Fashion S.O.S.: Tips για να μην σε χτυπήσουν τα παπούτσια σου

Fashion S.O.S.: Tips για να μην σε χτυπήσουν τα παπούτσια σου

Γιορτινές μέρες είναι και δεν θα θες να αποχωριστείς τα ψηλοτάκουνά σου. Μπορείς να το κάνεις ανώδυνα και εμείς σου λέμε το πώς.

Ας ξεκινήσουμε τον άρθρο με την λογική παραδοχή πως δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων ποιο ζευγάρι παπουτσιών θα σε χτυπήσει ώστε να αποφύγεις να το φορέσεις. Ας σημειώσουμε επίσης πως υπάρχουν και ζευγάρια που ακόμα και αν ξέρεις πως θα πονέσουν τα πόδια σου φορώντας τα...επιλέγεις να το κάνεις (ενδυματολογικός σαδισμός λέγεται αυτός αν δεν κάνουμε λάθος). Και τέλος ας προσθέσουμε πως είτε βλέπεις είτε δεν βλέπεις «το κακό να έρχεται», υπάρχουν τρόποι για να το αποφύγεις και στους παραθέτουμε ευθύς αμέσως.
Bήμα πρώτο
Έχεις καταλάβει πως οι γόβες, τα μποτάκια ή τα πέδιλά σου δεν θα είναι ό,τι πιο άνετο για σήμερα το βράδυ. Συνειδητοποίηση λέγεται αυτό! Φόρεσε, λοιπόν, ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες και άρχισε να περπατάς μέσα στο σπίτι με τα παπούτσια των ονείρων σου. Βρες που ακριβώς σε στενεύει και ζέστανε το συγκεκριμένο σημείο με το πιστολάκι των μαλλιών. Ο θερμός αέρας θα κάνει τα παπούτσια σου να «ανοίξουν» και το δέρμα να μαλακώσει. Επανέλαβε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.
Βήμα δεύτερο
Δέσε το τρίτο με το τέταρτο δάχτυλο. Όχι δεν πρόκειται για κάποιου είδους σχολική φάρσα που σε παροτρύνουμε να κάνεις. Αν τυλίξεις, με γάζα ή ταινία, μαζί το τρίτο και το τέταρτο δάχτυλο θα ανακουφίσεις από πίεση και πόνο το μπροστινό μέρος του πέλματός σου. Το αποτέλεσμα είναι να αντέξεις να χορέψεις πολύ περισσότερο από όσο πίστευες.

via GIPHY

Βήμα τρίτο
Σκοπεύεις να φορέσεις ένα καινούργιο ζευγάρι strappy πέδιλα; Πολύ καλή επιλογή στυλιστικά, πολύ άβολη πρακτικά. Επειδή με μαθηματική ακρίβεια θα σε χτυπήσουν τα λουράκια των νέων σου παπουτσιών, βάλε αυτοκόλλητο επίδεσμο πάνω τους. Θα απαλύνει την πίεση και τον πόνο από τα σφιχτά λουράκια.
Βήμα τέταρτο
«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας. Αυτές οι γόβες που θα βάλεις το βράδυ δείχνουν ότι έχουν στενή εφαρμογή. Προστάτεψε, λοιπόν, το πόδι σου βάζοντας ένα μαξιλαράκι στην καμάρα. Πάρε αυτά με το τζελ για καλύτερη εφαρμογή και καλή επιτυχία.
Βήμα πέμπτο
Είναι σημαντικό το πέλμα σου να μένει ακίνητο μέσα στο παπούτσι. Βάλε πάτους για να μην γλιστράει το πόδι σου και κινείται «ανεξέλεγκτο» μέσα σε αυτό. Όσο πιο χοντρό το υλικό τόσο πιο σταθερό θα μείνει το πέλμα σου και δεν εφάπτεται έντονα με τα «λάθος» σημεία του παπουτσιού. Έτσι έχεις λιγότερες πιθανότητες να σε «χτυπήσει» το «σατανικό» ζευγάρι που θα βάλεις.

via GIPHY

Τip: Αν τώρα έκανες όλα τα παραπάνω και παρόλα αυτά έβγαλες φουσκάλες και έκανες πληγή... τι να πούμε; Βάλε τα πόδια σου σε μια λεκάνη με πράσινο τσάι. Οι αντισηπτικές του ιδιότητες θα σε ανακουφίσουν προσωρινά και θα πάρεις δύναμη να σταθείς και πάλι στα πόδια σου για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.