Μα για εμάς θα είσαι πάντα ο πιο πιστός μας φίλος

Ερμιόνη Σαρρή
Μα για εμάς θα είσαι πάντα ο πιο πιστός μας φίλος

Εσύ που τον χτύπησες, μην το ξανακάνεις. Μην αφήσεις ποτέ καμία άλλη τέτοια ψυχή αβοήθητη. Δε θα σε «καρφώσει» ποτέ αλλά μην την παραπετάξεις.

Ένα από τα θετικά αυτής της δουλειάς είναι πως μπορείς να μοιραστείς τη χαρά, τη λύπη, τους προβληματισμούς και τα παράπονά σου με αρκετούς. Πολλές φορές το πληκτρολόγιο έχει γίνει η ψυχοθεραπεία μου. Πράγματα που δεν μπορούσα να τα πω, απλά τα έγραψα και κάπως έτσι ο κόμπος μέσα μου άρχισε να σπάει. Σήμερα είμαι οργισμένη, σήμερα είμαι λυπημένη με εμάς τους ανθρώπους.

Ο Oscar ήταν ο πιο πιστός μας φίλος. Τον είχαμε από μωρό στο σπίτι μας και αν και δεν μπορούσε να μιλήσει, μας χάρισε τα πιο δυνατά συναισθήματα. Αν έχεις και εσύ σκύλο θα καταλάβεις τι εννοώ. Ο Oscar «έφυγε» όχι από γηρατειά, ούτε από αρρώστια απλά επειδή κάποιος τον χτύπησε και τον ΠΑΡΑΤΗΣΕ. Δεν ξέρω αν πρέπει να χρησιμοποιήσω το ρήμα ‘’παρατάω’’ ή ‘’εγκαταλείπω’’. Το αποτέλεσμα είναι ένα, πως κάποιος άφησε μία τετράποδη ψυχούλα αβοήθητη, πεταμένη στην άκρη του δρόμου. Πόσο απάνθρωπο; Πόσο λυπηρό για το ανθρώπινο είδος που φημίζεται για τη νοημοσύνη του.

Εσύ που το έκανες μάλλον δεν είχες ποτέ σου ‘’πιστό’’ φίλο. Δε φαντάζεσαι όμως με πόση θλίψη μας γέμισες. Ο Oscar ήταν ο best friend της 5χρονης ανηψιάς μου. Ξέρεις τον ψάχνει από χθες και αρνείται να πιστέψει πως πήγε στη μαμά του. Αυτό είναι το κλασσικό ψέμα που χρησιμοποιούν πολλοί για να μην ταράξουν μία παιδική ψυχή. «Ο Όσκαρ ήξερε πόσο πολύ τον αγαπώ, δε γίνεται να έφυγε. Τον είχαμε τόσα χρόνια στο σπίτι μας και του είχα πει πως αυτό είναι και το δικό του σπίτι». Για πες μου εσύ που τον άφησες αβοήθητο πάνω στην άσφαλτο, τι να της απαντήσουμε; Τον περιμένει στο παράθυρο και θέλει να τον μαλώσει μόλις γυρίσει. Για πες μου, τώρα τι κάνουμε;

O Oscar ήταν ένα από τα καλύτερα σκυλιά που γνώρισα ποτέ μου. Κοιμόταν έξω από το παράθυρό μου τα βράδια για να με προστατεύει. Χθες το βράδυ ένιωθα κενό. Χθες το βράδυ ένιωθα σα να κοιμάμαι με ορθάνοιχτα τα παράθυρα και τις πόρτες. Σα να μην είχα βάλει ποτέ μου συναγερμό. Τι να πει η τεχνολογία μπροστά σε έναν πραγματικό φύλακα.

Εσύ που τον χτύπησες, μην το ξανακάνεις. Μην αφήσεις ποτέ καμία άλλη τέτοια ψυχή αβοήθητη. Μην την αφήσεις στην άσφαλτο σα σκουπίδι. Δεν ξέρω αν θέλω να σε βρω, αν σε μισώ. Απλά μην το ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ούτε εσύ, ούτε κανένας άλλος που θέλει να λέγεται άνθρωπος.