Φετουτσίνι με γλυκιά σάλτσα πιπεριού καγιέν
Με μια ποικιλία αρωμάτων και γεύσεων, αυτό το γεύμα μπορεί εκ πρώτης να σας φαίνεται δύσκολο και χρονοβόρο, στην πραγματικότητα όμως γίνεται μέσα σε δεκαπέντε λεπτά και, πιστέψτε μας, δεν χρειάζεται να είστε master chef για να το φτιάξετε. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και διαπιστώστε το και μόνες σας. Γρήγορο, υγιεινό, νόστιμο και για καυτερά γούστα.
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά φετουτσίνι
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
¾ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κούπα κρέμα γάλακτος, χαμηλή σε λιπαρά
¾ κούπας ζωμός κοτόπουλου
¾ κούπας τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 με 10 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
2. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, βάλτε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τις πιπεριές, το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν σε μέτρια φωτιά για 3 με 5 λεπτά. Βγάλτε τα από την φωτιά και ανακατέψτε τα με την τριμμένη παρμεζάνα.
3. Ρίξτε τα όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση για νοστιμιά, και σερβίρετε.