Watermelon fever: Φτιάξε μόνη σου αυτό το δροσιστικό sorbet καρπούζι

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Watermelon fever: Φτιάξε μόνη σου αυτό το δροσιστικό sorbet καρπούζι

Με τόση ζέστη επιβάλλεται

Τελευταία μέρα του Ιουνίου σήμερα και η ζέστη όσο πάει και αυξάνεται. Φυσάς, ξεφυσάς, σηκώνεσαι από τον καναπέ πας στο δωμάτιο σου με τον ανεμιστήρα αγκαλιά, τίποτα. Πουθενά δεν μπορείς να βρεις μια ανάσα δροσιάς, τίποτα δεν σε βολεύει και μέσα σε όλα αυτά έχεις και μια λιγούρα για κάτι γλυκό.

Τι πιο ωραίο λοιπόν από το να φτιάξεις μόνη σου ένα sorbet καρπούζι και να το απολαύσεις, παρέα με φίλους ή και μόνη. Και είναι τόσο εύκολο που θα θες να το φτιάχνεις ξανά και ξανά. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα καρπούζι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους.

2f8173163085743b3fe5636a6dc19396

Σε ένα ταψάκι στρώσε μία λαδόκολλα και τοποθέτησε τους κύβους του καρπουζιού σε ένα ομοιόμορφο στρώμα, βάλε το στην κατάψυξη και άφησε το να παγώσει για περίπου 2 ώρες. Μόλις είναι έτοιμο, βγάλε το από την κατάψυξη και ρίξε όλα τα κομμάτια του καρπουζιού στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Άδειασε τον πουρέ καρπουζιού σε ένα μικρότερο ταψάκι και βάλε το και πάλι στην κατάψυξη για μία ή δύο ώρες. Μόλις περάσουν, βγάλε το, άφησε το για 5 λεπτά και σέρβιρε το όπως εσύ επιθυμείς. Είχες φανταστεί τίποτα πιο γευστικό και δροσερό γι’ αυτές τις καυτές ημέρες;