Αυτό είναι το μυστικό για να κάνεις τις πατάτες φούρνου πιο τραγανές και από τις τηγανιτές

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτό είναι το μυστικό για να κάνεις τις πατάτες φούρνου πιο τραγανές και από τις τηγανιτές

Και πιο υγιεινές θα είναι και πιο γευστικές

Πες την αλήθεια, δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο στα φαγητά από την σπιτική τηγανιτή πατάτα. Συνοδεύει άνετα όλα σου τα φαγητά, ενώ μπορείς απλά να τις φας και μόνες τους όταν έχεις αργήσει και δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις κάτι άλλο. Πόσες φορές δεν έχεις πάει στη γιαγιά σου μόνο και μόνο για να σου φτιάξει τηγανιτές πατάτες, οι οποίες είναι πάντα τόσο πιο νόστιμες και πιο διαφορετικές από τι δικές σου, σαν να κάνει κάποιο μαγικό κόλπο.

Βέβαια δεν όσο γευστικές και αν είναι, εξακολουθούν να έχουν βλαβερές ουσίες και αυτό λόγω του τηγανίσματος. Γι’ αυτό και με βαριά καρδιά υπάρχουν φορές που προτιμάς τις πατάτες φούρνου από τις τηγανιτές, όσο και αν δεν σου αρέσουν.

Υπάρχει όμως ένα μυστικό που μπορεί να κάνει τις πατάτες φούρνου, τόσο τραγανές και νόστιμες, όσο και οι τηγανιτές. Καθώς ετοιμάζεις το φαγητό σου και έχεις τις πατάτες έτοιμες για ψήσιμο, λίγο πριν τις βάλεις στο φούρνο πρόσθεσε ελάχιστη τριμμένη φρυγανιά.

5d76728c3ccad72da029cd8f816815b6

Μόλις είναι έτοιμο δοκίμασε τις και δες πως είναι ακριβώς σαν τηγανιτές, πιο υγιεινές όμως. Δοκίμασε το σήμερα κιόλας και θα μας θυμηθείς.