Τα 10 μεγαλύτερα fashion trends του 2016

Διονυσία Καλαποθαράκου
Τα 10 μεγαλύτερα fashion trends του 2016

Για να αποχαιρετήσεις την χρονιά με τον stylish τρόπο που της αξίζει.

vg

Chokers, φουσκωτά μπουφάν, dusty pink αποχρώσεις και athleisure style είναι μόνο μερικά από τα trends που πρωταγωνίστησαν το 2016. Που καθιερώθηκαν στην συνείδηση και στην γκαρνταρόμπα μας τη χρονιά που φεύγει και που σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε μαζί τους και το 2017. Γιατί οι τάσεις είναι σαν τις καλές σχέσεις, αν την βρεις, την κάνεις και σου «πάει», δεν την αφήνεις να φύγει. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα δέκα fashion trends που έπαιξαν τον πρώτο ρόλο στην fashion σκηνή, τους τελευταίους δώδεκα μήνες.
Choker
Από βελούδο ή δαντέλα, με κοσμήματα ή σκέτο μονόχρωμο, το αγαπημένο αξεσουάρ των 70s και των 90s, έκανε δυναμικό comeback φέτος. Και μπράβο του και να τα λέμε αυτά.
Puffer jacket
H Rihanna το αποθέωσε ακόμα και στις βραδινές εμφανίσεις της, αλλά για εμάς τις λιγότερο εκκεντρικές αποτελεί το βασικό κομμάτι για να δημιουργήσουμε το athleisure style που είναι τόσο επίκαιρο.
Ροζ
To «βρώμικο ροζ» (aka dusty pink) ήταν το χρώμα του 2016 και η λιγότερο κοριτσίστικη απόχρωσή του. Γι’αυτό μας άρεσε τόσο και θα συνεχίσει να μας κολακεύει. Γιατί είναι σοφιστικέ και όχι γλυκανάλατο.
Βελούδο
Από φέτος καθιερώθηκε σαν υλικό που φοριέται 24 ώρες το 24ωρο και όχι μόνο σαν βραδινή ενδυματολογική επιλογή. Και καταλαβαίνεις πως είναι ότι πιο στυλάτο να βάζεις ένα «επίσημο» κομμάτι και το πρωί.
Βοmber jacket
Aν έπρεπε να διαλέξουμε μόνο ένα πανωφόρι από την φετινή σεζόν, τότε είναι αυτό. Αθλητικό και στυλάτο. Δεν πρέπει να λείπει από καμία γκαρνταρόμπα.

Φόρμα
Όχι σαν αυτή που φορούσαμε στο λύκειο, αλλά στην πιο luxe streetwear εκδοχή του. Μπορείς να την βάλεις ακόμα και με πέδιλα ή ψηλοτάκουνα μπουτάκια.
Οff the shoulder top
Σε στυλ «Brigitte Bardot», αέρινο και θηλυκό. Σίγουρα αγόρασες έστω μία τέτοια μπλούζα φέτος. Δεν ξέρουμε να θα την ξαναφορέσεις και του χρόνου αλλά το καλοκαίρι που μας πέρασε την χάρηκες... δεν μπορείς να πεις.
Slip dress
Με ζιβάγκο από μέσα είναι το κομμάτι και αυτού του χειμώνα, όχι μόνο της προηγούμενης σεζόν. Και κολακεύει και τους πιο μεσογειακούς σωματότυπους αν είναι σε πιο ριχτή γραμμή.
Vintage fit jean
Τα ψηλόμεσα δηλαδή που φαρδαίνουν στους μηρούς και φορούσαν στα 80s. Στους άντρες ξέρουμε πως δεν άρεσαν ιδιαίτερα αλλά εμείς για κάποιο (το retro είναι η αιτία) λόγο τα λατρέψαμε!
Old school logo
Από Asics μέχρι Fruit Of the Loom και Tommy Jeans. Μας θυμίζουν λίγο «BH 90210» και πλημμυρίζουν την καρδιά μας αγάπη, νοσταλγία και μία απορία «πως να μοιάζει σήμερα ο Brandon Walsh».