Το ταξίδι στην Κρήτη και η σειρά της Κορρές, Pure Greek Olive!

Βιβή Αγγελάκη
Το ταξίδι στην Κρήτη και η σειρά της Κορρές, Pure Greek Olive!

Ένα beauty οδοιπορικό στους ξακουστούς ελαιώνες της Κρήτης και τα αγαπημένα μου beauty προϊόντα από τη Pure Greek Olive

Μετά το ταξίδι στα κροκοχώραφα της Κοζάνης προκειμένου να γνωρίσουμε από κοντά το «Χρυσάφι της Γης» και φυσικά το new entry στη beauty ρουτίνα μας, το Ελιξήριο Νεότητας Χρυσός Κρόκος, ήρθε η στιγμή να κάνουμε ένα ακόμη beauty οδοιπορικό. Αυτή τη φορά, βρεθήκαμε στην Κρήτη, στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα στη Μεσσαρά, με την super ομάδα της Κορρέ να απολαμβάνουμε την – πάντα ζεστή- κρητική φιλοξενία, να γευόμαστε μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις , αλλά το βασικότερο, να παρακολουθούμε βήμα- βήμα την πορεία των νέων προϊόντων της σειράς Pure Greek Olive από το πρώτο στάδιο παραγωγής τους (τους φημισμένους κρητικούς ελαιώνες και το ελαιοτριβείο) μέχρι τη στιγμή που αυτά καταλήγουν στα χέρια μας, ξετυλίγοντας παράλληλα το κουβάρι της χρήσης και της καλλιέργειας του ιερού δέντρου- συμβόλου μέσα στο χρόνο. Άλλωστε, η Κορρές είναι ένα brand που βασίζει τις φόρμουλες των προϊόντων του στα φυσικά συστατικά, συνδυάζοντας μαζί με ενεργά φυτικά συστατικά υψηλής απόδοσης, ελληνικά βότανα με φαρμακευτικές ιδιότητες και βρώσιμα συστατικά.


«Είναι δεντρά πολλά στη γης, σαν την ελιά δεν είναι,
Βρέχει, χιονίζει, λιάζεται μα πάντα δροσερή ‘ναι.»

KORRES PURE GREEK OLIVE11


Το Ελαιόλαδο, ένα διαχρονικό μυστικό ομορφιάς

Έχει χαρακτηριστεί ως δώρο των θεών προς τους ανθρώπους αλλά και το μυστικό υγείας και μακροζωίας όλων σχεδόν των λαών της Μεσογείου. Εκτός από την πολύ σημαντική διατροφική του αξία και τη μοναδική προσφορά του στον οργανισμό μας, το ξακουστό σε όλο τον κόσμο Ελαιόλαδο ήταν ένα από τα πρώτα, διαχρονικά, φυσικά καλλυντικά και θεραπευτικά συστατικά που χρησιμοποιούσαν καθημερινά άντρες- γυναίκες. Ιδιαίτερα στην Αρχαία Ελλάδα, συνήθιζαν να αλείφουν τα σώματα αλλά και τα μαλλιά τους με ελαιόλαδο μετά το λουτρό (ή πριν και μετά την προπόνηση οι αθλητές) προκειμένου να τα περιποιηθούν και να τα προστατέψουν από τις εξωτερικές περιβαλλοντικές επιθέσεις (κρύο ή καύσωνας). Ακόμη, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το χρησιμοποιούσαν ως μέσο καθαρισμού -άλλωστε, τότε δεν υπήρχαν σαπούνια- ή αρωματισμού (δημιουργούσαν αρωματικά έλαια με την προσθήκη διάφορων βοτάνων στο ελαιόλαδο όπως είδαμε στο παλάτι της Φαιστού).

KORRES PURE GREEK OLIVE8

Σήμερα, το Ελαιόλαδο συνεχίζει να χρησιμοποιείται αυτούσιο στο δέρμα και τα μαλλιά, με πολλαπλές ιδιότητες: ενυδατώνει, θρέφει, προσφέρει αντιοξειδωτική δράση, αναζωογονεί και θωρακίζει το δέρμα. Παράλληλα, το εκχύλισμα από φύλλα Ελιάς διαθέτει τονωτική δράση.

Η Ελλάδα είναι η 3η μεγαλύτερη παραγωγός Ελαιόλαδου παγκοσμίως. Οι εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, καθώς και οι μέθοδοι εκχύλισης, καθιστούν το ελληνικό Ελαιόλαδο το πιο ποιοτικό και εκλεπτυσμένο στον κόσμο. Γιατί, όμως, χρειάστηκε να ταξιδέψουμε μέχρι την Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μεσσαράς;

Αυτή ήταν μία από τις πρώτες ερωτήσεις που έκανα στην Κατερίνα και τη Μίνα (από τη super ομάδα της Κορρές) αλλά και στους βιοκαλλιεργητές του συνεταιρισμού. Η απάντηση που μου δόθηκε δεν θα μπορούσε να οπτικοποιηθεί καλύτερα φτάνοντας στα καταλληλότερα σημεία: Το Μινωικό Ανάκτορο της Φαιστού, τους φημισμένους ελαιώνες της Μεσσαράς, το ελαιοτριβείο αλλά και το ψηλότερο σημείο της περιοχής! (Δες τις φωτός)

18601405 1501962633209102 637770279 n
queen 04

«Αρχικά, η ελιά είναι το πιο δημοφιλές δένδρο της Μεσογείου, με την αφετηρία της καλλιέργειάς του να τοποθετείται στη Μινωική εποχή. Έπειτα, η Κρήτη είναι το πιο μεγάλο και γόνιμο νησί της Ελλάδας (η χλωρίδα της αποτελείται από περίπου 1.600 είδη άγριων αυτοφυών φυτών) και αυτός είναι ο λόγος που χαρακτηρίζεται ως ένας παράδεισος βιοποικιλότητας. Η περιοχή της Μεσσαράς (στο Νομό Ηρακλείου) βρίσκεται στην καρδιά του νησιού και εκτείνεται σε μία έκταση 300.000 στρεμμάτων. Εδώ, βρίσκονται ακόμα τα πατητήρια ελιάς της Μινωικής περιόδου, απόδειξη της άρρηκτης σχέσης της Κρήτης με το Ελαιόλαδο τόσα χρόνια. Στην περιοχή κυριαρχεί η καλλιέργεια της Ελιάς, με προεξέχουσα ποικιλία την ανώτερη ποιότητα, την Κορωνέικη. (Απο εκεί παράγεται η ανώτερη ποιότητα Ελαιόλαδου, χάρη στη χαμηλή οξύτητα και τα ξεχωριστά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της). Με την ευνοϊκή επίδραση ενός μοναδικού μικροκλίματος, τα ελαιόδεντρα μεγαλώνουν αβίαστα, διατηρημένα μικρά σε μέγεθος ώστε να τρέφονται καλύτερα από τον ήλιο. Παράλληλα, τα φύλλα Ελιάς που συλλέγονται χειρωνακτικά κάθε χειμώνα, αποξηραίνονται με φυσικό τρόπο και εκχυλίζονται στην πρότυπη Μονάδα Εκχυλίσεως Κορρές.» ανέφεραν οι βιοκαλλιεργητές. (Η συγκεκριμένη εξελιγμένη μέθοδος εκχύλισης συμβάλλει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των προϊόντων).

KORRES PURE GREEK OLIVE5

«Ο πιο σημαντικός όμως λόγος που βρισκόμαστε εδώ» συμπλήρωσε η Κατερίνα στη διαδρομή προς τους ελαιώνες, «είναι πως στη Μεσσαρά, έχει συσταθεί ο πρώτος αγροτικός συνεταιρισμός βιοκαλλιεργητών στο νησί που δημιουργήθηκε από μία αφοσιωμένη ομάδα καλλιεργητών και συνεργάζεται με την εταιρία στο πλαίσιο του δικτύου ηθικών συνεργασιών, προμηθεύοντάς την με το άριστης ποιότητας βιολογικό εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο. Αρκετές δεκαετίες τώρα, οι βιοκαλλιεργητές διαφυλλάτουν την παράδοση, αλλά και συμβάλλουν στην προαγωγή της επιστημονικής μελέτης στον τομέα της βιολογικής καλλιέργειας Ελιάς».

Και κάπως έτσι, τo υπέρτατης ποιότητας Ελαιόλαδο από τους φημισμένους, βιολογικά πιστοποιημένους ελαιώνες της Κορωνέικης ποικιλίας στην Κρήτη φτάνει στα χέρια μας μέσω των προϊόντων της σειράς του Κορρέ, Pure Greek Olive...

queen 03


Το ελαιόλαδο, βασικό συστατικό της σειράς του Κορρέ, Pure Greek Olive

Εμπνευσμένη από την τελετουργία ομορφιάς των γυναικών της Κρήτης που χάνεται στους αιώνες, η Κορρές στρέφεται στο ιερό δένδρο-σύμβολο της Ελλάδας και στην υπέρτατης ποιότητας και παγκοσμίου φήμης ποικιλία βιολογικού εξαιρετικού παρθένου Eλαιόλαδου για τη δημιουργία της συλλογής Pure Greek Olive.

Μία «αυτόνομη» σειρά, καθώς, εκτός από την περιποίηση σώματος, αποκτά πλέον θέση στη φροντίδα προσώπου, μαλλιών, αλλά και στην κατηγορία eau de cologne - προϊόντα βασισμένα στο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά λιπαρά στοιχεία, ω-λιπαρά οξέα, βιταμίνες Κ & Ε, πολυφαινόλες και στο τονωτικό εκχύλισμα βιολογικών φύλλων Ελιάς από τους ξακουστούς ελαιώνες της Κρήτης όπου καλλιεργείται η, ανώτερης ποιότητας, ποικιλία, Κορωνέικη.

