Chanel F/W 2018-2019: O Karl Lagerfeld μας παίρνει από το χέρι και μας οδηγεί στο δάσος...

Διονυσία Καλαποθαράκου
Chanel F/W 2018-2019: O Karl Lagerfeld μας παίρνει από το χέρι και μας οδηγεί στο δάσος...

Plus: Όλες οι celebrities που κάθισαν front row στο πιο μαγευτικό fashion show της σεζόν.

GettyImages 927907102
GettyImages 927905282
GettyImages 927917278
GettyImages 927921600
GettyImages 927926086

Ένα δάσος δημιουργήθηκε μέσα στο Grand Palais στο Παρίσι. Ένα δάσος που προσομοίαζε πολύ σε αληθινό και ήταν περιτριγυρισμένο από τον γαλάζιο ουρανό που ζεσταίνεται από ήπιο ήλιο, από δέντρα απογυμνωμένα από τα φύλλα τους και χώμα καλυμμένο με φύλλα του φθινοπώρου. Ένα δάσος που το έχει οραματιστεί και «πραγματοποιήσει» ο Karl Lagerfeld για λογαριασμό της Chanel και του τελευταίου της fashion show για τη συλλογή F/W 2018-19.

Μέσα σε αυτή τη διακόσμηση, η οποία κινείται σε μία παλέτα από καφέ, κόκκινες, πορτοκαλί, πράσινες και γκρι αποχρώσεις, βλέπουμε να παίρνουν σάρκα και οστά διάφορα εμβληματικά στοιχεία του Οίκου Chanel, τα οποία είναι πλήρως εναρμονισμένα στις συνθήκες ενός δάσους. Κοσμήματα από χάντρες, κουμπιά που μοιάζουν με φύλλα δέντρου, κοτσίδες στα μαλλιά των μοντέλων που «φέρνουν» σε κλαδιά και κρεμαστά σκουλαρίκια-φτερά, έρχονται να ολοκληρώσουν τα looks του επόμενου χειμώνα.

Το κλασικό υλικό των ρούχων Chanel, το tweed (ακόμα και στην «φθαρμένη» εκδοχή του), εναλλάσσεται με βαμβακερές δημιουργίες, μαλακά πλεκτά βελούδινα κομμάτια. Μπότες μέχρι το γόνατο, αλλά και brogues από δέρμα σε χρυσή και ροζ απόχρωση προσδιορίζουν τα shoe trends της επόμενης σεζόν, ενώ γάντια με κομμένα δάχτυλα και τεράστια, πολύχρωμα φουλάρια γύρω από τον λαιμό των μοντέλων, δίνουν στα preppy ρούχα ένα εκκεντρικό twist.

Η μακριά και «σωληνοειδής» σιλουέτα που έχει δημιουργήσει ο Karl για τα κομμάτια του «στηρίζεται» σε μπλούζες με τετράγωνους ώμους και ψηλούς λαιμούς ενώ κομμάτια με peplum αλλά και τα ponchos που είχαμε ξεχωρίσει σε περασμένες collections, γίνονται και πάλι hot.

Το iconic σακάκι του Οίκου Μόδας επιμηκύνεται στο μέσο του μηρού και στα παλτό βλέπουμε ότι τα η μανσέτα των μανικιών μεγαλώνει, οι βάτες αποκτούν όγκο και πτυχώσεις, ενώ το στρίφωμά τους ακουμπάει μέχρι το πάτωμα.

Τα κοστούμια δεν αποτελούνται πλέον από midi φούστες, αλλά από cropped παντελόνες και τα φορέματα, φτιαγμένα από μπροκάρ υφάσματα και floral prints, προσδίδουν κάτι το retro και ονειρικό ταυτόχρονα, στο «μουντό», φθινοπωρινό σκηνικό. Ο Karl Lagerfled απέδειξε για ακόμα μία φορά γιατί αποκαλείται «Μίδας» της μόδας: σχεδίασε μία συλλογή γεμάτη με ρούχα «φορέσιμα», θηλυκά και ατμοσφαιρικά που δεν υποκύπτουν σε εφήμερα trends αλλά διέπονται από τις κλασικές αξίες της κομψότητας και της σοφιστικέ φινέτσας.
Δες στην παρακάτω gallery ποιοι διάσημοι βρέθηκαν στην πρώτη σειρά του fashion show του Οίκου Chanel: