Πώς να καθαρίσεις το σατέν φόρεμά σου εύκολα και απλά

Πώς να καθαρίσεις το σατέν φόρεμά σου εύκολα και απλά

To ευαίσθητο υλικό του δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια για πειραματισμούς.

Λερώθηκε το σατέν φόρεμά σου και θες να δεις πώς να το καθαρίσεις ώστε την επόμενη φορά που θα το βάλεις να είναι σαν καινούργιο; Διάβασε τα παρακάτω πολύ απλά tips πλυσίματος, στεγνώματος και σιδερώματος και απομάκρυνε τους εκνευριστικούς λεκέδες και τη σκόνη, με τον πιο εύκολο τρόπο.

AP 17140617362058
AP 17140617568124

Να προτιμήσεις το στεγνό καθάρισμα
Πολλά στεγνοκαθαριστήρια ακολουθούν ειδικές διαδικασίες για να καθαρίσουν ακόμα και τα πιο ευαίσθητα φορέματά μας. Αυτός είναι και ο ασφαλέστερος τρόπος καθαρισμού του σατέν, παρόλο που θα πρέπει να πληρώσεις για την υπηρεσία και να μην το κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Αν ακολουθήσεις όμως «αυτή τη διαδρομή», μπορείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο να πάρεις πίσω το φόρεμά σου αδιαβροχοποιημένο (μέσα από μία ειδική διαδικασία που εφαρμόζουν τα περισσότερα καθαριστήρια) και στο μέλλον θα είναι πιο ανθεκτικό στους λεκέδες και στην σκόνη. Αν το επαγγελματικό στεγνό καθάρισμα δεν αποτελεί επιλογή σου, τότε ίσως μπορείς να αγοράσεις διάλυμα στεγνού καθαρισμού από το σούπερ μάρκετ. Δοκίμασέ το πρώτα σε ένα σημείο του υφάσματος το οποίο δεν είναι εύκολα ορατό και στη συνέχεια βάλε το διάλυμα ταμποναριστά με βαμβάκι πάνω σε οποιονδήποτε λεκέ του ρούχου.

Διάλεξε ένα ήπιο απορρυπαντικό
Εάν αποφασίσεις να πλύνεις μόνη σου το σατέν φόρεμά σου, θα πρέπει να επιλέξεις ένα πολύ ήπιο απορρυπαντικό. Υπάρχουν απορρυπαντικά ειδικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό του σατέν, αλλά μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα «soft» απορρυπαντικό γενικής χρήσης.
Προτίμησε το πλύσιμο στο χέρι
Το να πλύνεις το σατέν ρούχο σου στο χέρι είναι η ασφαλέστερη μέθοδος καθαρισμού. Χρησιμοποίησε δροσερό ή κρύο νερό και μια μεγάλη λεκάνη. Πρόσθεσε ένα ήπιο απορρυπαντικό στο νερό και άφησε το σατέν φόρεμά σου να μουλιάσει μέσα στην λεκάνη για 5 λεπτά. Μετά γύρισέ το από την ανάποδη και τρίψ’ το. Τέλος ξέπλυνέ το με κρύο νερό.
Στέγνωσε το φόρεμα με φυσικό τρόπο
Μόλις πλυθεί, ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσει ένα σατέν ρούχο είναι να το βάλεις σε μια καθαρή πετσέτα και να το τυλίξεις με αυτήν ώστε να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Στη συνέχεια, το τοποθετείς σε μια δεύτερη στεγνή πετσέτα την οποία απλώνεις σε ένα επίπεδο δάπεδο και το αφήνεις να στεγνώσει φυσικά στον καθαρό αέρα. Παρόλο που είναι χειμώνας φρόντισε να προτιμήσεις ένα σκιερό μέρος μακριά από την ηλιακή ακτινοβολία που μπορεί να αλλοιώσει το ευαίσθητο υλικό σου.
Σιδέρωσέ το προσεχτικά
Εάν πρέπει οπωσδήποτε να σιδερώσει ένα σατέν φόρεμα, το κάνεις με μεγάλη προσοχή. Χρησιμοποιείς ένα στεγνό σίδερο χωρίς ατμό, το οποίο το ρυθμίζεις στο να έχει όσο το δυνατόν λιγότερη θερμότητα και γυρνάς το ρούχα από την εσωτερική του πλευρά. Ακόμα και έτσι δεν ακουμπάς το σίδερο κατευθείαν πάνω στο ύφασμα αλλά βάζεις από πάνω του ένα σχετικά λεπτό πανί, όπως μία πετσέτα ή ένα μαντήλι. Με αυτόν τον τρόπο, το σίδερο δεν αγγίζει ποτέ το ρούχο σου. Επίσης δεν το κρατάς ποτέ σταθερό πολλή ώρα πάνω από το ίδιο σημείο γιατί υπάρχει κίνδυνος να το κάψεις.

Δες επίσης: Ατύχημα την ώρα που βάφεις τα νύχια σου; Δες πώς να καθαρίσεις τον λεκέ από μανό