Τα top 4 αγαπημένα μου προϊόντα από τη νέα σειρά, Pure Greek Olive της Κορρές

1) Άρωμα με άνθη ελιάς; Ήταν η πρώτη μου ερώτηση- αντίδραση. Κι όμως! Αν θέλεις να ξεφύγεις από τα κλασικά αρώματα και προτιμάς κάτι πιο φυσικό, φρέσκο και αναζωογονητικό, τότε πρέπει να δοκιμάσεις τη νέα αρωματική άφιξη στη σειρά Pure Greek Olive, Eau de Cologne με άνθη ελιάς. Με διακριτικό άρωμα από άνθη Ελαιόδεντρου, εμπλουτισμένη με εκχύλισμα φύλλων Ελιάς και ενεργή Αλόη, θα σε τονώσει, αφήνοντας μία αίσθηση φρεσκάδας στην επιδερμίδα σου. Η πιο φυσική αρωματική επιλογή που μπορείς να κάνεις αυτή την εποχή!

2) My beauty super hero: Αλήθεια, πόσες φορές δεν έχεις ευχηθεί να υπήρχε ένα και μόνο προϊόν που θα μπορούσες να χρησιμοποιείς στο πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά σου; Που θα μπορούσες να κουβαλήσεις παντού, σε κάθε σου τσάντα, Χειμώνα- Καλοκαίρι και να σου λύσει σχεδόν κάθε σου beauty πρόβλημα; Εγώ αρκετές... και κάπου εδώ η Κορρές εισάκουσε τις (προσ-)ευχές μου (ok, όχι μόνο τις δικές μου αλλά και εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο) και δημιούργησε το πρώτο πολυχρηστικό θρεπτικό λάδι, Pure Greek Olive Oil. Με βιολογικό εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο ενισχυμένο με μίγμα βιταμινών C, E, F και ω-6 λιπαρών οξέων (aka χωρίς χημικά συστατικά- με 98,7% φυσικό περιεχόμενο), βελούδινη υφή και χωρίς σιλικόνες, το πολυτελές αυτό λάδι βελτιώνει το φυσικό φραγμό λιπιδίων του δέρματος, εξασφαλίζοντας τόσο απαλή επιδερμίδα, όσο και λαμπερά μαλλιά, χωρίς φριζάρισμα. Οι χρήσεις του πάρα πολλές. Απορροφάται άμεσα χάρη στη μη-λιπαρή υφή αφήνοντας ένα διακριτικό άρωμα, ενώ είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλους τους τύπους δέρματος.

queen 02

3) Η απολέπιση είναι το μυστικό μίας καλά ενυδατωμένης και απαλής επιδερμίδας και γι’ αυτό καθίσταται από τις must ιεροτελεστίες της beauty ρουτίνας μας. Έτσι, δεν θα μπορούσα να μην ξεχωρίσω από τη νέα σειρά το κρεμώδες scrub απολέπισης με φυσικούς κόκκους ελιάς που καθαρίζει το δέρμα και απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα. Εμπλουτισμένο με πολύτιμο αντιοξειδωτικό εκχύλισμα από κύτταρα φύλλων Ελιάς, βιολογικό εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο και ενεργή Αλόη, τονώνει το δέρμα και βελτιώνει την υγιή εμφάνισή του. Θα το διαπιστώσεις και μόνη σου από την πρώτη κιόλας χρήση! Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος.

4) Λίγο η συνεχής χρήση εργαλείων και προϊόντων hairstyling, λίγο η καθημερινή ταλαιπωρία προκαλούν αφυδάτωση στα μαλλιά. Το μόνο που χρειάζονται είναι μία ενυδατική μάσκα που θα τους δώσει το φιλί της ζωής και θα τα θρέψει. Τα οφέλη του βιολογικού εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου, λοιπόν, φυσική πηγή αντιοξειδωτικών και του τονωτικού εκχυλίσματος φύλλων βιολογικής Ελιάς από ελαιώνες της Κρήτης, συνδυάζονται με βιταμίνες Β & Ε και πρωτεΐνες Σιταριού σε μία super τονωτική μάσκα ειδικά για τις ανάγκες των ξηρών-αφυδατωμένων μαλλιών! Plus:Θα γίνει η αγαπημένη σου αυτό το καλοκαίρι!

Και φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην κλείσω αυτό το οδοιπορικό, έτσι όπως ακριβώς ξεκίνησε, με μία μαντινάδα!

korres kriti pure greek olive

«Όλα του κόσμου τα νησιά που είναι στον πλανήτη
όλα μαζί δεν κάνουνε την ομορφιά σου Κρήτη»