Tips από τους hair experts για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα μέχρι το καλοκαίρι!

Βιβή Αγγελάκη
Tips από τους hair experts για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα μέχρι το καλοκαίρι!

Καλοκαιράκι μην αργείς...

Αν είσαι από αυτά τα κορίτσια που ανυπομονούν α) να έρθει το καλοκαίρι και β) να δουν τα μαλλιά να μακραίνουν (ναι, βαρέθηκες τα κοντά μαλλιά...) τότε αυτό το άρθρο σε αφορά άμεσα! Και αυτό γιατί, δύο κορυφαίοι hair experts, o celebrity stylist George Papanikolas και η Cristina B., hairstylist στο Rita Hazan Salon στη Νέα Υόρκη δίνουν τα δικά τους expert tips για το πώς θα καταφέρεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου γρήγορα και ανέξοδα μέχρι το καλοκαίρι!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

a949218c208ba53907c5b0da14353ee1

- Όσο λιγότερη θερμότητα, τόσο το καλύτερο!
«Μείωσε το hairstyling με εργαλεία θερμότητας στο ελάχιστο. Όσο λιγότερη θερμότητα χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου, τόσο σε καλύτερη κατάσταση θα είναι, γεγονός που θα τα κάνει να μακραίνουν πιο γρήγορα» λέει ο γνωστός hairstylist George Papanikolas.

- Μην τα κόβεις συνέχεια
Η Cristina B. καταρρίπτει το μύθο που λίγο πολύ όλες πιστεύαμε - πως όσο περισσότερο κόβουμε τα μαλλιά μας, τόσο πιο γρήγορα μεγαλώνουν. «Προτείνω συνήθως, οι γυναίκες να μην κόβουν τα μαλλιά τους συχνά και να τα αφήνουν να μεγαλώσουν όσο μπορούν.» (Βέβαια αυτό δε σημαίνει, προσθέτουμε εμείς, πως αν έχεις ψαλίδα δεν πρέπει να την κόβεις. Γι αυτό καλό είναι να φροντίζεις τα μαλλιά σου με τις σωστές θεραπείες και προϊόντα).

- Αποτοξίνωση από τη βαφή
Ακριβώς όπως και στο styling με εργαλεία θερμότητας, όσο πιο αραιά- σπάνια βάφεις τα μαλλιά σου, τόσο πιο υγιή είναι. Άρα, τόσο πιο γρήγορα μεγαλώνουν.»

- Πρόσεχε τι τρως
Φρόντισε να ακολουθείς μία υγιεινή- ισορροπημένη διατροφή με πολλά λαχανικά, ψάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως. Επίσης, ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός. Θα δεις μεγάλη διαφορά στα μαλλιά σου (στην ποιότητα της τρίχας αλλά και στο μήκος), όταν τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό είναι καλά».

- Δώσε την απαραίτητη προσοχή
«Κάνε το απαραίτητο focus στα μαλλιά σου, φροντίζοντας πάντα να είναι ενυδατωμένη και να διατηρούν τα σωστά επίπεδα υγρασίας». Γι αυτό το λόγο επένδυσε στα σωστά προιόντα.

- Απόβαλε το άγχος
«Μπορεί στην καθημερινότητά σου να έχεις πολύ άγχος, αλλά προσπάθησε να το μειώσεις. Εκτός από τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου θα δεις διαφορά και στην ανάπτυξη των μαλλιών σου».