Τρεις φωτογράφοι γάμου μοιράζονται τα πιο ρομαντικά love stories που έχουν φωτογραφίσει

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τρεις φωτογράφοι γάμου μοιράζονται τα πιο ρομαντικά love stories που έχουν φωτογραφίσει

Μιλούν στο Queen.gr για τις τάσεις στη φωτογραφία γάμου, τις προτιμήσεις των μελλόνυμφων, τις πιο αξιομνημόνευτες ιστορίες αγάπης που έχουν απαθανατίσει και τα χαρακτηριστικά των ζευγαριών που αποδεικνύουν εντός και εκτός φακού ότι υπάρχει το «για πάντα».

Στις 11 Φεβρουαρίου κάθε έτους γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Γάμου, στην οποία τιμώνται ο άνδρας και η γυναίκα ως κεφαλές της οικογένειας. H ιδέα για τον εορτασμό του γάμου ξεκίνησε το 1981 στη Luisiana των ΗΠΑ, όταν ένα ζευγάρι πρότεινε στο Δήμαρχο, τον Κυβερνήτη και τον τοπικό Επίσκοπο, να κηρύξουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως Ημέρα του Γάμου.

Η ιδέα του ζευγαριού καθιερώθηκε το 1983 με μία μικρή παραλλαγή, καθώς η Παγκόσμια Ημέρα Γάμου γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου και όχι στις 14/2. Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα η δημοφιλία του Αγίου Βαλεντίνου έχει επισκιάσει τη συγκεκριμένη γιορτή ωστόσο ο θεσμός της οικογένειας παραμένει σταθερά στην κορυφή των αξιών μας και γι'αυτό τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την 11η Φεβρουαρίου πολύ ρομαντικά και ουσιαστικά αφιερώματα -σαν το δικό μας- που αναδεικνύουν τις αξίες και τις αρχές που διέπουν έναν ευτυχισμένο γάμο και μία κοινή συμβιώση που διαρκεί «για πάντα».

Ο γάμος και ο έρωτας είναι δύο λέξεις άμεσα συνδεμένες αφού για να πραγματοποιηθεί το πρώτο επιβάλλεται να υπάρχει το δεύτερο. Το μυστήριο και η γαμήλια τελετή αποτελούν μοναδική στιγμή στην κοινή πορεία του κάθε ζευγαριού, με τους μελλόνυμφους να εξετάζουν για αρκετούς μήνες την κάθε λεπτομέρεια.

Η φωτογράφιση του γάμου είναι αναμφίβολα πολύ σημαντική καθώς μέσα από αρκετά κλικ και videos καλείται να αποτυπώσει την επισφράγιση του έρωτα των πρωταγωνιστών.

Τρεις φωτογράφοι γάμου μιλούν στο Queen.gr για τις τάσεις στη φωτογραφία γάμου, τις προτιμήσεις των μελλονύμφων, τα πιο ρομαντικά love stories που έχουν φωτογραφίσει και τα στοιχεία των ζευγαριών που αποδεικνύουν εντός και εκτός φακού ότι υπάρχει «η αιώνια αγάπη».

Τζίνα Κοσμά

Τι σας ενέπνευσε να ασχοληθείτε με τη φωτογραφία;

Το «μικρόβιο» της φωτογραφίας το πήρα από τον πάτερα μου, ο οποίος είναι επαγγελματίας φωτογράφος. Απο μικρή παρακολουθούσα την αγάπη του για το αντικείμενο η οποία μεταδόθηκε και σε εμένα. Ξεκίνησε το 1961 από ένα μικρό σκοτεινό θάλαμο εκτυπώνοντας αναλογικές φωτογραφίες το οποίο εξελίχθηκε σε ένα μοντέρνο φωτογραφείο που αναλαμβάνει φωτογραφίσεις κάθε είδους εκδηλώσεων και μυστηρίων. Στην εφηβεία συνειδητοποίησα ότι με αυτή την τέχνη θέλω να ασχοληθώ και περνούσα όσο περισσότερο χρόνο γίνεται δίπλα του, μαθαίνοντας, έως ότου ενηλικιωθώ και σπουδάσω αυτό που τόσο αγαπώ.

