Κεφάλαιο αντηλιακό μαλλιών: Ποιο να επιλέξω;

Βιβή Αγγελάκη
Κεφάλαιο αντηλιακό μαλλιών: Ποιο να επιλέξω;

Γιατί εκτός από το πρόσωπο και το σώμα σου... φρόντισες για τα μαλλιά σου; 

Μπορεί να έχεις γεμίσει τη τσάντα των διακοπών σου με αντηλιακά για το πρόσωπο και το σώμα σου, αλλά τι γίνεται με τα μαλλιά σου; Ο ήλιος σε συνδυασμό με το θαλασσινό αλάτι ή το χλώριο και τον αέρα είναι οι κυριότεροι εχθροί που επιτίθενται εκτός από το σώμα και στα μαλλιά μας, κλέβοντας αρκετή από τη φυσική λάμψη τους. Ιδιαίτερα αν έχεις βαμμένα μαλλιά, σίγουρα το να διατηρήσεις λαμπερό και αναλλοίωτο το χρώμα τους όλο το καλοκαίρι θα είναι από τα πρωτεύοντα beauty καθήκοντά σου. Σύμμαχός σου; Τα αντηλιακά μαλλιών που εκτός από τη UV προστασία, συμβάλλουν στη βαθιά θρέψη και ενυδάτωσή τους.


Εμείς κάναμε την έρευνά μας και σου παρουσιάζουμε τα 10 αγαπημένα μας!

Tip1: Πριν βουτήξεις στη θάλασσα ή την πισίνα βρέξε τα μαλλιά σου με νερό βρύσης, ώστε να μην εισχωρήσει σε μεγάλο βαθμό το χλώριο ή το αλάτι στην τρίχα.

Tip2: Πριν την έκθεση στον ήλιο χρησιμοποίησε το αντηλιακό spray εφαρμόζοντας από τη ρίζα έως τις άκρες για πλήρη προστασία.

Tip3: Και μην ξεχνάς το ότι εφαρμόζεις αντηλιακό στα μαλλιά σου δε σημαίνει πως έχεις το ελεύθερο να κάθεσαι με τις ώρες στον ήλιο... που μεταφράζεται σε: φρόντισε πάντα να φοράς καπέλο ή να τυλίγεις τα μαλλιά σου με μαντήλι όσο κάθεσαι στον ήλιο!

hair 01

1. Bioderma Photoderm Brume Invisible. Στην ουσία πρόκειται για ένα αντηλιακό λάδι που εκτός από το πρόσωπο και το σώμα μας, μπορούμε να το εφαρμόσουμε και στα μαλλιά μας. Η βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες UV και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

2. Schwarzkopf Professional BC Bonacure Hair Therapy Sun Protect Shimmer Oil Spray. Στην ουσία είναι ένα αδιάβροχο έλαιο που προσθέτει λάμψη και θρέφει τα ταλαιπωρημένα από τον ήλιο μαλλιά. Προστατεύει τα μαλλιά από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και τα αναζωογονεί, επανορθώνοντας τις επιπτώσεις μετά την έκθεση στον ήλιο.

3. Klorane Huile De Mangue. Χάρη στην πραγματικά καινοτόμο ξηρή σύνθεσή του, το έλαιο μάνγκο χρησιμοποείται για εντατική επανόρθωση, καθημερινή θρέψη και αντηλιακή προστασία. Ξανακάνει τα μαλλιά απαλά και μεταξένια χωρίς να τα βαραίνει. Αδιάβροχο - χωρίς paraben - χωρίς σιλικόνη.

4. L’Oréal Professionnel Solar Sublime Spray που θρέφει και προστατεύει τα μαλλιά από τον ήλιο. Περιέχει φίλτρο UV για την προστασία της τρίχας από τον ήλιο, χαρίζοντάς τους λάμψη και αφήνοντάς τα απαλά και ανάλαφρα. Εμπλουτισμένο με την τεχνολογία Mexoryl S.O.

5. Wella Professionals Sun Protection Spray προστασίας για λεπτά ή κανονικά μαλλιά, για πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο. Περιέχει μια πρωτοποριακή σύνθεση 2 φάσεων: Η φάση 1 συμβάλλει αποτελεσματικά στην προστασία των λεπτών/κανονικών μαλλιών από τις ακτίνες UV, ενώ η φάση 2 περιέχει σύμπλεγμα βιταμινών που τα ενυδατώνει σε βάθος.

hair 02

6. Lancaster Sun Beauty Hair Oil για τα μαλλιά εξασφαλίζει ολοκληρωμένη προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA, UVB και IR, που προκαλούν σημαντική φθορά. Εκτός από το διευρυμένο φάσμα προστασίας ενάντια στις ακτίνες UVB και UVA, καθώς και ενάντια στις υπεριώδεις ακτίνες, για πρώτη φορά σε προϊόν περιποίησης μαλλιών, περιέχει ένα ιδανικό συνδυασμό από θρεπτικά έλαια με προστατευτικές ιδιότητες και στοιχεία για εύκολο στάιλινγκ, που συνθέτουν μια διφασική φόρμουλα που χαρίζει ιδανική φροντίδα και εμφάνιση.

7. Kérastase Solieil Micro Voile Protecteur. Αόρατο πέπλο προστασίας από τον ήλιο, για ελαφρώς εξασθενημένα βαμμένα μαλλιά. Χαρίζει φυσική απαλότητα και προστασία από τον ήλιο, την άμμο, το αλάτι και το χλώριο, χάρη στο φίλτρο UV, γνωστό για την αντηλιακή του προστασία.

8. Nuxe Sun Moisturising Protective Milky Oil. Ενυδατικό Προστατευτικό Γαλάκτωμα για τα μαλλιά που τα επανορθώνει και τα ενυδατώνει, προστατεύοντας το χρώμα τους και ενισχύοντας τη φυσική τους λάμψη.

9. Carroten Protect & Shine, Αντηλιακό spray που προσφέρει τέλεια προστασία και ενυδάτωση σε κάθε τύπο μαλλιών. Περιέχει σύμπλεγμα βιταμινών Α+Ε+Β5 και θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση της φυσικής άμυνας της τρίχας και την πρόληψη δημιουργίας ψαλίδας, ενώ έχει ειδική σύνθεση για την προστασία των βαμμένων μαλλιών από τον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας. Με μη λιπαρή, λεπτή υφή για λαμπερά, απαλά και ανάλαφρα μαλλιά.

10. Korres Hair Sun Protection, Αντιηλιακό Μαλλιών Κόκκινο Αμπέλι με αδιάβροχο φίλτρο UV που εμποδίζει το ξεθώριασμα του χρώματος των μαλλιών. Το κόκκινο Σταφύλι και ο Ηλίανθος προστατεύουν αποτελεσματικά από τη φωτο-οξείδωση που προκαλεί η UVA ακτινοβολία. Η ενεργή Αλόη σχηματίζει προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα, ενώ η προβιταμίνη Β5 εισχωρεί στο εσωτερικό της προσφέροντας ενυδάτωση που διαρκεί.