French toast με ζεστή σοκολάτα για ένα υπέροχο πρωινό Σαββάτου

Ερμιόνη Σαρρή
French toast με ζεστή σοκολάτα για ένα υπέροχο πρωινό Σαββάτου

Γιατί τα french toast φτιάχτηκαν για εσένα!

Τα Σαββατοκύριακα αφηνόμαστε πιο ελεύθερες σε θέματα διατροφής και την Δευτέρα μπαίνουμε ξανά σε mood δίαιτας. Θέλουμε τα πρωινά μας γεύματα να μοιάζουν με αυτά των διακοπών και η λέξη θερμίδες είναι κάτι που μας περνά σχεδόν αδιάφορο. Θέλουμε να μένουμε με τις πιτζάμες μέχρι το μεσημέρι, να γευόμαστε pancakes, french toast και ομελέτες με τις ώρες και να γεμίζουμε την κούπα μας με ζεστό καφέ μέχρι να δύσει ο ήλιος. That's life.

Και κάπου εδώ μόλις βρήκες την τέλεια και σοκολατένια συνταγή για τα Σαββατοκύριακά σου. French toast με ζεστή σοκολάτα.

Υλικά:

1 φλιτζάνι γάλα καρύδας ή πλήρες γάλα

2-4 κουταλιές μείγμα κακάο

3 μεγάλα αβγά

2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας (προαιρετικά)

1/4 κουταλάκι αλάτι

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

8 φέτες χοντρό κομμένο ψωμί ή τσουρέκι

Ζεστή σοκολάτα

3/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος

9 ουγκιές ημι-γλυκιά σοκολάτα ψιλοκομμένη

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή βούτυρο

2 κουταλάκια του γλυκού σαντιγί

Εκτέλεση:

Για να φτιάξεις το μείγμα σοκολάτας

Ρίξε μέσα σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το λάδι καρύδας και την σοκολάτα. Βάλε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και ανακάτεψέ τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειαστεί ζέστανέ τα και για άλλα 30 δευτερόλεπτα

Για να φτιάξεις το γαλλικό τοστ.

Σε ένα ποτήρι μέτρησης ποτηριού ή σε ένα μικρό κύπελλο με μικρό μέγεθος, πρόσθεσε 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας ζεστό. Ανακάτεψε μέσα 3-4 κουταλιές της σούπας κακάο

Εν τω μεταξύ, σε ένα ταψί 9x13 ιντσών χτύπα μαζί τα αβγά, τη βανίλια, το εκχύλισμα καρύδας (αν χρησιμοποιείς) και το αλάτι. Ανακάτεψέ τα μετά πολύ καλά με τη ζεστή σοκολάτα και βάλε τα για λίγο στην ψύξη.

Αφού παγώσει για λίγο, χρησιμοποίησε ένα κουτάλι για να το απλώσεις από την μία πλευρά όλων των φετών του ψωμιού. Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε όλο το μείγμα.

Ένωσε τις φέτες για να δημιουργηθούν σάντουιτς και τοποθέτησέ τα μέσα στο μείγμα των αβγών, του κακάο και βάλε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Μετά, αναποδογύρισε τα σάντουιτς και άφησέ τα ξανά για τον ίδιο χρόνο στο ψυγείο.

Όταν είσαι έτοιμη να τα μαγειρέψεις, ζέστανε ένα τηγάνι και βάλε μέσα βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί, τοποθέτησε μέσα το κάθε τοστ ξεχωριστά μέχρι κάθε πλευρά να φρυγανιστεί (aka να γίνει τραγανή). Περίπου 3 λεπτά η καθεμία.

Για το σερβίρισμα, μπορείς να γαρνίρεις το κάθε τοστ με σαντιγί ή κομματάκια καρύδας.

Διάβασε επίσης:

It's cooking o' clock: Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για τάρτα