Ποιες ιδιαιτερότητες έχει η φωτογραφία γάμου;

Η φωτογράφιση γάμου είναι ίσως η πιο δύσκολη εφαρμογή της φωτογραφικής τέχνης. Οι ιδιαίτερες απαιτήσεις για αποτύπωση μοναδικών στιγμών, που δεν μπορούν να επαναληφθούν, απαιτούν βαθιά γνώση και εμπειρία. Πρέπει ο φωτογράφος να είναι επικεντρωμένος στην ιδιαιτερότητα της προσωπικότητας του κάθε ζευγαριού. Στα μυστήρια τέτοιου είδους υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές προσώπων και καταστάσεων γι’ αυτό η φωτογραφία γάμου θέλει ένστικτο, έμπνευση και συνεχείς ελιγμούς. Ωστόσο η φωτογραφία γάμου μπορεί να είναι εξίσου δημιουργική όπως άλλα είδη φωτογραφίας. Όλα εξαρτώνται από την δημιουργικότητα του φωτογράφου και από την ανταπόκριση του ζευγαριού.

https://www.instagram.com/p/CCiPvwQHEjQ/

Μοιραστείτε μαζί μας την πιο ξεχωριστή ιστορία αγάπης την οποία αποτυπώσατε μέσα από τον φακό σας.

Σαν φωτογράφος και χωρίς καμία υπερβολή θεωρώ ότι όλα τα ζευγάρια έχουν μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης να προσφέρουν στο φωτογραφικό μου φακό. Θα σας πω όμως μια ιστορία που έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα και την κρατάω πάντα στην καρδιά μου!

Όπως σας ανέφερα και προηγουμένως το «φωτογραφικό μικρόβιο» αν μπορώ να το πω έτσι, μου το μετέδωσε ο μπαμπάς μου ο οποίος πέρα από φωτογραφίσεις στην Αθήνα επειδή ήταν πολύ αγαπητός και καλός φωτογράφος αναλάμβανε φωτογραφίσεις και εκεί που παραθερίζαμε τα καλοκαίρια, σε ένα χωριό λίγο πιο έξω από τον Βόλο. Στη Μιτζέλα λοιπόν, έτσι λέγεται το χωριό, όταν υπήρχε ένα μυστήριο πηγαίναμε όλοι μικροί και μεγάλοι. Όταν ήμουν περίπου 10-11 χρόνων είχε γίνει ένας γάμος το καλοκαίρι που φωτογράφιζε ο μπαμπάς μου και στο γλέντι καθόμουν με την κολλητή μου από εκείνο το μέρος την Μελίνα λίγο πιο πέρα από όλους και λέγαμε τα μυστικά μας όπως όλα τα κοριτσάκια εκείνης της ηλικίας, τότε μου είπε ότι όταν θα παντρευτεί τον Κωνσταντίνο (ένα αγόρι λίγο μεγαλύτερο από μας που ήταν ερωτευμένη η Μελίνα, αλλά εκείνο δεν της έδινε και πολύ σημασία) και εγώ θα είμαι η φωτογράφος τους!

Μερικά χρόνια μετά, αφού είχα ήδη γίνει φωτογράφος η Μελίνα μου ζήτησε να αναλάβω τον δικό της γάμο που όντως έγινε με τον Κωνσταντίνο, τον παιδικό της έρωτα! Τα παιδιά στην πορεία των χρόνων έκαναν σχέση στο χωριό και όταν αποφάσισαν να ευλογήσουν τον «καλοκαιρινό» του έρωτα μου ζήτησαν να αναλάβω την ημέρα τους και με εμπιστεύτηκαν με τυφλά μάτια! Είναι πολύ συγκινητική στιγμή για μένα γιατί με τα παιδιά μεγαλώσαμε κυριολεκτικά μαζί!

Τι σας ζητούν περισσότερο οι μελλόνυμφοι;

Τα τελευταία χρόνια η φωτογράφιση next day είναι must για αρκετά ζευγάρια. Πρόκειται για μια φωτογράφιση που πραγματοποιείται διαφορετική μέρα και αφού έχει ολοκληρωθεί το μυστήριο του γάμου. Η συγκεκριμένη φωτογράφηση ανήκει αποκλειστικά στους μελλόνυμφους, καθώς εκείνοι έχουν επιλέξει την τοποθεσία και το concept που θα θυμούνται για μια ζωή.

Η next day φωτογράφιση συνεισφέρει σημαντικά στο τελικό αποτέλεσμα αφού το ζευγάρι εκείνη την ημέρα είναι πιο χαλαρό χωρίς να δέχεται την πίεση που δημιουργεί η ημέρα του γάμου.

https://www.instagram.com/p/B_ClA0SAPoq/

Αν θα δίνατε μια και μόνο συμβουλή στα ζευγάρια σχετικά με τη φωτογράφηση του γάμου τους ποια θα ήταν αυτή;

Το πιο συχνό πρόβλημα στο μυστήριο του γάμου είναι το στρες των μελλόνυμφων και η επιθυμία για τον συνεχή έλεγχο όλων όσων συμβαίνουν. Αυτό δυστυχώς, συντελεί στο να απορροφάται τόσο το ζευγάρι σε βαθμό που να μην απολαμβάνει το γάμο και αυτό να καταγράφεται και στον φακό.

Θα πρότεινα λοιπόν σε κάθε ζευγάρι να ζήσουν και να απολαύσουν κάθε δευτερόλεπτο από την μέρα του γάμου τους και να μην ξεχνούν πως θα θυμούνται αυτή την ημέρα για το υπόλοιπο της ζωής τους!

Ποιες είναι οι νέες τάσεις στις φωτογραφίσεις γάμου;

Μια από τις τάσεις που βλέπουμε όλο και περισσότερο είναι τα ζευγάρια να επιλέγουν τη πρόσληψη δύο φωτογράφων στο γάμο τους ώστε να έχουν αναμνήσεις από την προετοιμασία της νύφης και του γαμπρού, εκτός του μυστηρίου.

Πολλά ζευγάρια επίσης θέλουν να απαθανατίσουν αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές έχοντας μια πιο ζωντανή μορφή, αυτή του βίντεο. Έτσι λοιπόν έρχονται οι βιντεολήπτες και καταγράφουν όλες αυτές τις στιγμές για να ξαναζήσουν τη μεγάλη τους ημέρα κάθε φορά που το βλέπουν. Το βίντεο γάμου καλύπτει όλη τη μέρα, αποτυπώνοντας τέλεια τη κάθε στιγμή και το κάθε συναίσθημα.

Τέλος, ένα νέο trend που έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση του είναι η φωτογράφιση της πρότασης γάμου. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για κρυφή φωτογράφιση αφού ο υποψήφιος γαμπρός θέλει να κάνει έκπληξη στην μέλλουσα σύζυγο του. Ως φωτογράφος λατρεύω τέτοιου είδους λήψεις καθώς αποτυπώνουν την πραγματική αγάπη μέσα από τον αυθορμητισμό του ζευγαριού.

https://www.instagram.com/p/CKCgoQZgr9L/

To «για πάντα» μπορεί να αποτυπωθεί στον φωτογραφικό φακό;

Πέρα από τις κλασσικές φωτογραφίες ενός ζευγαριού κατά την διάρκεια του γάμου, αφιερώνω πάντα χρόνο στην λήψη αυθόρμητων φωτογραφιών σε ανύποπτο χρόνο που κάνουν την διαφορά στο αποτέλεσμα. Οι φωτογραφίες μπορεί μεν να καταγράφουν μόνο μια στιγμή, αλλά λένε πολλά για την μεγάλη εικόνα ενός ζευγαριού. Αυτή η μεγάλη εικόνα μαρτυράει το «για πάντα».

Yπάρχουν λεπτομέρειες που βλέπετε μέσα από τον φακό και δείχνουν ότι αυτό το ζευγάρι έχει μία σχέση που θα κρατήσει για πάντα;

Όπως λέει και ο λαός: μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Μπορούμε να παρατηρήσουμε πολλά από το τρόπο που ποζάρει το ζευγάρι και από τα σημεία στα οποία αγγίζει ο ένας τον άλλον. Οι ώμοι, η κοιλιά, η αγκαλιά υποδηλώνουν πως υπάρχει μία ηρεμία μεταξύ του ζευγαριού.

Όταν στηρίζονται ο ένας στον άλλον, δείχνει πως υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ τους και πως πραγματικά νοιάζονται για το ταίρι τους. Ένα από τα πιο ξεκάθαρα όμως στοιχεία είναι τα βλέμματα που συναντιούνται και χάνονται στον κόσμο του αγαπημένου τους προσώπου και έτσι φαίνεται πως υπάρχει σεβασμός, ισορροπία και μια σχέση που θα κρατήσει!

https://www.instagram.com/p/CFUPrmxATFE/

Kirill Samarits

Τι σας ενέπνευσε να ασχοληθείτε με τη φωτογραφία;

Στην ουσία μπορώ να πω πως ήταν ένα «μικρόβιο» που κληρονόμησα από τον πατέρα μου. Ανέκαθεν ένιωθα μια έντονη έλξη και ενθουσιασμό όταν έβλεπα φωτογραφικές κάμερες και σαν φοιτητής άρχισα να εργάζομαι ως φωτογράφος, χωρίς όμως να μπορώ να φανταστώ πόσο μακριά μπορεί να πάει μετά από δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς.

https://www.instagram.com/p/CT5L-I_DaV1/

Ποιες ιδιαιτερότητες έχει η φωτογραφία γάμου;

Θα έλεγα πως είναι το πιο απαιτητικό είδος φωτογραφίας που μπορεί να ασχοληθεί κάποιος. Σκεφτείτε πως στην φωτογραφία μόδας, φαγητού, αθλητική, αρχιτεκτονικού ή οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί κάποιος, μπορείς να κάνεις προετοιμασία, ξέρεις τις τεχνικές παραμέτρους.

Στην φωτογραφία γάμου, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν γνωρίζεις τίποτα: πώς θα είναι το φως εκεί που θα βγάλεις, πώς θα είναι η διακόσμηση, την ψυχολογία του πελάτη, την ψυχολογία των καλεσμένων, πόσο χρόνο εν τέλει θα έχεις για να δουλέψεις, αν θα προλάβεις να βγάλεις όσα χρειάζεται. Πάρα πολλά ζητήματα μπορούν να προκύψουν και εσύ θα πρέπει να είσαι καλά «διαβασμένος» για να ανταπεξέλθεις.

Μοιραστείτε μαζί μας την πιο ξεχωριστή ιστορία αγάπης την οποία αποτυπώσατε μέσα από τον φακό σας.

Όλοι οι πελάτες μου έχουν μια ιδιαίτερη ιστορία που τους ένωσε, αν όμως έπρεπε να επιλέξω μια θα έλεγα αυτή του Γιώργου και της Steffi. Είναι μια ξεχωριστή ιστορία για εμένα γιατί ο Γιώργος ήταν μαζί μου στην ίδια μοίρα, στον ίδιο θάλαμο, στην στρατιωτική μονάδα που καταταχτήκαμε. Παρόλου που μείναμε μόλις 20 μέρες εκεί, τον ξεχώρισα, είναι ένας πραγματικά καλός άνθρωπος.

Δεν περιμέναμε ποτέ τότε πως θα γινόμουν φωτογράφος αλλά ούτε πως θα φωτογράφιζα τον γάμο του. Όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, το ζευγάρι αυτό έχει ένα ξεχωριστό love story καθώς ο Γιώργος εργαζόταν ως bartender σε γνωστό νησί.

