Σα να μπαίνει η άνοιξη: 5 τρόποι για να οργανώσεις την ντουλάπα σου εδώ και τώρα

Σα να μπαίνει η άνοιξη: 5 τρόποι για να οργανώσεις την ντουλάπα σου εδώ και τώρα

Όλοι πανεύκολοι, απλοί και πρακτικοί!

Καινούργια σεζόν, καινούργια εποχή, «Καινούργια εγώ» που λέει και η Καίτη Γαρμπή και ήρθε η ώρα να βάλεις μία τάξη στην γκαρνταρόμπα σου, ωστέ να υποδεχτεί πιο εύκολα και τα νέα ανοικιάτικα ρούχα σου. Θα εξοικονομήσεις χώρο (ναι, μην τρομάζεις ίσως χρειαστεί να δώσεις ρούχα και παπούτσια που δεν φοράς), χρόνο (τακτοποιώντας τα ρούχα σου θα βρίσκεις πολύ πιο γρήγορα τι θες να φορέσεις), αλλά θα ντύνεσαι και πιο στυλάτα καθώς ό,τι θα κρατήσεις θα αξίζει 100% τη θέση του στη ζωή και στην ντουλάπα σου. Βρήκαμε για εσένα, λοιπόν, πέντε μικρά και πρακτικά tips για να μοιάζει η γκαρνταρόμπα σου, από εδώ και πέρα, με ραφιέρα καταστήματος στο Κολωνάκι. Και δεν αναφερόμαστε στην περίοδο των εκπτώσεων. Σηκώνουμε μανίκια και αρχίζουμε....

Closet 1024x855

Bήμα πρώτο: Aπομακρύνουμε ό,τι δεν φοράμε
Μπορεί να συγκινείσαι όταν θυμάσαι την πρώτη φορά που πήγες στην Βαρκελώνη και αγόρασες το Custo Barcelona, πολύχρωμο παλτό σου, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς... έχεις να το φορέσεις από τότε που ήσουν φοιτήτρια στα αμφιθέατρα της Φιλοσοφικής. Τα τελευταία δέκα χρόνια φοράς μόνο μαύρα και γκρι. Γιατί λοιπόν να κρατάς στην ντουλάπα σου κάτι που δεν αντιπροσωπεύει αυτή που είσαι σήμερα; Είναι ωραίο να δενόμαστε με αντικείμενα, αλλά δεν είναι πιο ωραίο να προσφέρουμε στους ανθρώπους; Συγκέντρωσε όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ που δεν χρησιμοποιείς πια και πρόσφερέ τα σε οργανώσεις που φροντίζουν όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Δεν θα κάνεις μόνο χώρο, αλλά και καλό!
Βήμα δεύτερο: Τακτοποίησε τα ρούχα σου ανά είδος και χρώμα
Δεν είμαστε τίποτα ψυχαναγκαστικές που το προτείνουμε, ούτε έχουμε διατελέσει πωλήτριες σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ένδυσης, αλλά είναι εξακριβωμένα ο καλύτερος τρόπος για να βλέπεις πόσα ρούχα έχεις και τι είδους είναι αυτά. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να έχεις πέντε midi μπεζ φορέματα και να μην το θυμώσουν καν με το να τα έχεις όλα σε διαφορετικούς αποθηκευτικούς χώρους. Αν τα συγκεντρώσεις στον ίδιο και τα παρατηρείς κάθε φορά που ανοίγεις τα φύλα της ντουλάπας σου, θα το σκεφτείς διπλά πριν αγοράσεις ακόμα ένα μπεζ, κομψό φορεματάκι.
Βήμα τρίτο: Mην αποθηκεύεις ξεχωριστά χειμωνιάτικα από καλοκαιρινά ρούχα
Η συγκεκριμένη συμβουλή θα χαρακτηριζόταν αιρετική λίγα χρόνια πριν, αλλά σήμερα είναι αναγκαία. Και αυτό γιατί οι περισσότερες από εμάς φοράμε τα all season κομμάτια που αγοράζουμε από διάφορα economy brands. Με αποτέλεσμα να μπεις στην διαδικασία να πάρεις διαφορετικό slip dress την άνοιξη και διαφορετικό το φθινόπωρο, ενώ ουσιαστικά πρόκειται για ένα κομμάτι που με τους σωστούς συνδυασμούς μπορείς να βάζεις όλο τον χρόνο.

Βήμα τέταρτο: Tα αξεσουάρ πρέπει πάντα να φυλάσσονται εκτός ντουλάπας
Εκτός αν είσαι στις υπερτυχερές που έχουν walking closets, οπότε εκεί πάμε πάσο. Kαλό είναι να τακτοποιείς τα παπούτσια σου στην παπουτσοθήκη και ιδανικά με τα κουτιά τους ώστε να μην σκονίζονται και να μην επηρεάζονται από τυχόν υγρασία. Επίσης και οι τσάντες πρέπει να παραμένουν μέσα στα προστατευτικά, βαμβακερά τους σακουλάκια. Αν δεν υπάρχει χώρος για διαφορετική φύλαξη.
Βήμα πέμπτο: Ξέχνα την περιβόητη «καρέκλα»
Όλες έχουμε μία μέσα στο υπνοδωμάτιό μας που λειτουργεί ως κρεμάστρα/καλόγερος/γκαρνταρόμπα και συσσωρεύουμε πάνω της ρούχα από ολόκληρη την εβδομάδα μας. Με αυτόν τον τρόπο όμως, εκτός του ότι «ταλαιπωρούμε» τα ρούχα που στοιβάζουμε πάνω στην καρέκλα, τα «ξεχνάμε» αφού δεν είναι μέσα στην ντουλάπα μας όταν την ανοίγουμε και ψάχνουμε τι να φορέσουμε.