Εσύ ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πλύνεις το μαγιό σου;

Εσύ ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πλύνεις το μαγιό σου;

Γιατί είναι όλα ωραία όσο το φοράς, τι γίνεται όμως μόλις το βγάλεις;

Η αγαπημένη μας συνήθεια το καλοκαίρι είναι να κοιτάμε το σημάδι από το μαγιό μας για να τσεκάρουμε το μαύρισμά μας. Η δεύτερη αγαπημένη μας συνήθεια είναι να αγοράζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μαγιό που αναφέραμε παραπάνω. Και η τρίτη αγαπημένη μας συνήθεια πρέπει να γίνει ο σωστός τρόπος να τα πλένουμε. Ώστε να μην τα καταστρέφουμε και να τα κρατάμε πάντα σαν καινούργια. Υπάρχουν λοιπόν πέντε απλά και βασικά tips που αν τα ακολουθήσουμε ενώ πλένουμε τα μαγιό μας μετά τις βουτιές μας στην θάλασσα, αυτά και καθαρά θα είναι αλλά και θα διατηρούν την ελαστικότητά τους, την γραμμή τους και τα χρώματά τους αναλλοίωτα. Διάβασέ τα, εμπέδωσέ τα και καλή μπουγάδα!


Μόνο με νερό βρύσης
Ναι καλά διάβασες, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς απορρυπαντικό ή κάποιο αφρόλουτρο και σαμπουάν κάθε φορά που θες να απομακρύνεις τα κατάλοιπα αντηλιακού, βρωμιάς, ιδρώτα, αλατιού και χλωρίου από το μαγιό σου. Το απλό, κρύο νεράκι βρύσης αρκεί.
Προσοχή στο στύψιμο
Μην το στύβεις με δύναμη, μόνο πίεσέ το απαλά για να απομακρύνεις το νερό και μετά άπλωσε το σε επίπεδη επιφάνεια. Δεν χρειάζεται να τσαλακώνεις τα μαγιό σου γιατί το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να χάσουν την φόρμα τους.
Όχι ήλιος!
Αρκετό «τρώνε» στην παραλία. Πρέπει, λοιπόν, να τα στεγνώνεις σε εσωτερικούς χώρους και σκιερά μέρη. Έτσι η ηλιακή ακτινοβολία δεν θα σπάσει τις ίνες του υφάσματός τους και δεν θα εξασθενίσει τα χρώματά τους.

Πρόσθεσε απορρυπαντικό μετά από κάποια πλυσίματα
Μετά από μερικές χρήσεις του μαγιό, καλό είναι να προσθέσεις λίγο απορρυπαντικό στο πλύσιμο. Βάλε λίγο νερό σε μία λεκάνη, πρόσθεσε μία κουταλιά απορρυπαντικό και βούτηξε το μαγιό, στο οποίο έχεις γυρίσει προς τα έξω την μέσα πλευρά. Τρίψτο ελαφρά για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξέβγαλέ το.
Μακριά από το πλυντήριο
Απαγορεύεται να πλύνεις το μαγιό σου στο πλυντήριο ακόμα και στο τέλος της σεζόν, ακόμα και στα προγράμματα για ευαίσθητα ρούχα. Αυτό να το θυμάσαι καλά για την επόμενη φορά που θα βαρεθείς το τρίψιμο στο χέρι!