NYFW: 5+1 fashion shows που πρέπει να θυμάσαι από την Eβδομάδα Mόδας που μόλις τελείωσε

Διονυσία Καλαποθαράκου
NYFW: 5+1 fashion shows που πρέπει να θυμάσαι από την Eβδομάδα Mόδας που μόλις τελείωσε

Μία ανασκόπηση από την Fashion Week της Nέας Υόρκης πριν περάσουμε στο Λονδίνο.

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου ξεκινά σήμερα και αυτό είναι η κατάλληλη αφορμή για εμάς, ώστε να κάνουμε μία ανασκόπηση των καλύτερων fashion shows που είδαμε στην New York Fashion Week η οποία μόλις ολοκληρώθηκε. Το όραμα των σχεδιαστών για τον επόμενο χειμώνα και τη σεζόν F/W 2018, όπως αυτό αποτυπώθηκε στις δημιουργίες των Οίκων Μόδας Victoria Beckham, The Row, Michael Κοrs, Marc Jacobs, Tom Ford και Calvin Klein, θα το δεις αναλυτικά στην παρακάτω gallery.

O Raf Simons, στην τρίτη του collection για τον Calvin Klein παρουσιάζει μπουφάν πυροσβέστη, μπαλακλάβες, παντελόνια εργασίας και δημιουργεί την εικόνα μίας δυστοπίας που το μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας πρέπει να είναι καλυμμένο για να ανταπεξέλθει στα ποσοστά μόλυνσης του πλανήτη. Ο Marc Jacobs έδωσε την δική του εκδοχή για το πώς θα ντυνόταν μία δυναμική, μυστηριώδης γυναίκα με αυτοπεποίθηση… πίσω στα 80s. Τολμηρό color-blocking, τονισμένοι ώμοι, layering και avant-garde όγκοι, ίσως στην πιο ενδιαφέρουσα συλλογή του εδώ και αρκετά χρόνια. Οι αδερφές Mary-Kate και Ashley Olsen έδειξαν, μέσα από την τελευταία τους collection για το brand τους The Row, ποια είναι τα βασικά κομμάτια που πρέπει να περιλαμβάνει κάθε ενημερωμένη και σοφιστικέ γκαρνταρόμπα: bathrobe coats, ζιβάγκο, loose παντελόνια και midi, ασύμμετρα φορέματα που αγκαλιάζουν το σώμα… όλα στην oversized version τους! Στον Michael Kors είδαμε μία μοντέρνα «Mary Poppins» (ή πολλές για την ακρίβεια) με φαρδιά floral και καρό φορέματα, μαζί με γαλότσες και nerdy πανωφόρια. Δεν είναι τυχαίο ότι το show ξεκίνησε με τη φωνή της Julie Andrews να τραγουδάει το «My Favorite Things». Η Victoria Beckham αποχωρίστηκε για λίγο τις ladylike προτιμήσεις της για να αποτίσει ένα φόρο τιμής στις αγγλικές καταβολές της και να παρουσιάσει κομμάτια με έντονο το streetwear&athleisure ύφος. Τέλος, στον Τοm Ford ζήσαμε την αναβίωση των ένδοξων ημερών της disco με μεταλλικές αποχρώσεις, animal printed ρούχα, μπουφάν με patchworks, κολάν και σακάκια με ζώνες και βάτες για γυναίκες που θέλουν να αναδείξουν τις funky πλευρές του χαρακτήρα τους. Δες παρακάτω τα looks που ξεχωρίσαμε και ετοιμάσου (ψυχολογικά) για τα shows του Λονδίνου, που «μόλις ξεκίνησε».
Δες επίσης: Eίναι αυτή η πιο προβοκατόρικη διαφήμιση του Calvin Klein;Eίναι αυτή η πιο προβοκατόρικη διαφήμιση του Calvin Klein;

 ARC0003


Calvin Klein F/W 2018