Ας μιλήσουμε ανοιχτά για την πιτυρίδα και τις πολυτελείς λύσεις που -πλέον- έχουμε όλες

Ας μιλήσουμε ανοιχτά για την πιτυρίδα και τις πολυτελείς λύσεις που -πλέον- έχουμε όλες

Αρκεί να σκεφτούμε πόσες κακόκεφες, bad hair days έχουμε ζήσει, για να συνειδητοποιήσουμε πως τα μαλλιά μας, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισής μας και συχνά, συνδέονται με τη διάθεσή μας και την επηρεάζουν.

Άλλωστε, για αρκετές από εμάς, τα μαλλιά είναι σύμβολο δύναμης, μοναδικότητας και αυτοπεποίθησης, ένας σημαντικός λόγος να νιώθουμε όμορφα, κάθε φορά που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη.

Τι γίνεται όμως, όταν τα μαλλιά μας γίνονται η αφορμή να μην νιώθουμε η καλύτερη δυνατή εκδοχή μας, εξαιτίας των λευκών νιφάδων που συγκεντρώνουν; Τι γίνεται όταν ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωπες με την πιτυρίδα; Αρχικά, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως δεν είμαστε οι μόνες, αφού υπολογίζεται πως περίπου δύο δισεκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο παρουσιάζουν πιτυρίδα, ανεξάρτητα αν μιλάνε ανοιχτά για αυτό ή όχι. Το παράδοξο είναι, βέβαια, πως μόνο το 17% από αυτές, χρησιμοποιεί αντιπιτυριδικά προϊόντα.

Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; Διότι τα αντιπιτυριδικά προϊόντα που υπάρχουν διαθέσιμα στα φαρμακεία, συνήθως έχουν περίεργες μυρωδιές, περιλαμβάνουν σκληρές χημικές ουσίες, ενώ καταπονούν τα μαλλιά και δεν τους προσφέρουν κάποια επιπλέον περιποίηση.

Αυτό το κενό, λοιπόν, αποφάσισε να καλύψει η Kérastase, δημιουργώντας την πρωτοποριακή, πολυτελή και ευχάριστη εμπειρία περιποίησης Symbiose, για όλες εμάς που θέλουμε να απαλλαγούμε από την πιτυρίδα και να απολαμβάνουμε στον καθρέφτη μία αντανάκλαση, η οποία θα μας «πλημμυρίζει» χαρά!

Αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το πρόβλημα της πιτυρίδας από τη ρίζα του

Οι γυναίκες που παρουσιάζουν πιτυρίδα στα μαλλιά, αλλά επιλέγουν να… σνομπάρουν τα παραδοσιακά προϊόντα αντιμετώπισης, δεν έχουν άδικο. Αυτό συμβαίνει διότι τα συγκεκριμένα αντιπιτυριδικά προϊόντα προσφέρουν συνήθως μόνο μία προσωρινή ανακούφιση από την πιτυρίδα, χωρίς να αντιμετωπίζουν ριζικά τα αίτια που την προκαλούν. Ποια είναι αυτά; Σύμφωνα με την 30ετή μελέτη της Kérastase, αποδείχθηκε πως η ταχύτητα της κυτταρικής ανανέωσης του τριχωτού της κεφαλής είναι αυτή που όταν απορρυθμίζεται από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες, μεταβάλλει την υγεία των μαλλιών, ευνοώντας την εμφάνιση της πιτυρίδας.

Πιο συγκεκριμένα, η επιδερμίδα του τριχωτού των μαλλιών ανανεώνεται συνεχώς, αποβάλλοντας νεκρά κύτταρα και αναπτύσσοντας νέα. Κάθε 14 ημέρες περίπου, τα νέα κύτταρα ανεβαίνουν από τις βαθύτερες στιβάδες στην επιφάνεια του τριχωτού, σπρώχνοντας τα παλιά κύτταρα προς τα έξω. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτά τα κύτταρα αποκολλώνται κατά το λούσιμο, οπότε δεν παραμένουν και δεν είναι ορατά στα μαλλιά. Ωστόσο, όταν ο ρυθμός αυτός αλλάζει και μετατρέπεται σε έναν κύκλο των επτά ημερών, τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται, κολλάνε μεταξύ τους, σχηματίζουν ορατές πλάκες και πιτυρίδα.