Η Steffi ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα μαζί με τις φίλες της, αποφάσισαν να βγουν σε για ποτό στο μπαρ που εργαζόταν ο Γιώργος και έτσι ξεκίνησαν όλα. Ας σκεφτούμε τις πιθανότητες... εάν η Steffi για κάποιο απλό λόγο αποφάσιζε να μην έρθει διακοπές στην Ελλάδα, ή εκείνο το βράδυ αποφάσισαν να διασκεδάσουν σε κάποιο άλλο μπαρ, δεν θα είχε συμβεί τίποτα.

Είναι μαγικό πως κατά κάποιο τρόπο τα πράγματα συγχρονίστηκαν ώστε η ιστορία τους να προχωρήσει. Λίγες ημέρες μετά τη γνωριμία τους έπρεπε να αποχαιρετήσουν ο ένας τον άλλο αλλά εκεί ήταν και το σημείο που πλέον έπρεπε να πάρουν μεγάλες αποφάσεις ζωής. Ο Γιώργος τόλμησε να μετακομίσει σε άλλη χώρα, πήρε την δύσκολη απόφαση να αφήσει πίσω οικογένεια και φίλους για να δημιουργήσει την δική του οικογένεια. Είμαι βέβαιος πως η διαδρομή τους δεν ήταν εύκολη, όμως αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως την ημέρα του γάμου είδα δυο ανθρώπους που ένιωθες ότι ναι, είναι γραφτό να είναι μαζί.

Τι σας ζητούν περισσότερο οι μελλόνυμφοι;

Στα δέκα χρόνια πλέον εμπειρίας μου σε αυτό το κομμάτι βλέπω πως οι απαιτήσεις αλλάζουν λίγο. Πλέον τα ζευγάρια έχουν γνώμη, βελτιωμένη αισθητική και μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε το διαδίκτυο. Οι πελάτες μου είναι κυρίως άνθρωποι που αφιερώνουν αρκετό χρόνο στα social media, βλέπουν, σημειώνουν και κρίνουν τι είναι «ωραίο» και τι όχι, έχοντας άποψη, επιχειρήματα και αρκετές γνώσεις.

https://www.instagram.com/p/CeyKn02jO1U/

Αν θα δίνατε μια και μόνο συμβουλή στα ζευγάρια σχετικά με τη φωτογράφηση του γάμου τους ποια θα ήταν αυτή;

Μην χάσετε χρόνο για να προσκαλέσετε ανθρώπους που ίσως να μην τους ξαναδείτε στο μέλλον, ακόμα και αν δυσαρεστήσετε τους γονείς σας. Έχω δει πολλά ζευγάρια να ξοδεύουν 1-2 ώρες για να χαιρετήσουν ανθρώπους που εν τέλει δεν ήξεραν ποιοι είναι, με αποτέλεσμα η γαμήλια δεξίωση να μην είναι αυτό που πραγματικά ήθελαν. Αυτές οι ώρες είναι κομβικές για την διάθεση των καλεσμένων. Περιορίστε την λίστα καλεσμένων και αν κάποιος θυμώσει που δεν τον καλέσατε, τότε πήρατε τη σωστή απόφαση. Οι άνθρωποι που πραγματικά μας αγαπούν δεν θα θυμόσουν ποτέ για κάτι τέτοιο, οι υπόλοιποι θα βρουν κάτι να πουν, είτε τους καλέσετε είτε όχι.

