Tελικά είναι τόσο εκκεντρικό να φοράς vinyl παντελόνι;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Tελικά είναι τόσο εκκεντρικό να φοράς vinyl παντελόνι;

Η -ταπεινή- μας γνώμη και η «αλήθεια» μας, εντός.

 2050379 1484842705.600x0c
 2050420 1484847506.600x0c
 2050421 1484847529.600x0c

Κάθε χρόνο η συνείδησή μας πλημμυρίζει από γνώσεις και πληροφορίες που δεν υπάρχει λόγος να κατέχουμε. Όσο αφορά τον χώρο της μόδας μερικές από αυτές εντοπίζονται στα εποχιακά trends που «πρέπει/επιβάλεται/αξίζει» να γνωρίζουμε, σύμφωνα πάντα με τους επιτακτικούς τίτλους των γυναικείων μέσων ενημέρωσης. Και ο απόλυτα λογικός αντίλογος λέει «γιατί να μάθω κάτι που δεν πρόκειται να φορέσω ποτέ»; Γιατί αφορά το μέσο αναγνωστικό κοινό το «μπαμ» που έκανε μία σχεδιαστική κολεκτίβα με το όνομα Vetements, ένα χρόνο πριν; Γιατί ο «αρχηγός» τους, Demna Gvasalia, ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στον οίκο Balenciaga, μετά την αποχώρηση του Alexander Wang, είναι η απάντηση. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, στην καθημερινότητά σου αυτή η πληροφορία είναι πιθανό να σου χρησιμεύσει μόνο αν παίξεις κάποιου είδους «fashion Trivial» (Τwisted!). Kατά τα άλλα η μόδα αφορά τις περισσότερες από εμάς όταν είναι απτή και εφαρμόσιμη. Ένα trend αποκτά υλική υπόσταση και απήχηση όταν κατεβαίνει από την πασαρέλα και μπαίνει στην γκαρνταρόμπα μας.

Και αυτό ακριβώς συνέβη με το vinyl παντελόνι. Ξεκίνησε, ως extreme τάση, δειλά και διστακτικά, στην αρχή της σεζόν και το είδαμε να κατακλύζει τις πασαρέλες, τις street style φωτογραφίες των fashion bloggers και τις επίσημες εμφανίσεις των stars. Δεν το είδαμε όμως εκεί που θα έπρεπε για να τολμήσουμε να πούμε, ότι ναι, είμαστε μπροστά στην επιβολή μίας νέας τάσης, στην κοπέλα δίπλα μας. Στη δουλειά, στον δρόμο, στο μετρό, σε ένα μπαρ το βράδυ. Και αυτό πρέπει να αλλάξει. Και θα αιτιολογήσουμε την άποψή μας αμέσως. Όχι δεν το λέμε από την σκοπιά του fashion victim. Το vinyl, ως υλικό είναι όντως δύσκολο. Πολύ γυαλιστερό, άκαμπτο και ιδιαίτερα ζεστό. Επίσης είναι σήμα κατατεθέν της δεκαετίας του 1980 και δεν σου πάει εύκολα η καρδιά να συνδεθείς στυλιστικά με μία εποχή που έχει καταγραφεί στην συνείδηση των περισσοτέρων από εμάς ως «κιτς».

Αλλά παρ’όλα αυτά, ή για όλα αυτά αν σου αρέσει να υπερπηδάς τα εμπόδια ακόμα και σε ό,τι αφορά το στυλ σου, το vinyl παντελόνι είναι ένα ιδιαίτερα κολακευτικό ρούχο που αξίζει να δοκιμάσεις. Το ότι είναι άκαμπτο δημιουργεί σύσφιξη στην περιοχή των γλουτών και τους τονίζει, το ότι γυαλίζει το κάνει παιχνιδιάρικο και funky. Δύσκολα θα περάσεις απαρατήρητη φορώντας το. Επίσης αν επιλέξεις ένα σε κλασικό, μαύρο χρώμα, μπορείς να το συνδυάσεις με αθλητικά παπούτσια, πουλόβερ, φούτερ, T-shirt και denim πουκάμισο και να το φορέσεις και το πρωί. Αν το σκέφτεσαι για μία βραδινή έξοδο, επέλεξε να βάλεις μεν ψηλοτάκουνα, να κρατήσεις, δε, σε basic ύφος το top σου. Κανένα ρούχο δεν είναι εκκεντρικό από τη φύση του, εκτός αν μιλάμε για το μυτερό σουτιέν-κορσέ του Jean Paul Gaultier που φορούσε η Madonna στην περιοδεία της το 1990 με τίτλο «Blond Ambition». Ο τρόπος που τα βάζουμε εμείς μας κάνει να φαινόμαστε φυσιολογικές ή σαν την Cher στα Oscars του 1988. Υοur pants, your rules!