Ο οίκος Louis Vuitton γράφει ιστορία στο fashion week του Παρισιού

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ο οίκος Louis Vuitton γράφει ιστορία στο fashion week του Παρισιού

Ένα εντυπωσιακό -για πολλούς λόγους- show

Η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι έφτασε στο τέλος της και το show πραγματικά ήταν εντυπωσιακό. Η κολεξιόν του οίκου Louis Vuitton όχι μόνο έκλεισε το fashion week, αλλά σημείωσε την μεγαλύτερη επιτυχία του στην μέχρι τώρα πορεία του brand, βάζοντας ένα μαύρο μοντέλο να ανοίξει το show του. Και ναι, έγραψε ιστορία.

Την Τετάρτη για πρώτη φορά στα 163 χρόνια του οίκου, το top model, Janaye Furman, άνοιξε το fashion show της Louis Vuitton. Ήταν το πρώτο μαύρο μοντέλο που περπάτησε ποτέ σε επίδειξη μόδας.

«Τι ευλογία!», Έγραψε η Furman ανεβάζοντας μία φωτογραφία της από το show στο Instagram account της. «Αυτή είναι μια τόσο εκπληκτική και απίστευτη στιγμή! Όχι μόνο επειδή συμμετείχα στην επίδειξη της Louis Vuitton, αλλά και για το γεγονός ότι έγραψα ιστορία ως η πρώτη Αφροαμερικανή που ανοίγει το show του οίκου! Ευχαριστώ τον Θεό, αλλά και όλους εσάς για την υποστήριξη σας. Είμαι τόσο χαρούμενη και ελπίζω ότι περισσότερες έγχρωμες γυναίκες από εδώ και πέρα θα περπατούν στις πασαρέλες. Είναι τόσο σημαντικό να στηρίζουμε τους εαυτούς μας και να κάνουμε τη διαφορά σε αυτόν τον κόσμο».



Η μαθήτρια που έγινε μοντέλο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά πέρυσι και έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα, περπατώντας για το show του Proenza Schouler. Τότε επιλέχθηκε για το φθινοπωρινό show του 2017 από τον οίκο της Louis Vuitton και κάπως έτσι έγινε γνωστό πρόσωπο στα editorial και στις καμπάνιες του brand.

elle nyfw fw17 collections proenza schouler 03 imaxtree

Η πρωτοβουλία της Louis Vuitton να ανοίξει το show με ένα μαύρο μοντέλο αντικατοπτρίζει την πίεση της βιομηχανίας μόδας να έχει στα catwalks μεγαλύτερη ποικιλία στη φυλή, το μέγεθος και την ταυτότητα φύλου.