«I don't have to try to be perfect at everything», Cindy Crawford

Διονυσία Καλαποθαράκου
«I don't have to try to be perfect at everything», Cindy Crawford

Η Reebok μας διδάσκει την αξία της «μη τελειότητας» #PerfectNever

Perfect Never quote
Training
Panel discussion copy
Reebok copy

Πέμπτη 2 Μαρτίου. Φτάνω στο γραφείο και ανάμεσα σε στίβες χαρτιά, περιοδικά και αταξινόμητα έγραφα με περιμένει ένα λευκό κουτί με ένα και μόνο ένα hashtag απ’ έξω «#PerfectNever». Μέσα είχε τα νέα sneakers της Reebok, τα Club C, σε κομψή μπεζ απόχρωση με ασημί λεπτομέρειες και ένα vintage inspired design που τα κάνουν κατάλληλα για όλες τις ώρες και τις δραστηριότητες κάθε μέρας. Την χαρά που ένιωσα ανοίγοντας το δώρο μου διαδέχτηκε η έκπληξη: Εκτός από τα sneakers μέσα στο κουτί βρισκόταν και μία πρόσκληση για το fitness & lifestyle event του brand μία εβδομάδα αργότερα η οποία είχε πάνω την φωτογραφία της Gigi Hadid (το πρόσωπο της νέα συλλογής της Reebok) και πάλι το #Perfect Never. Οξύμωρο; Αυτή ήταν και εμένα η πρώτη μου σκέψη. Πώς γίνεται να ταυτίσεις ένα από τα πιο όμορφα και επιτυχημένα super models της εποχής μας με την έννοια της «μη τελειότητας»;

Επτά ημέρες μετά στο café THE UPPER HOUSE του Attica μου απαντήθηκαν όλες οι απορίες. Συναντηθήκαμε εκεί, μαζί με τις υπόλοιπες συναδέλφους από τον χώρο των media, bloggers και celebrities όπως η Πατρίτσια Περιστέρη, η Όλγα Φαρμάκη και η Josephine, φορέσαμε leggings, αθλητικά marcel tops, bustiers και παπούτσια training από την νέα συλλογή της Reebok και περάσαμε στον διπλανό χώρο του γυμναστηρίου Holmes Place Athens για ένα ελαφρύ training, κάτω από την καθοδήγηση της ολυμπιακής αθλήτριας, Βασιλικής Μιλλούση. Μπορεί τις ασκήσεις ισορροπίας να μην κατάφερα να τις κάνω απόλυτα σωστά –ναι το να σταθείς στα χέρια σου στηριζόμενη σε ένα τοίχο δεν είναι τόσο απλό όσο το έκανε να φαντάζει η Βασιλική- αλλά απόλαυσα στο μάξιμουμ το κράτημα, την άνεση και την προστασία που σου προσφέρουν τα κομμάτια από την τελευταία Reebok collection.

Μετά από την μία ώρα άσκησης περάσαμε πάλι στον café THE UPPER HOUSE του πολυκαταστήματος Attica όπου και ήρθε η ώρα να μου απαντηθεί το ερώτημα που μου δημιουργήθηκε ανοίγοντας το πακέτο μου και βλέποντας την πρόσκληση για το event. Δικαιούται μια γυναίκα σαν την Gigi Hadid να μιλάει και να πρεσβεύει το δικαίωμα στην ατέλεια; Kαι μπορεί να μην μου απάντησε η ίδια, αλλά το έκανε με σαφήνεια και ειλικρίνεια μία πρώην συνάδελφός της, η Βίκυ Καγιά. Η Βίκυ, μαζί με την Βασιλική Μιλλούση (που ανέφερα και παραπάνω), αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής και την Δήμητρα Καρατώλου, life coach, αποτελούσαν τα τρία μέλη του panel discussion που στήθηκε στον χώρο του café για να μας αναπτύξει την φιλοσοφία πίσω από το νέο μότο της Reebok. Με συντονίστρια της κουβέντας την δημοσιογράφο, Λίλα Κουντουριώτη, οι τρεις τους ανέλυσαν τους πολλαπλούς ρόλους που έχει μια γυναίκα σήμερα, καθώς και την απαίτηση της κοινωνίας για τελειότητα.

Οι ομιλήτριες μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες και εξήγησαν το πως αντιλαμβάνονται την σημασία της αψεγάδιαστης, σύγχρονης γυναίκας. Η Βίκυ Καγιά ανέφερε «Το τέλειο είναι υποκειμενικό και είναι μια έννοια που επιτάσσει η κοινωνία. Δοκιμάζεις, πέφτεις, σηκώνεσαι και μέσα από όλες αυτές τις εμπειρίες συνειδητοποιείς ότι το τέλειο δεν υπάρχει. Για μένα τελειότητα σημαίνει να είναι τα πράγματα γύρω μου μια χαρά. Ξέρω πως δεν είμαι τέλεια, το ένιωσα από την πρώτη μέρα που πήγα να εργαστώ στο εξωτερικό και με απέρριψαν από 20 διαφορετικά castings μέσα σε 24 ώρες». Αυτό ακριβώς μας διδάσκει και η επιλογή της Gigi αλλά και το νέο σλόγκαν της Reebok, πώς η τελειότητα δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρξει ποτέ. Αυτό που πρέπει να είναι ο στόχος της κάθε μίας από εμάς, της κάθε μίας που δεν είναι supermodel, ούτε υπερεπιτυχημένη επιχειρηματίας, είναι να είναι ειλικρινής στις προθέσεις της, να αποδέχεται τον εαυτό της με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του και να προσπαθεί συνεχώς να γίνεται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της. Τα έχει πει και o Βryan Adams, «you’ll always get the best of me» σε μία από τις μπαλάντες του που ακούγαμε στο Λύκειο και μπορεί τότε να μας φαινόταν γλυκανάλατο και υπερβολικά ρομαντικό, αλλά μεγαλώνοντας έχεις μία έμφυτη ροπή στο να γυρίζεις «πίσω» σε βασικές αξίες. Και η σημασία της αυτοβελτίωσης απέναντι σε ένα αγχωτικό κυνήγι μίας ανέφικτης τελειότητας, είναι μία από αυτές. Η Gigi Hadid, η ambassador της καμπάνιας της ολοκαίνουργιας έκδοσης του κλασικού παπουτσιού για τένις της Reebok Club C, η Cindy Crawford, δήλωση της οποίας χρησιμοποίησα ως τίτλο, αλλά και η Bίκυ Καγιά, είναι τρία μοντέλα, τρεις πανέμορφες γυναίκες που απορρίπτουν την έννοια της τελειότητας όπως την γνωρίζουμε έως σήμερα. Εσύ ακόμα θα αγωνίζεσαι να την κυνηγάς ή θα σταματήσεις, θα χαλαρώσεις και θα ζήσεις τη ζωή σου όπως πραγματικά σου αξίζει... #μετοναεισαιοκαλυτεροςεαυτοςσουπουειναι #PerfectNever; Your life, your choice!