Από μαμά σε κόρη!

Από μαμά σε κόρη!

Δε θυμάμαι ποτέ τον –νηπιακό- εαυτό μου να χαίρεται στο άκουσμα της φράσης: «Δέσποινααααα! Ώρα για μπάνιο!».

Ένιωθα λες και χαλάει η μέρα μου με κάτι τελείως ασήμαντο για την ενθουσιώδη παιδική μου ζωή που μέχρι τότε το μόνο που της έδινε νόημα ήταν 1. το παιχνίδι 2. το παιχνίδι 3. το παιχνίδι (τι άλλο.... α ναι!) και 4. ο αθλητισμός! Οτιδήποτε άλλο απλώς με έκανε να βαριέμαι αφόρητα.

Τότε λοιπόν η μαμά Χριστίνα ανακάλυψε ένα νέο παιχνίδι, το μπάνιο του «μωρού μου» . Γνωρίζοντας πόσο πολύ αγαπούσα την κούκλα μου, που για μένα ήταν το «μωρό μου» και την φρόντιζα ως άλλη μαμά, η δική μου η μανούλα βρήκε «πάτημα» και ξεκίνησε να με προτρέπει να την πάρω στην μπανιέρα μαζί μου.

Περιττό να σας πω ότι το κόλπο πέτυχε 100%. Χωρίς γκρίνιες και φωνές, έπαιρνα αγκαζέ το «μωρό μου» και με μία γρήγορη κίνηση έμπαινα στην μπανιέρα έτοιμη να σαπουνίσω την κούκλα μου, να την λούσω και να την φροντίσω με... «ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΕΡΜ» όπως ακριβώς έκανε η μαμά Χριστίνα σε εμένα.

Τα χρόνια πέρασαν και κατάφερα να γίνω κι εγώ «μαμά Χριστίνα» αλλά για δύο μωρά! Τα μωρά μου! Χωρίς να ξεχνώ τις δικές μου παιδικές συνήθειες και έχοντας πάντα κατά νου ότι η Έλενα, η μεγάλη μου κόρη, έχει κληρονομήσει σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα μου, έχω μάθει να αποδέχομαι και να στηρίζω τις δικές της προσωπικές ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr