Σπιτική κρέμα βανίλιας
Γάλα, κρέμα γάλακτος και αυγά μαγειρεύονται και αρωματίζονται με βανίλια σε μια υπέροχη κρέμα.
Μια πηχτή κρέμα με άρωμα βανίλιας, ιδανική για να συνοδεύσει τηγανίτες, crumbles ή κομπόστες φρούτων.
Υλικά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1 κλωναράκι βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
1/3 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα συνδυάστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανοίξτε το κλωναράκι βανίλιας με ένα κοφτερό μαχαίρι στη μέση και ξύστε τους σπόρους. Προσθέστε τους μαζί με το κλωναράκι στο μείγμα του γάλακτος (εναλλακτικά προσθέστε απλά το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε). Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα σας να κάψει (προσοχή να μην βράσει). Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πετάξτε το κλωναράκι βανίλιας.
2. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μαζί με το κορνφλάουρ και τη ζάχαρη σε ένα πυρίμαχο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα των κρόκων, χτυπώντας συνεχώς.
3. Επιστρέψτε το νέο σας μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα σας (μην αφήσετε το μείγμα σας να βράσει, γιατί θα σβολιάσει).
4. Σερβίρετε την κρέμα σας ζεστή ή κρύα με όποιο άλλο γλύκισμα μαζί επιθυμείτε.
Διαβάστε επίσης:
Σοκολατένιες κρέμες με μελωμένες φράουλες
Εύκολα ταρτάκια με κρέμα βανίλιας