Συνταγή για το πιο νόστιμο ρυζόγαλο, από τα χεράκια σου!
ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΓΓΕΝΕ
Είναι πανεύκολη
Και ποιος δεν αγαπά το ρυζόγαλο; Το γλυκό αυτό θυμίζει... παιδικά χρόνια και νομίζουμε πως αυτό και μόνο αρκεί για να είναι από τα πιο λατρεμένα μας. Ρύζι, γάλα, κανέλα = ο απόλυτος γευστικός συνδυασμός! Παρακάτω σου έχουμε τα βήματα για να το πετύχεις:
Υλικά
1,75 λίτρα γάλα
3/4 του φλιτζανιού (165 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
220 γραμμάρια μικρόκοκκο ρύζι
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 ξυλάκι κανέλα
Λεπτοτριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
1. Ρίξε το γάλα, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ανακάτεψε και άφησε το μείγμα να βράσει για μερικά λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
2. Πρόσθεσε το ρύζι και χαμήλωσε τελείως τη φωτιά. Άφησέ το να βράσει για περίπου 40-50 λεπτά μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρώς. Όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να ανακατεύεις τακτικά.
3. Απομάκρυνε από τη φωτιά και άφησε το γλυκό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα, τοποθέτησέ το στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες και στη συνέχεια σέρβιρέ το, μοιράζοντάς το σε μικρά μπολάκια.
Καλή απόλαυση!