Πώς θα φροντίσεις τον αγαπημένο σου τετράποδο φίλο μέσα στον καύσωνα;

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς θα φροντίσεις τον αγαπημένο σου τετράποδο φίλο μέσα στον καύσωνα;

Επιτέλους το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, άλλωστε αυτό θέλαμε! Οι θερμοκρασίες αυξάνονται καθημερινά και οι παραλίες είναι πάντα εκεί για να δροσιστούμε. Το παγωμένο νεράκι βρίσκεται στη διάθεσή μας και φυσικά δε θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τα καλοκαιρινά φρούτα τα οποία και μας δροσίζουν και μας δίνουν ενέργεια. Για εμάς όλα καλά...

Τι γίνεται, όμως, με τα αγαπημένα μας κατοικίδια, όταν οι θερμοκρασίες χτυπούν κόκκινο; Πώς θα αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη τους δυσφορία και τι πρέπει να προσέξουμε, ώστε να παραμείνουν υγιή;

Το καλοκαίρι ο σκύλος φαίνεται, και είναι, ανόρεχτος. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπλοκάρουν τον μεταβολισμό του με αποτελέσματα τους χαμηλούς σφυγμούς και την χαλάρωση των μυών. Αρχικά, δεν ανησυχούμε για αυτά καθώς πρόκειται για αναμενόμενες καταστάσεις.

  1. Αρκεί να αλλάξουμε τροφή! Είναι ανάγκη να βρούμε μια εύκολα μεταβολίσιμη τροφή, ώστε να μην πιέζεται κατά την πέψη. Έτσι, δε μας απασχολεί αν τρώει λιγότερο, αφού θα μεταβολίζει καλύτερα.
  2. Αποφεύγουμε τροφές και λιχουδιές με γλυκαντικές ουσίες, διότι ο σκύλος δεν έχει αίσθηση κορεσμού και η υπερβολική κατανάλωση δυσχεραίνει την κατάστασή του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  3. ΜΗΝ βρέχεις τον σκύλο σου νομίζοντας πως έτσι θα τον δροσίσεις. Με το νερό στο τρίχωμά του το μόνο που καταφέρνεις είναι να τον δυσκολεύεις, καθώς κλείνουν οι πόροι του. ΡΙΞΕ νερό στο έδαφος, ώστε να έρθει σε επαφή με τις πατούσες και την κοιλιά του, μέρη τα οποία δεν είναι τριχωτά.
  4. Να του έχεις νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το κρύο νερό δεν τους βοηθά, κάτι το οποίο ισχύει για τον άνθρωπο.
  5. Τέλος, μην απαιτείς από τον σκύλο σου να τρέξει και να παίξει μέσα στη ζέστη, γιατί εκείνος θα το κάνει, αφού είναι ο πιο πιστός μας φίλος και θέλει πάντα να μας ευχαριστεί, ΑΛΛΑ δεν του είναι καθόλου εύκολο.

Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτή σκύλων του DOGIT για τις συμβουλές.

Y.γ Το DOGIT διοργανώνει καλοκαιρινή εκστρατεία ενημέρωσης. Για περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του στο facebook.