Πόσο αλάτι πρέπει να ρίχνεις στο νερό που βράζεις τα μακαρόνια σου;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πόσο αλάτι πρέπει να ρίχνεις στο νερό που βράζεις τα μακαρόνια σου;

Διάβασε και μάθε την σωστή ποσότητα

Μακαρονάδα με σάλτσα, μακαρονάδα με κιμά, καρμπονάρα, με ό,τι και αν την φτιάξεις, τα μακαρόνια είναι το πιο γρήγορο αλλά και νόστιμο φαγητό ταυτόχρονα. Μπορεί από μόνα τους σαν γεύση να μην έχουν τίποτα το ιδιαίτερο, όμως αν τα μαγειρέψεις σωστά, γίνονται το πιο νόστιμο και γευστικό πιάτο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που από μικρά παιδάκια κάθε φορά που μας ρωτάνε πιο είναι το αγαπημένο μας φαγητό απαντάμε τα μακαρόνια (με ό,τι και αν συνοδεύονται). Πριν από μερικές ημέρες σου γράψαμε ποιο είναι το τρικ για να πετύχεις την τέλεια μακαρονάδα, και αυτό ήταν να ρίχνεις το αλάτι κατά τη διάρκεια της βράσης του νερού και πριν βάλεις τα μακαρόνια, ξέρεις όμως ακριβώς πόσο αλάτι πρέπει να ρίξεις;

Αυτό λοιπόν πολλές φορές εξαρτάται από το αλάτι που χρησιμοποιείς. Πολλοί είναι οι ειδικοί της κουζίνας που αναφέρουν πως όταν μαγειρεύεις είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς αλάτι κοσέρ (aka χοντρό αλάτι, που δεν περιέχει ιώδιο), αντί για ιωδιούχο επιτραπέζιο αλάτι, το οποίο είναι αλμυρό και δίνει στα φαγητά μια λεπτή, πικρή γεύση.

Η κατάλληλη ποσότητα λοιπόν για 500γρ. μακαρόνια που βράζουν σε 3 λίτρα νερό, είναι 50 γρ. αλάτι, που σημαίνει λιγότερο από 4 κουταλιές της σούπας ή ¼ φλιτζανιού αλάτι. Τώρα που ξέρεις και πότε πρέπει να το ρίχνεις και πόσο ακριβώς, ετοιμάσου να φτιάξεις την πιο γευστική μακαρονάδα ever.