Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών και φτιάχνουμε γνήσια μακαρονάδα με κιμά!

Ερμιόνη Σαρρή
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών και φτιάχνουμε γνήσια μακαρονάδα με κιμά!

Η μαμαδίστικη συνταγή που έψαχνες!

Μακαρόνια με κιμά. Η συγκεκριμένη συνταγή σου φέρνει πάντα στο μυαλό την εικόνα του οικογενειακού τραπεζιού. Κυριακή, όλη η οικογένεια στο σπίτι (Plus παππούδες, γιαγιάδες, θείοι) και μία μακαρονάδα να αχνίζει. Ίσως η πιο ωραία συνταγή. Ίσως η συνταγή που σου λείπει αφάνταστα τώρα που μένεις μόνη σου. Ξέρεις, η τελειότητα κρίνεται στο κιμά για αυτό σου έχουμε παρακάτω τα απαραίτητα μαμαδίστικα βήματα για να πετύχεις την επόμενη φορά την μακαρονάδα σου!

Υλικά:

1 κιλο κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κούπα ντοματοχυμό

1 κ.σ πελτέ ντομάτας

1 κρασοπότηρο λευκό- ξηρό κρασί

4-5 κοκους μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλλα

1 φυλλαράκι δάφνη (προαιρετικά)

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τον κιμά στην κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Μόλις σοταριστεί καλά (θα δεις πως αλλάζει χρώμα) προσθέτουμε το κρασί.

Περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό ,τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νεράκι καθώς και τα υπόλοιπα μπαχαρικά της συνταγής και ψήνουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Καλή επιτυχία!!