Πέντε tips αποθήκευσης για να τακτοποιείς τα ρούχα σου εκτός ντουλάπας

Πέντε tips αποθήκευσης για να τακτοποιείς τα ρούχα σου εκτός ντουλάπας

Mπορεί να μην έχεις την γκαρνταρόμπα της Carrie Bradshaw αλλά πάντα υπάρχουν ευφάνταστοι τρόποι να τακτοποιήσεις τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου.

Μακάρι κάποια στιγμή να αποκτήσεις μία γκαρνταρόμπας όπως αυτή που είχε η Carrie Bradshaw στο Sex&The City. Aυτή είναι η ευχή μας για εσένα (και για εμάς!) για το 2018. Επειδή όμως το πιθανότερο αυτό είναι να μην συμβεί και επειδή τα ρούχα και τα παπούτσια σου αυξάνονται αλλά οι κατ’ εξοχήν χώροι για να τα αποθηκεύσεις, ντουλάπα, παπουτσοθήκη κτλ., είναι πεπερασμένοι, καλό είναι να σκεφτείς πρακτικές και οικονομικές εναλλακτικές ώστε να μην βλέπεις τα καινούργια σου φορέματα «πεταμένα» πάνω στην καρέκλα που έχεις στο υπνοδωμάτιο.

carrie bradshaw

Εννοείται ότι πριν περάσεις σε αυτό το στάδιο, σε ενθαρρύνουμε ενθέρμως να χαρίσεις ρούχα και παπούτσια που πλέον δεν φοράς σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Αυτό μπορείς να το κάνεις είτε μόνη σου είτε απευθυνόμενη σε ειδικές υπηρεσίες, οργανισμούς και δίκτυα που μπορούν να σε βοηθήσουν. Έτσι και τα παλιά σου ρούχα δεν θα πάνε χαμένα και χώρο θα εξοικονομήσεις για να αποθηκεύσεις τα νέα. Αν λοιπόν η ντουλάπα σου δεν έχει επιπλέον χώρο ή, αν ακόμα χειρότερο, τύχει να μένεις σε σπίτι που δεν έχει μία, σου προτείνουμε πέντε εναλλακτικές πρακτικές προτάσεις.

Μεταλλική ραφιέρα
Πιθανόν να υπάρχει καμία ξεχασμένη στο σπίτι των γονιών σου από την εποχή που ο μπαμπάς ήθελε να το παίξει «μάστορας». Ακόμα και αν δεν έχεις, μπορείς να βρεις σχετικά οικονομικές στο εμπόριο. Oι ραφιέρες μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια την απουσία παπουτσοθήκης ή να προσφέρουν επιπλέον χώρο φύλαξης. Επίσης, μπορείς στο ίδιο έπιπλο να έχεις και τις κάλτσες αποθηκεύοντας τες σε ειδικό κουτί.

Συρόμενη κρεμάστρα
Πρακτική, βολική, στυλάτη και απείρως οικονομικότερη από μια κανονική ντουλάπα. Με τις συρόμενες κρεμάστρες εξοικονομείς χώρο, αφού δεν διαθέτουν μεγάλο όγκο και δίνεις και μία νότα από ατελιέ μόδας στο δωμάτιο. Φυσικά, εδώ ισχύει το γνωστό αξίωμα πως ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Επομένως, μην τσιγκουνευτείς μερικά ευρώ για αποκτήσεις μια πραγματικά ανθεκτική κρεμάστρα.

Τα συρτάρια κάτω από το κρεβάτι
Ναι, μπορεί να μην είναι βολικό να σκύβεις κάθε φορά που θες να διαλέξεις ρούχα, αλλά επειδή τα περισσότερα κρεβάτια διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους, αξιοποίησε τους από τη στιγμή που δεν έχεις άλλους διαθέσιμους.

giphy

Κρέμασε τα αξεσουάρ σου
Εξοικονόμησε χώρο στην ντουλάπα αφαιρώντας κομμάτια που μπορούν να φυλαχθούν αλλού. Ας πούμε, αν έχεις αρκετά κασκόλ, φουλάρια κτλ. που πιάνουν σεβαστό χώρο σε ράφι ή συρτάρι, μπορείς να τα κρεμάς ανά 2 ή 3 σε μία κρεμάστρα. Και η κρεμάστρα που θα πάει; Σωστό και, αλλά μεταξύ μας είναι εύκολο να στριμώξεις μία ή δύο επιπλέον κρεμάστρες μέσα στην ντουλάπα σου.

Διακοσμητικά ράφια
Μικρά αλλά θαυματουργά και με λίγη φαντασία μπορούν να μετατραπούν σε χώρους αποθήκευσης. Τα διακοσμητικά ράφια είναι εκείνα που προορίζονται κυρίως για τη φιλοξενία φωτογραφιών κτλ. γι αυτό θα ακούσεις να τα αποκαλούν και ράφια για κορνίζες. Αναλόγως του σχεδιασμού τους μπορείς να προσθέσεις ειδικά γαντζάκια και να κρεμάς από εκεί τα ρούχα σου ή κρεμάστρες με τα ρούχα σου. Όλα αυτά εξαρτώνται από το αρχικό σχέδιο του ραφιού. Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ οικονομική και πρακτική λύση.

giphy 1

Παλιά έπιπλα
Χώρος δεν υπάρχει και δεν έχεις και πολλά χρήματα για να αγοράσεις νέα έπιπλα αποθήκευσης. Ρώτα συγγενείς και φίλους αν έχουν έπιπλα που πλέον δεν χρειάζονται και μετάτρεψέ τα σε αποθηκευτικούς χώρους. Μπορεί να είναι ένα μπαούλο ή ακόμα και μια βιβλιοθήκη.