5 σημεία που ΔΕΝ πρέπει να αποθηκεύουμε τα καλλυντικά μας!

Βιβή Αγγελάκη
5 σημεία που ΔΕΝ πρέπει να αποθηκεύουμε τα καλλυντικά μας!

Ποια σημεία πρέπει να αποφύγεις, ιδιαίτερα τώρα το Καλοκαίρι;

Εκτός από τα «συνήθη ύποπτα» σημεία (aka τσάντες και νεσεσέρ), πολλές φορές, αρκετές από εμάς, κάνουμε το λάθος να αποθηκεύουμε τα καλλυντικά μας σε μέρη μη «φιλικά» προς τη σύστασή τους! Προκειμένου να αποφύγουμε την αλλοίωση των συστατικών τους, παρακάτω κάναμε τη λίστα με τα 5 σημεία που ΔΕΝ πρέπει να τα αποθηκεύουμε!

Στο περβάζι του παραθύρου

Τόσο το φως του ήλιου, όσο και ο αέρας που ίσως μπαίνει αναπόφευκτα μέσα από τις πολύ μικρές χαραμάδες «βάλλουν» τα καλλυντικά. Ταυτόχρονα, η αλλαγή της θερμοκρασίας (π.χ αρκετές ώρες ηλιοφάνειας και στη συνέχεια συννεφιά) μπορεί να προκαλέσει με την πάροδο του χρόνου αλλοίωση στη σύσταση πολλών καλλυντικών όπως σε κρέμες, λοσιόν ή γαλακτώματα.


Στο μπάνιο

7fc950a90cbccfe353de1cf424f40724 302c2

Ναι, το κάνουμε οι περισσότερες και είναι λάθος... Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, το μπάνιο είναι ένα από τα χειρότερα μέρη για να αποθηκεύσουμε τα καλλυντικά και γενικότερα τα προϊόντα ομορφιάς μας. Ο ατμός από ένα ζεστό ντους συμβάλλει στην παραγωγή μικροβίων, βακτηρίων και μούχλας με την πάροδο του χρόνου.


Κοντά σε σώματα θέρμανσης πόσο μάλλον πάνω στο καλοριφέρ

6d48f432c77c392db2adb2bef19ad372 c001a

Ειδικότερα οι κρέμες, οι λοσιόν και τα αρώματα δεν μπορούν να «αντέξουν» στις υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα τα δραστικά συστατικά και τα έλαια, που περιέχουν να καθίστανται λιγότερο αποτελεσματικά, όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες.


Στο ψυγείο

dfdfghtbyt 76c7e


ΠΡΟΣΟΧΗ σε αυτό το σημείο: Μπορεί πολλές φορές, να έχεις ακούσει πως βάζοντας τα καλλυντικά σου στο ψυγείο, τα διατηρείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όμως ήρθε η ώρα να υπολογίσεις μερικούς παράγοντες, όπως η πολύ χαμηλή θερμοκρασία, που μπορεί να αλλοιώσει τη σύστασή τους (π.χ μπορεί να πήξουν ή να διαχωριστούν τα συστατικά τους). Εξαίρεση τα mist και τα φυσικά προϊόντα που λόγω έλλειψης συντηρητικών πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο.

Στο αυτοκίνητο

Ιδιαίτερα τώρα, το καλοκαίρι, είναι από τα μεγαλύτερα ΛΑΘΗ που κάνουμε άθελά μας, οι περισσότερες. Εκτός από την αλλοίωση των συστατικών, τα καλλυντικά που αφήνουμε στο αυτοκίνητο, μπορεί να λιώσουν με αποτέλεσμα το αγαπημένο σου κραγιόν μέσα σε λίγες ώρες να γίνει παρελθόν!