Γράμμα σε εκείνη τη γυναίκα που δεν της αρέσει να είναι έγκυος

Γράμμα σε εκείνη τη γυναίκα που δεν της αρέσει να είναι έγκυος

Το να παραδέχομαστε ότι δεν θέλουμε να μείνουμε έγκυες - ειδικά όταν συναναστρεφόμαστε με γυναίκες που το όνειρό τους είναι αυτό - είναι ταμπού.

Έτσι κρατάμε τα συναισθήματά μας για εμάς. Αλλά αυτό είναι ένα γράμμα για τη γυναίκα που νιώθει ένοχη και δεν απολαμβάνει την εγκυμοσύνη της και θέλει να το πει, χωρίς να την κρίνουν.

Σε όλες τις γυναίκες που δεν απολαμβάνουν τους μήνες της εγκυμοσύνης τους.

Σε βλέπω. Ήμουν εσύ. Είσαι η γυναίκα που μπορεί να περίμενε πολύ καιρό για να μείνει έγκυος έτσι τα παράπονα μοιάζουν εγωιστικά σε αυτή την περίπτωση. Είσαι η γυναίκα που περιμένεις η εγκυμοσύνη να σου δώσει λάμψη, κάτι που περίμενα και εγώ και πότε δεν συνέβη. Επίσης, νιώθεις ζήλια για όλες εκείνες τις εγκυμονούσες που είναι με ένα κινητό στο χέρι και ποστάρουν φωτογραφίες τους στο γυμναστήριο με τα hastags #fitpregnancy #healthypregnancy και άλλα πολλά. Πριν μείνεις έγκυος κατανάλωνες υγιεινά smoothies και υπερτροφές αλλά στην εγκυμοσύνη άρχισαν οι λιγούρες και ο οργανισμός σου ζητούσε κάτι αλμυρό και κάτι γλυκό.

Δεν μπορείς να κοιμηθείς πάνω από μία με δύο ώρες τη νύχτα χωρίς να στριφογυρίσεις στο κρεβάτι, μέχρι να βρεις την κατάλληλη θέση που θα σε βολέψει και θα σε ανακουφίσει. Ίσως είχες σχεδιάσει να διαβάζεις παραμυθάκια στο αγέννητο μωρό σου και να του βάζεις κλασσική μουσική. Αν'αυτού όμως, το μόνο που κάνεις, είναι μασάζ στους πρησμένους αστραγάλους σου.

Το μικρό σου θαυματάκι μεγαλώνει μέρα με τη μέρα μέσα σου και εσύ ο,τιδήποτε αρνητικό μπορεί να συμβαίνει στην καθημερινότητά σου σε κάνει να νιώθεις ενοχές. Ενοχές χωρίς λόγο και αιτία. Σταμάτα το. Δεν φταις εσύ. Μη φοβάσαι να αγαπήσεις αυτό το πλασματάκι μέσα σου.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν μου άρεσε να μοιράζομαι το σώμα μου. Η εγκυμοσύνη όμως, πήγε τη σκέψη μου σε εντελώς άλλο επίπεδο. Δεν μπορούσα να ξεφύγω από όλο αυτό. Προφανώς, θα έκανα τα πάντα για το μωρό μου - έτσι έκανα υπομονή όλους αυτούς τους 9 μήνες, άξιζαν τον κόπο, αλλά βαρέθηκα να χρειάζεται να βρίσκω δικαιολογίες για το γιατί επέλεξα να μην το ξανακάνω.

Δεν μου άρεσε που ήμουν έγκυος. Αν αυτό γίνει ξανά, έγινε. Αλλά σίγουρα δεν θα είναι κάτι που πρόκειται να έχω επιλέξει. Εάν νιώθετε και εσείς έτσι, είμαι εδώ για να σας πω ότι είναι εντάξει να μην απολαμβάνεις την εγκυμοσύνη σας! Είμαι βέβαιη ότι σας αρέσει να γιορτάζετε την εγκυμοσύνη των φίλων σας, αλλά μην φοράτε μια μάσκα που τους λέει το πόσο καταπληκτική είναι η εγκυμοσύνη. Μην ενθαρρύνετε το ρομαντισμό της κύησης σε περίπτωση που η φίλη σας μπορεί να νιώθει με τον ίδιο τρόπο που νιώθατε και εσείς όταν ήσασταν έγκυος. Ξεπεράστε το. Αλλά αν είναι από εκείνες τις γυναίκες που αγαπούν αυτή την εμπειρία, γιορτάστε μαζί της, είτε συμφωνείτε είτε όχι. Τουλάχιστον θα είστε ειλικρινείς.

Εγώ όταν τελικά παραδέχτηκα σε μερικούς ανθρώπους το πώς πραγματικά αισθάνθηκα στην εγκυμοσύνη, η απάντηση ήταν ένας στεναγμός ανακούφισης: «Αισθάνομαι ακριβώς το ίδιο!»

Καμία ενοχή. Καμία υποκρισία. Τέλος υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι ο τρόπος που αισθάνεστε, δεν είναι η αντανάκλαση του πώς θα είστε ως μητέρα.

Και να θυμάστε... μια εγκυμοσύνη διαρκεί μόνο 9 μήνες!

Με εκτίμηση,

Μια γυναίκα που καταλαβαίνει.

πηγή: lifeasmama

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr