Πανεύκολη γρανίτα πεπόνι χωρίς παγωτομηχανή!

Ερμιόνη Σαρρή
Πανεύκολη γρανίτα πεπόνι χωρίς παγωτομηχανή!

Θα την λατρέψουν και τα παιδιά!

Τα ζεστά ροφήματα ανήκουν πλέον στον βαρύ και κρύο χειμώνα. Γιατί όλες μας έχουμε θελήσει να ζεστάνουμε τον ουρανίσκο μας με μία ζεστή σοκολάτα ή κάποιο capuccino αλλά τέλος πλέον στη «δικτακτορία του ζεστού». Δροσερά smoothies, γρανίτες και cocktails ξεκινούν τη σεζόν τους και εμείς δε βλέπουμε την ώρα και τη στιγμή να τα δοκιμάσουμε.

Η συνταγή της ημέρας είναι γρανίτα από πεπόνι. Τη λιγουρευτήκαμε, τη δοκιμάσαμε και τη μοιραζόμαστε μαζί σου.

granita peponi

Υλικά

1/2 κούπα ζάχαρη

1 πεπόνι μετρίου μεγέθους (όποια ποικιλία σου αρέσει)

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώσε τη ζάχαρη με 3 κουταλιές του γλυκού νερό, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει και να γίνει σιρόπι. Αφήσέ το στην άκρη να κρυώσει.

2. Καθάρισε το πεπόνι και κόψε το σε κομμάτια. Ρίξε το στο blender προσθέτοντας το σιρόπι και δουλέψέ το μέχρι να πάρεις ένα απαλό μείγμα. Ρίξε το σε ένα ρηχό μεταλλικό σκεύος και βάλε το στην κατάψυξη.

3. Αφήσέ το να παγώσει για 4 ώρες και στη συνέχεια, σπάσε τους κρυστάλλους και ανακατέψε τη γρανίτα με ένα πηρούνι. Επανάλαβε αυτή τη διαδικασία άλλες δυο φορές μέχρι να παγώσει εντελώς. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχεις την χαρακτηριστική υφή της γρανίτας αλλά αν δεις πως έχει κρυσταλλώσει περισσότερο απο το επιθυμητό, μπορείς να την χτυπήσεις γρήγορα στο blender πριν τη σερβίρεις.

Cheers!