό, ίσα που να τις σκεπάσει. Μαγειρεύουμε 20 με 30 λεπτά, ανάλογα και με την ποιότητα της φακής μας.

Καλή σας όρεξη!