Freedom! '90: 5 beauty μυστικά πίσω από το εμβληματικό video clip του George Michael!

Βιβή Αγγελάκη
Freedom! '90: 5 beauty μυστικά πίσω από το εμβληματικό video clip του George Michael!

Ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια των 90's!

Με αφορμή τον αναπάντεχο χαμό του George Michael στα 53 του χρόνια και τα 26 περίπου χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Freedom! '90», του τραγουδιού που έγραψε ιστορία στα μουσικά δρώμενα των 90’s, αποτέλεσε το τρίτο κατά σειρά single του και άσκησε μεγάλη επιρροή (ναι, όσες φορές και νας το δεις ή το ακούσεις δεν είναι αρκετές), σου αποκαλύπτουμε 5 μικρά beauty μυστικά πίσω από το εμβληματικό video clip.

george michael 01 800

Στη θέση του Michael (ο οποίος προτιμά να παραμένει στο περιθώριο και εξακολουθεί να αρνείται να εμφανιστεί μπροστά στην κάμερα), η αφρόκρεμα των supermodels της εποχής του 90’ : Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington και Tatjana Patitz είναι τα iconic models που συμμετείχαν στο video clip του τραγουδιού, ενώ ο David Fincher (ο οποίος ήταν γνωστός από video clip της Madonna) ανέλαβε τη σκηνοθεσία. Τέλος, το beauty team περιελάμβανε τη makeup artist Carol Brown, τη στυλίστρια Camilla Nickerson και το διάσημο κομμωτή Guido, που τότε δεν ήταν ευρέως γνωστός!

085242 bao 6

Τολμηρό, καινοτόμο και άκρως εθιστικό, το «Freedom '90» ήταν και θα είναι ένα από τα αγαπημένα μας κομμάτια, όσο χρόνια κι αν περάσουν!

- Τελευταίας στιγμής αλλαγή...

15625078 405279296471133 3046186905940000768 n

Το πλατινέ ξανθό hairlook της Linda Evangelista ήταν μία μεγάλη έκπληξη, μιας και το top model αποφάσισε να βάψει ξανθά τα μαλλιά του το προηγούμενο βράδυ (πριν το γύρισμα), κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης! «Στην αρχή όλοι πιστέψαμε πως ήταν περούκα» λέει η makeup artist Carol Brown.

via GIPHY


- Focus στα μάτια...

Αν πιστεύεις πως το ζουμάρισμα στα μάτια των supermodels ήταν τυχαίο... κάνεις λάθος! Τα μοντέλα έπρεπε να μελετήσουν σκληρά για να μάθουν τους στίχους. Τους άκουγαν συνεχώς σε κασέτες ή σε CDs για να τους αποστηθίσουν. Και όσα μοντέλα δεν τα κατάφερναν (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε, όπως η Christy Turlington) στο video clip θα δεις το φακό να ζουμάρει στα μάτια τους (άρα όχι στα χείλη τους).

- Το μακιγιάζ της Linda Evangelista

57af7b0ed73181e4af147f8bb355095e

Η Linda Evangelista έκανε μόνη της το μακιγιάζ της. «Από την πρώτη φορά που δούλεψα μαζί της, όταν ακόμα είχε μακριά μαλλιά, συνήθιζε να λέει πως της αρέσει να βάζει μόνη της μολύβι στα χείλη της, γιατί ξέρει ακριβώς πώς να το κάνει (άρα και πώς της πηγαίνει περισσότερο). Για το συγκεκριμένο video clip είμαι σίγουρη πως ήταν το μολύβι της M.A.C. στην απόχρωση Spice», λέει η makeup artist Carol Brown.


-Το μπάνιο που δεν έκανε η Cindy Crawford...

CindyCrawford jpg 215707

Μπορεί να βλέπεις τη Cindy Crawford να είναι βυθισμένη στη μπανιέρα και να απολαμβάνει το μπάνιο της τραγουδώντας αισθησιακά, στην ουσία, όμως, δεν υπάρχει καθόλου νερό μέσα στη μπανιέρα! Κι όμως, η όλη σκηνή ήταν αποτέλεσμα των ιδιαίτερων εφέ, του καπνού και των καθρεφτών που είχαν επιστρατευτεί γι αυτό το σκοπό. «Δεν υπήρχε καθόλου νερό στην μπανιέρα. Υπήρχε μία μηχανή καπνού που γέμιζε τη μπανιέρα με ατμό και εγώ καθόμουν σε ένα κουτί για να μου δίνει ύψος» λέει χαρακτηριστικά η Cindy.


- Το wet εφέ της Cindy

TB12x5W

Πώς γίνεται η μπανιέρα να μην έχει νερό αλλά η Cindy να έχει ένα τέλειο, wet look; Κι όσο κι αν δεν το πιστεύεις, το λάδι έδωσε τη λύση! Η makeup artist κάλυψε τη Cindy με λάδι για να κάνει την επιδερμίδα της να δείχνει υγρή χωρίς να έχει βραχεί με νερό. Βέβαια, όπως αναφέρει η ίδια, ήταν μια δύσκολη ισορροπία καθώς έπρεπε από τη μία το look να δείχνει πραγματικά υγρό και από την άλλη να διατηρηθεί ανέπαφο το μακιγιάζ» αναφέρει η makeup artist.






R.I.P George Michael