Back to the 80s: 5+1 τάσεις που κρατήσαμε από τη δεκαετία του 1980

Διονυσία Καλαποθαράκου
Back to the 80s: 5+1 τάσεις που κρατήσαμε από τη δεκαετία του 1980

Όλες οι τάσεις που έχουν επανέλθει φέτος στο προσκήνιο.

MTM2Nzg4NzMwODU3NzI3NTg1

Aπό τα 80s έχουμε συγκρατήσει τις ταινίες της Molly Ringwald και το «Pretty in pink», το «Like a virgin» της Madonna, τις μελωδίες του Prince και πολλά fashion trends τα οποία, με διάφορες εναλλαγές και παραλλαγές, είναι συχνά-πυκνά στην μόδα. Φέτος έχουμε εντοπίσει έξι τάσεις που μας έρχονται κατευθείαν από την αγαπημένη μας δεκαετία, αυτή του 1980, και τις αποκωδικοποιούμε ώστε να τις εντάξουμε στις φετινές μας εμφανίσεις.

To cast του «Pretty in pink»
The Cold Shoulder
Ο οίκος Saint Laurent έδειξε φέτος (S/S 2017) μπλούζες και φορέματα με έναν ώμο, τα οποία άφηναν ακάλυπτο τον άλλον. Sexy επιλογή να δείχνεις την ωμοπλάτη σου γενικά, ακόμα και αν είναι μόνο ένα σημείο της.
The Edgy Skirt
Από vinyl, σε μία έντονη απόχρωση –κατά προτίμηση κόκκινη- και φυσικά σε κοντό μήκος, την φούστα της σεζόν την χαρακτηρίζεις και οριακά κιτς και καθόλου δεν ντρέπεσαι για αυτό. Φυσικά την αγοράζεις και την φοράς ταυτόχρονα, μην λέμε τα αυτονόητα.
Τhe Cool Girls
Συνδύασε το στενό, κοντό, μαύρο φόρεμά σου (τι εννοείς αυτό είναι 90s; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω και μην προτρέχεις) με μία μεγάλη ζώνη σε funky απόχρωση. Ό,τι πιο sexy και στυλάτο μπορείς να φορέσεις φέτος.
Τhe Strong Shoulders
Σαν αυτούς που σχεδίασε ο Hedi Slimane για τη συλλογή S/S 2017 του οίκου Saint Laurent. Σαν αυτούς που είδαμε στο fashion house Rodarte και στον Marc Jacobs στις ανοιξιάτικες collections τους. Σαν τους ώμους με τις βάτες που είχαν τα σακάκια της μαμάς μας 30 χρόνια πριν. Σαν αυτούς που θα βάλουμε και πάλι.
Τhe Sharp Silhouette
Όταν το 1988 η Jerry Hall είχε περπατήσει στο catwalk του Thierry Mugler με ένα λευκό στενό φόρεμα με λαιμόκοψη με ασύμμετρα στοιχεία και ραφές που τόνιζαν κάθε σημείο του κορμιού της, όλη μίλησαν για την «νέα σιλουέτα» της δεκαετίας. Ε, αυτή η φόρμα είναι ήταν και θα μείνει «νέα για πάντα».
Τhe Ear Candy
Τα πλαστικά σκουλαρικάκια με περίεργα σχέδια είναι ό,τι πιο χαριτωμένο φορούσαμε μικρές. Αληθινά, μικρά «ζαχαρωτά» για τα αυτιά μας που είναι τόσο trendy και πάλι.