Ποιες είναι οι νέες τάσεις στις φωτογραφίσεις γάμου;

Μεγάλη τάση είναι το «Dark Aesthetic» και είμαι χαρούμενος για αυτό, γιατί είναι η ταυτότητα μου, θυμάμαι πάρα πολλές συμφωνίες με πελάτες να μην επιβεβαιώνονται καθώς όπως έλεγαν με ευγένεια, οι φωτογραφίες μου είναι πολύ σκοτεινές. Μερικά χρόνια μετά αν δείτε, οι πλειοψηφία των ζευγαριών και των φωτογράφων ακολουθεί αυτή την αισθητική.

https://www.instagram.com/reel/CxoNDRIR6yt/

To «για πάντα» μπορεί να αποτυπωθεί στον φωτογραφικό φακό;

Ναι, δεν καταλαβαίνουμε την αξία της φωτογραφίας μέχρι να γυρίσουμε πίσω σε αυτές. Θα σας δώσω ένα μικρό task: Ανοίξτε το κινητό σας, πηγαίνετε στις φωτογραφίες και σύρετε τυχαία στις πιο παλιές που έχετε στην συσκευή σας. Θα βρείτε σίγουρα στιγμές που είχατε ξεχάσει, θα δείτε φωτογραφίες που θα σας θυμίσουν συναισθήματα.. και αυτό θα είναι για πάντα. Μέχρι να φύγουμε από τη ζωή, όταν θα κοιτάμε φωτογραφίες θα νιώθουμε και θα ταξιδεύουμε στο τότε. Για πάντα!

Yπάρχουν λεπτομέρειες που βλέπετε μέσα από τον φακό και δείχνουν ότι αυτό το ζευγάρι έχει μία σχέση που θα κρατήσει για πάντα;

Πολύ ωραία ερώτηση αυτή, και το λέω αυτό γιατί είναι εκπληκτικό πως σαν άνθρωποι έχουμε την ίδια γλώσσα επικοινωνίας παρά την διάλεκτο ή τις διάφορες κουλτούρας.
Έτσι και στα ζευγάρια, πλέον μπορώ να δω σημεία που υποδεικνύουν πως αυτοί οι δυο άνθρωποι, ήταν γραφτό να είναι μαζί. Ένα από τα πιο κοινά χαρακτηριστικά είναι ο τρόπος που κοιτάζονται, αυτό το βλέπεις και μετά, στην διάρκεια της επεξεργασίας των φωτογραφιών, το βλέμμα δεν μπορεί να κρυφτεί.

Πέτρος Σουσαμλής

Τι σας ενέπνευσε να ασχοληθείτε με τη φωτογραφία;

Την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή την πήρα μόνος μου στα γενέθλιά μου
το 2009. Ερωτεύτηκα την φωτογραφία, από τότε που άκουσα τον ήχο του
πρώτου κλικ. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι με αυτό το κλικ, μπορείς να
κρατήσεις αυτή τη στιγμή «για πάντα» στη μνήμη όλων, είναι κάτι μαγικό.

Ποιες ιδιαιτερότητες έχει η φωτογραφία γάμου;

Η φωτογραφία γάμου απαιτεί καταρχάς να συνειδητοποιήσεις το πόσο σημαντική είναι αυτή η ημέρα για το ζευγάρι. Χρειάζεται ευαισθησία, προσοχή στη λεπτομέρεια και τη δυνατότητα να αιχμαλωτίζει στιγμές γεμάτες συναίσθημα.

Επίσης, ο φωτογράφος γάμου πρέπει να είναι επαγγελματίας και με την εμπειρία του να διευκολύνει το ζευγάρι. Η σχέση ζευγαριού-φωτογράφου είναι μια σχέση που ξεκινάει αρκετά πριν το γάμο του και μπορεί να μην τελειώσει ποτέ! Όσο πιο καλή είναι αυτή η σχέση, τόσο καλύτερο θα είναι και το φωτογραφικό αποτέλεσμα και πιο κοντά στις
απαιτήσεις του ζευγαριού.

https://www.instagram.com/p/CxyIzfpstv3/

Μοιραστείτε μαζί μας την πιο ξεχωριστή ιστορία αγάπης την οποία αποτυπώσατε μέσα από τον φακό σας.

