Πορτοκαλόπιτα: Το νόστιμο και εύκολο γλυκό που μπορείς να πάρεις και στο γραφείο σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πορτοκαλόπιτα: Το νόστιμο και εύκολο γλυκό που μπορείς να πάρεις και στο γραφείο σου

Και άκρως φθινοπωρινό

Η αλήθεια είναι πως πολύ σπάνια τρως κάποιο γλυκό στο γραφείο σου, εκτός και αν το έχεις πολύ μεγάλη ανάγκη, οπότε αρκείσαι σε μία σοκολάτα που θα πάρεις από το περίπτερο (ή το κυλικείο ανάλογα). Γιατί όμως να μη μπορείς να απολαύσεις ένα γλυκό κατά τη διάρκεια της εργασίας σου, ακόμη και αν κάποιος συνάδελφος δεν έχει γενέθλια;

Μπορείς να φτιάξεις λοιπόν, ένα πεντανόστιμο, εποχιακό και πολύ εύκολο γλυκό, το οποίο μπορείς να πάρεις μαζί σου σε ταπεράκι για τις δύσκολες ώρες που προκύπτουν ανά πάσα στιγμή. Τα πορτοκάλια αρέσουν σε όλους και αυτό δεν είναι μυστικό, γι’ αυτό φτιάξε μία υπέροχη και νοστιμότατη πορτοκαλόπιτα σε μία μόνο ώρα.

Να τι θα χρειαστείς:
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
4 αυγά
400 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια μεγάλα (χυμό και ξύσμα)
300 γρ. γιαούρτι
2 κ.γ βανίλια
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
200 ml ηλιέλαιο
1,5 φλιτζάνι νερό
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C και κόβεις τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες. Στο μίξερ χτυπάς σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτεις και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα προσθέτεις το γιαούρτι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.

Αφού αναμειχθούν τα υλικά πρόσθεσε το ηλιέλαιο. Συνεχίζεις να χτυπάς καλά, ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα και ρίχνεις μέσα λίγα λίγα τα κομμάτια από τα φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με ένα κοτάλι (ή μία μαρίζ). Ρίχνεις το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνεις για περίπου μια ώρα.

Σε μια κατσαρόλα βάζεις τα υπόλοιπα 200 γρ. ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα σε μέτρια φωτιά να βράσει για 2 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο και η πορτοκαλόπιτα σου έχει κρυώσει περιχύνεις με το καυτό σιρόπι ή το ανάποδο.

Καλή σου απόλαυση.

Υ.Γ: Και αν είσαι από τις τυχερές και βρεις ακόμη, μπορείς να τη σερβίρεις με λίγο παγωτό βανίλια.