Πέντε κανόνες ομορφιάς από τον makeup artist της Bella Hadid!

Βιβή Αγγελάκη
Πέντε κανόνες ομορφιάς από τον makeup artist της Bella Hadid!

Μάθε τα μυστικά του makeup guru των It Girls!

Ίσως το όνομά του να μην έχει γίνει- ακόμη τουλάχιστον- πολύ γνωστό, αλλά σίγουρα πολλές φορές θα έχεις δει και θαυμάσει το μακιγιάζ αρκετών stars που επιμελείται. Ο Vincent Oquendo είναι ο makeup guru των It girls του Hollywood, μεταξύ των οποίων, της Bella Hadid και ο άνθρωπος που κάθε γυναίκα θα ήθελε να ανακρίνει προκειμένου να μάθει τα μυστικά της δουλειάς του (aka πώς θα πετύχει ένα super glam μακιγιάζ αλά Bella Hadid).

82c48fc59c7237771bdcf8484b58af11

Ο Vincent μίλησε αυτή τη φορά στο Elle και αποκάλυψε τους 5 beauty κανόνες που πάντοτε τηρεί:


#1. Λέει «ναι» στον έναν τόνο πιο σκούρο makeup
«Αγαπώ τις πιο σκούρες, ζεστές αποχρώσεις. Τα κορίτσια που επιμελούμαι το μακιγιάζ τους ποτέ δε δίνουν προσοχή, όταν τα βάφω, άλλα πάντοτε χρησιμοποιώ πιο ζεστές- σκούρες αποχρώσεις. Κι αν τύχει να με προσέξουν και μετά δουν το πρόσωπό τους στον καθρέφτη μου λένε: «Vincent, είναι τόοοσο σκούρο. Τι κάνεις;» Κι αυτό γιατί, οι γυναίκες έχουν πάντα πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα στο πρόσωπό τους, από ότι στο σώμα τους.» Έτσι, αν ετοιμάζεσαι για το κόκκινο χαλί (ή έστω κάποια επίσημη εμφάνιση) τότε ο Vincent σε σςυμβουλεύεις να δοκιμάσεις τις λίγο πιο σκούρες αποχρώσεις!

14597399 226279691122543 3871344814645575680 n

#2. Απλώνει το foundation με το πινέλο του ρουζ ή το beautyblender
«Πραγματικά σιχαίνομαι όταν ένα μακιγιάζ φαίνεται ανομοιόμορφο (με μπαλώματα). Απλώνοντας το makeup με το πινέλο του μακιγιάζ είναι σαν να εφαρμόζεις ένα «πέπλο» στην επιδερμίδα σου, κάνοντάς την να δείχνει υπέροχα. Επίσης λατρεύω το beautyblender! Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάσαι χρησιμοποιώντας το είναι πως αν δεν το βρέξεις θα απορροφήσει πολύ περισσότερο προϊόν επειδή στην ουσία είναι ένα στεγνό σφουγγάρι. Πάρε για παράδειγμα το σφουγγάρι που χρησιμοποιείς στην κουζίνα σου.»

beautyblender brush

Kabuki Brush της Too Faced και beautyblender

#3. Κάνει contouring στο μέτωπο
«Αν πρόκειται να φωτογραφηθείς, ακόμη και αν φοράς ένα πολύ λεπτόρευστο, σχεδόν διάφανο foundation, όταν το φλας αστράφτει αντανακλάται στο μέτωπό σου και δείχνεις λες και φοράς πολύ μακιγιάζ. Θα πρέπει να το απλώνεις πολύ καλά, ενώ κάνοντας contouring στο μέτωπό σου και πιο συγκεκριμένα κοντά στη γραμμή των μαλλιών, δίνεται η αίσθηση του βάθους. Εξάλλου, η ομορφιά ενός προσώπου είναι σε όλους αυτούς τους διαφορετικούς τόνους που ενυπάρχουν. Και αυτό είναι που κάνει ένα πρόσωπο τόσο ενδιαφέρον: όλο αυτό το βάθος, τα ψηλότερα σημεία, τα πιο χαμηλά.»

1461916281336

#4. Αντιστέκεται στον πειρασμό των «γεμάτων» φρυδιών
«Μια τάση που θα ήθελα να δω να εξαφανίζεται είναι τα υπερβολικά γεμάτα και πυκνά φρύδια», χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να τα περιποιούμαστε καθόλου: « Μου αρέσει να συμπληρώνω τα κενά στα αραιά φρύδια με σκιές σε μορφή πούδρας. Αν υπάρχουν μεγάλα κενά, χρησιμοποιώ το Brow Wiz by Anastasia.»

elm050115 ereader 144 revise 2 dragged 4

#5. Το μυστικό για ένα σαγηνευτικό βλέμμα
Λατρεύω τη Ultra-Skinny Mascara από το Marc Jacobs. Δεν δημιουργεί κόμπους , ούτε κολλάει, είναι θεϊκή.» Και μας δίνει και μερικές αποδείξεις: « Την φόρεσα στη Ashley Graham λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για το L.A και μου είπε πως το μακιγιάζ της δεν χάλασε καθόλου.»

s1758192 main Lhero

Marc Jacobs Beauty, Velvet Noir Major Volume Mascara