Σημαντικές αξίες που πρέπει να διδάξετε στο παιδί σας, από μικρή ηλικία

Σημαντικές αξίες που πρέπει να διδάξετε στο παιδί σας, από μικρή ηλικία

«Αν κάποιος δεν έχει σπαρθεί και καλλιεργηθεί από την ηλικία των 5 χρόνων, μην περιμένεις να γίνει στα 50 του», λέει μία παλιά ινδική ρήση.

Και είναι η καλύτερη περιγραφή για το πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε στα παιδιά, από πολύ νωρίς τις σημαντικές αξίες της ζωής. Να τους διδάξουμε τρόπους και συμπεριφορές, που θα τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους, αλλά και αγαπητούς. Παραδείγματα προς μίμηση και όχι προς αποφυγήν.

Ας δούμε, λοιπόν, τι είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά, από πολύ μικρή ηλικία:

Να κοιτάζουν πάντα το περιεχόμενο ενός ανθρώπου

Αν δώσετε σε ένα παιδί, ένα πανάκριβο κινητό, τελευταίας τεχνολογίας και ένα φθηνότερο κινητό, με πολλές δυνατότητες, αλλά όχι σαν το πρώτο, για εκείνο δεν θα έχει καμία διαφορά. Μπροστά του έχει δύο κινητά, που μπορεί να κάνει ότι μιλάει, που μπορεί να ακούσει μουσική, να δει εικόνες. Δεν το ενδιαφέρει η τιμή του. Μόνο ότι και τα δύο στην ουσία κάνουν το ίδιο. Με αυτό ως παράδειγμα, διδάξτε στο παιδί, ότι δεν πρέπει να κρίνουν έναν άνθρωπο από την εξωτερική του εμφάνιση ή από το οικονομικό του status (αν φοράει ωραία ρούχα ή έχει μεγάλο σπίτι ή πολλά παιγνίδια), αλλά από το περιεχόμενο του. Αυτό που μπορεί να προσφέρει.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr