Μαμαδίστικη κοτόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Ερμιόνη Σαρρή
Μαμαδίστικη κοτόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Πώς θα φτιάξεις την πιο τέλεια κοτόπιτα!

Αν έχεις και εσύ μία μαμά που μαγειρεύει συνέχεια και ξέρει να σου πει απ’ έξω κάθε συνταγή, τότε με καταλαβαίνεις απόλυτα. Η δική μου μαμά-χωρίς να είμαι υπερβολική- είναι κάτι σαν σεφ, χωρίς σπουδές όμως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Το πάθος της για την «κουζίνα» είναι αρκετό για να μου φτιάχνει καθημερινά πολύ νόστιμες συνταγές.

Για το σημερινό μου άρθρο της «έκλεψα» την πιο ΥΠΕΡ-τέλεια συνταγή της. Η κοτόπιτα είναι το σήμα κατατεθέν της και ιδού πώς θα την φτιάξεις μόνη σου.

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε καβάκια
3 πράσα στο multi
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 γραμ. μανιτάρια λεπτές φετούλες
1 πιπέρια κόκκινη ψιλοκομμένη
1 καρότο στον τρίφτη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο γάλα
σιμιγδάλι ή τραχανά για να τραβήξει τα τυχόν υγρά
2 Κ. γιαούρτι
ελαιόλαδο
200 γραμ. τυρί τριμμένο της αρέσκειας σου

Για το φύλλο

500 γρ. αλεύρι χωριάτικο
1 σφηνάκι ξύδι ή ρακί
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
Αλάτι
Νερό (1 ποτήρι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε τα πράσα με το κρεμμύδι ελαφριά, τα βάζουμε λίγο στην άκρη και προσθέτουμε τα μανιτάρια για να σατιριστούν κι αυτά. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με το τριμμένο καρότο και την πιπεριά. Ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα ίσα για να αραιώσουμε την γέμιση και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Αποσύρουμε από την φωτιά το μείγμα μας και μόλις κρυώσει, προσθέτουμε τον άνηθο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Εχουμε ήδη κόψει το κοτόπουλο σε καβάκια μικρά και το προσθέτουμε στην γεμιση.

Απλώνουμε ένα φύλλο κάτω στο λαδωμένο ταψί, αδειάζουμε την γέμιση, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρέσκειας μας και σκεπάζουμε με το άλλο φυλλο. Χαραζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για 45-50 λεπτά.

Διάβασε επίσης:

Ώρα να δοκιμάσεις αυτήν τη σοκολατένια τάρτα με φυστικοβούτυρο