Κοτόπουλο a la Romana: Η εύκολη «μαμαδίστικη» συνταγή για να τον εντυπωσιάσεις!

Κοτόπουλο a la Romana: Η εύκολη «μαμαδίστικη» συνταγή για να τον εντυπωσιάσεις!

Ποιος είπε ότι τα σπιτικά μαγειρευτά φαγητά είναι δύσκολα;

Δεν ξέρουμε αν όντως ο έρωτας περνάει από το στομάχι αλλά, αν του αρέσουν το κοτόπουλο και τα μαμαδίστικα φαγητά, αυτή η συνταγή με την πλούσια κόκκινη σάλτσα και τις πιπεριές είναι σίγουρο πως θα τον ενθουσιάσει.

Δοκίμασέ τη!

Υλικά:
1 ολόκληρο κοτόπουλο (αν δεν θέλεις να περισσέψεις μπορείς απλώς να χρησιμοποιήσεις μισό και να μειώσεις ανάλογα τα υλικά της συνταγής)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. ιταλική παντσέτα (ή μπέικον) ψιλοκομμένη
4 μικρές πράσινες πιπεριές, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
75 ml λευκό ξηρό κρασί
400 γρ. τομάτες σε κονσέρβα (ολόκληρες αποφλοιωμένες)
1-3 σκελίδες σκόρδου, ανάλογα με την προτίμησή σου
250 ml ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. κάπαρη
Φρέσκο θυμάρι και φρέσκια ρίγανη
Μαίντανός για το σερβίρισμα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόψε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια (για ένα ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλού περίπου 8 κομμάτια). Ρίξε αλάτι και πιπέρι.
Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τσιγάρισε τα πρώτα 3-4 κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαίρεσε από την κατσαρόλα, βάλ’τα σε ένα ταψί ή άλλο σκεύος και συνέχισε με το υπόλοιπο κοτόπουλου. Όσο τσιγαριζεις, μπορείς επίσης να ρίξεις έξτρα φρέσκο πιπέρι για να βγάλει τα αρώματά του.
Αφαίρεσε και το υπόλοιπο κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίξε το σκόρδο (τις σκελίδες ολόκληρες) και την παντσέτα. Πρόσθεσε και τις πιπεριές και άφησέ τες να σωταριστούν για περίπου 2 λεπτά, προσθέτοντας μερικά φύλλα φρέσκου θυμαριού και ρίγανης. Σβήσε με το λευκό κρασί και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί (για 1-2 λεπτά). Πρόσθεσε τις ντομάτες, τον ζωμό κοτόπουλου και όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και άφησε να σιγοβράσουν για 40 περίπου λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να έχει μαγειρευτεί καλά.
Σέρβιρε, αν θες, με φρέσκο μαϊντανό. Αν θέλεις, μπορείς επίσης να ετοιμάσεις λίγο ρύζι για συνοδευτικό.

Δες το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής:



Δες επίσης: Η συνταγή για τα τέλεια κρεμώδη linguini, που πρέπει να δοκιμάσεις απόψε