1678353913433-481905911-image003.jpg

Μία πολυτελής σειρά περιποίησης που είναι «σύμμαχός» μας ενάντια στην πιτυρίδα

Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε πως αν ρυθμίζαμε με κάποιον τρόπο τον ρυθμό της κυτταρικής ανανέωσης στο τριχωτό της κεφαλής, σε βάθος χρόνου θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε εντελώς από τα σημάδια της πιτυρίδας. Μάλιστα, αυτήν τη δυνατότητα μας δίνει η νέα, προηγμένη σειρά περιποίησης Symbiose της Kérastase, η οποία προσφέρει μία ισχυρή κυτταρική δράση με μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα για την εξάλειψη της πιτυρίδας, ρυθμίζοντας την ταχύτητα της κυτταρικής ανανέωσης και συνεπώς, την αναζωογόνηση των μαλλιών μας.

Η συγκεκριμένη σειρά είναι εμπλουτισμένη με «νότες» εσπεριδοειδών, γιασεμιού και έλαιο καυτερής πιπεριάς, ενώ περιλαμβάνει έξι προϊόντα περιποίησης που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες και τις απαιτήσεις όσων ταλαιπωρούνται από την πιτυρίδα. Σε αυτά τα προϊόντα συγκαταλέγονται το Micro-Peeling Cellulaire που διαλύει άμεσα τα νεκρά κύτταρα και τις νιφάδες, τα σαμπουάν Bain Pureté Anti-Pelliculaire και Bain Crème Anti-Pelliculaire για λιπαρά και ξηρά μαλλιά αντίστοιχα, το καταπραϋντικό μαλακτικό Fondant Apaisant Essentiel, η ευεργετική μάσκα Masque Revitalisant Essentiel για ταλαιπωρημένα μαλλιά και ο ορός νυκτός εντατικής δράσης Serum Cellulaire Nuit Anti-Pelliculaire Intensif.

1678353927839-159721269-image005.jpg

Μία μοναδική συνέργεια ενεργών συστατικών που μας γεμίζει αυτοπεποίθηση

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως αυτό που διαφοροποιεί και ξεχωρίζει την πολυτελή σειρά Symbiose από κάθε άλλη αντιπιτυριδική σειρά, είναι η μοναδική συνέργεια ενεργών συστατικών και οι πολυτελείς συνθέσεις της, που προσφέρουν στα μαλλιά μας μακροπρόθεσμη, δραστική προστασία από την πιτυρίδα. Με λίγα λόγια, πρόκειται για μία σειρά που μετατρέπει τη hair care routine μας σε ένα απολαυστικό «ταξίδι» αισθήσεων, σε μία αναζωογονητική εμπειρία που μας κάνει να νιώθουμε ακόμη πιο όμορφες και σίγουρες για τον εαυτό μας. Πώς το πετυχαίνει;

Χάρη στο συστατικό Piroctone Olamine που περιορίζει την ανάπτυξη του μύκητα malassezia restricta, ο οποίος ευθύνεται για την ταχύτερη κυτταρική ανανέωση και τον σχηματισμό της πιτυρίδας. Βέβαια, εξίσου ευεργετικό είναι και το σαλικυλικό οξύ, ένας απολεπιστικός παράγοντας που εισχωρεί ανάμεσα στα επιδερμικά κύτταρα, διαλύοντας τις πρωτεΐνες που τα συνδέουν μεταξύ τους. Τέλος, η λίστα με τους «συμμάχους» κλείνει με το βακτηριακό πρεβιοτικό κλάσμα bifidus, το οποίο δρα ως θρεπτικό συστατικό, ενισχύοντας τον πολλαπλασιασμό των φιλικών βακτηρίων του τριχωτού της κεφαλής και την παραγωγή πρωτεϊνών που μετέχουν στην αντιμικροβιακή του άμυνα.

image007.jpg

Το σίγουρο είναι πως αν θέλουμε να νιώθουμε και να δείχνουμε καθημερινά η καλύτερη δυνατή εκδοχή μας, χρειάζεται πρώτα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τους παράγοντες που μας εμποδίζουν από το να αντικρίσουμε αυτήν την εκδοχή στον καθρέφτη μας. Και επειδή για αρκετές από εμάς, δηλαδή για 1 στις 5 γυναίκες παγκοσμίως, ένας από αυτούς τους παράγοντες είναι η πιτυρίδα, στη σειρά Symbiose της Kérastase θα βρούμε τον αποτελεσματικό, πολυτελή «σύμμαχο» περιποίησης, ο οποίο θα μας χαρίσει τα απαλά, υγιή και καθαρά μαλλιά που θα μας ανεβάζουν καθημερινά τη διάθεση!

Tags