Ήταν σε ένα χειμωνιάτικο γάμο το Δεκέμβριο του 2018, που πραγματικά ένιωσα ότι αυτό το ζευγάρι θα είναι μαζί για πάντα. Ο τρόπος που κοιτάζονταν μεταξύ τους, όπως ζούσαν τις στιγμές που ήταν αγκαλιά και γενικώς νιώθαμε την χαρά τους που από εκείνη την ημέρα θα ανήκουν ολοκληρωτικά ο ένας στον άλλον. Αυτό το ζευγάρι είναι ο Αλέξης και η Ειρήνη τους οποίους μπορείς να απολαύσεις στη gallery που ακολουθεί.

Τι σας ζητούν περισσότερο οι μελλόνυμφοι;

Οι μελλόνυμφοι συνήθως ζητούν από εμένα να αποτυπώσω τη μοναδική ομορφιά και την αυθεντικότητα της ημέρας τους.

Θέλουν να έχουν εικόνες που αντικατοπτρίζουν τον έρωτά τους, τις στιγμές γέλιου, τα συναισθήματά τους, των συγγενών και φίλων τους και την γενικότερη ατμόσφαιρα της ημέρας. Οι νύφες το μόνο που θέλουν είναι να βγουν ωραίες (γελάει).

Αν θα δίνατε μια και μόνο συμβουλή στα ζευγάρια σχετικά με τη φωτογράφηση του γάμου τους ποια θα ήταν αυτή;

Η συμβουλή μου θα ήταν να απολαύσουν κάθε στιγμή της ημέρας τους χωρίς να επικεντρώνονται υπερβολικά στη φωτογραφία. Να επιλέξουν φωτογράφους που έχουν εμπιστοσύνη και νιώθουν καλά μαζί αυτούς. Η φυσική και χαλαρή στάση τους θα αποτυπωθεί καλύτερα στις φωτογραφίες. Επίσης, προτείνω σε όλα τα ζευγάρια να κάνουν μια pre-wedding φωτογράφιση. Βοηθάει πολύ στη σχέση φωτογράφου-ζευγαριού, καθώς αποκτούν οικειότητα μεταξύ τους. Επιπλέον ο φωτογράφος θα
ανακαλύψει στοιχεία που θα τον βοηθήσουν σημαντικά στην ημέρα του γάμου για να τους φωτογραφίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

https://www.instagram.com/p/ClwRw64sVDj/

Ποιες είναι οι νέες τάσεις στις φωτογραφίσεις γάμου;

Οι νέες τάσεις συνήθως αντικατοπτρίζουν την εξέλιξη της κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή, παρατηρείται αυξανόμενο ενδιαφέρον για φωτογραφίες που αποτυπώνουν την αυθεντικότητα και τη φυσική ομορφιά. Με λιγότερη πόζα και πιο χαλαρές στιγμές.

https://www.instagram.com/p/CkndNkjMubl/

To «για πάντα» μπορεί να αποτυπωθεί στον φωτογραφικό φακό;

Εννοείται πως η φωτογραφία μπορεί να αποτυπώσει στιγμές από το «για πάντα». Όταν καταγράφεις συναισθήματα όπως η αγάπη, ο έρωτας, το γέλιο, κάθε φόρα που βλέπεις αυτές τις φωτογραφίες, τότε νιώθεις όπως τότε… Τουλάχιστον εγώ αυτό προσπαθώ με τις φωτογραφίες μου.

Yπάρχουν λεπτομέρειες που βλέπετε μέσα από τον φακό και δείχνουν ότι αυτό το ζευγάρι έχει μία σχέση που θα κρατήσει για πάντα;

Ναι, συχνά βλέπω λεπτομέρειες όπως τα βλέμματα γεμάτα αγάπη, τα αληθινά χαμόγελα μεταξύ του ζευγαριού, τα πειράγματα, ακόμα και το πως αγγίζονται μεταξύ τους που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες. Έχει τύχει πολλές φορές να υπάρχουν γαμπροί, που μόλις αντικρύσουν τη νύφη απέναντί τους στην εκκλησία, συγκινούνται τόσο πολύ, που συγκινούμαι κι εγώ… Ή και το αντίθετο … Οι στιγμές αυτές δείχνουν ότι η σχέση τους είναι βαθιά και αληθινή, γεμάτη αγάπη.