Μαμαδίστικες συμβουλές για να πετύχεις τα πιο νόστιμα μελομακάρονα

Ερμιόνη Σαρρή
Μαμαδίστικες συμβουλές για να πετύχεις τα πιο νόστιμα μελομακάρονα

Άκουσέ τα και κάνε τα πράξη!

Μπορεί να έχουμε μπει στην τελική ευθεία και οι περισσότερες από εμάς να έχουμε δοκιμάσει ήδη δεκάδες μελομακάρονα ή άλλους τόσους κουραμπιέδες αλλά ήρθε η ώρα να φτιάξεις τα δικά σου. Χριστούγεννα χωρίς να μυρίσει το σπίτι δε γίνεται οπότε ξεκίνα. Εδώ παρακάτω θα βρεις μερικά μαμαδίστικα tips για να τα πετύχεις και να κάνεις τους πάντες να γλείφουν τα δάχτυλά τους.

  • Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας.
  • Μην ρίξεις μέσα πικρό καρύδι.
  • Όσο περισσότερη ώρα ζυμώνεις τα μελομακάρονα, τόσο πιο σφιχτά θα γίνουν.
  • Φρόντισε όλα τα μελομακάρονα να έχουν περίπου το ίδιο σχήμα, ώστε να ψηθούν και να σιροπιαστούν ομοιόμορφα.
  • Ο τέλειος χρόνος ψησίματος είναι τα 25 λεπτά.
  • Προσοχή στην ποσότητα μπαχαρικών που θα προσθέσεις. Αν σου ξεφύγει περισσότερη ποσότητα γαρύφαλλου, τα μελομακάρονα θα πικρίσουν αμέσως.